Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 1, 2012, 03:22 PM   #1
LandonDonovan
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
iPhone 4 won't activate or hacktivate

I have a 2-year-old iPhone 4 that has never been used or activated. The software was v. 4.0. I tried to activate it with an AT&T SIM, but that failed(We're sorry, we are unable to continue with your activation at this time).

I purchased an unlock code and then tried a T-Mobile SIM, but I got the same error. I then jailbroke it with redsn0w, but it wouldn't bypass the activation screen.

I upgraded to 6.0.1 with hacktivation using sn0wbreeze, but it still forced me to the activation screen on the iPhone after choosing my WiFi. (Activation request could not be completed. If the problem persists, please contact customer care).

I contacted Apple support over the phone, but they couldn't help me because the iPhone is two years old. I don't want to take it to the Apple store for a replacement because it's out of warranty, and I believe the hardware is perfectly fine.

The device is jailbroken with Cydia, so I'm hoping I can add or check for activation bundles with iPhoneBrowser to get me past the activation screen.

Any help is greatly appreciated.

Quote:
Product description: iPhone 4 32GB Black
Activation status: Not activated
Is registered: No
Sim lock status: Unlocked
LandonDonovan is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 1, 2012, 04:43 PM   #2
TriJetHero
macrumors 601
 
TriJetHero's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: World
reflash 6.01 and JB with redsn0w, during process make sure deactivate is not checked.

did you try this?
http://www.youtube.com/watch?v=7hk5Tm_m91Y
__________________
iPhone 6 iOS 8.1.1 TaiG
iPhone 5 iOS 8.1.1 TaiG
iPad 4 3G iOS 7.1.2 Stock
iPad 2 WIFI iOS 8.0 GM
TriJetHero is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 1, 2012, 07:12 PM   #3
LandonDonovan
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by TriJetHero View Post
reflash 6.01 and JB with redsn0w, during process make sure deactivate is not checked.

did you try this?
http://www.youtube.com/watch?v=7hk5Tm_m91Y
Thanks for the help. I bypassed the activation step, setup the iPhone, and got to the Home screen. I boot tethered back into Cydia, downloaded SAM, and got kicked back to the activation screen. I restarted and bypassed the activation screen. I boot tethered again, got back into SAM, and the ActivationState showed "Unactivated" even though I should have been hacktivated. Carrier shows up as "Not available," in settings. I installed ultrasn0w and ultrasn0w fixer for 1.59.00 and still get No Service and carrier: Not Available. I think Apple needs to set this iPhone back up with AT&T somehow. Model No. is 319LL.
LandonDonovan is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 1, 2012, 07:39 PM   #4
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
If it's an AT&T iPhone why don't you buy an imei unlock for it on eBay for a few dollars?
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 3, 2012, 12:36 PM   #5
LandonDonovan
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
If it's an AT&T iPhone why don't you buy an imei unlock for it on eBay for a few dollars?
Product description: iPhone 4 32GB Black
Activation status: Not activated
Is registered: No
Sim lock status: Unlocked

The problem is it was never registered, so it can't be activated. Even though, it's unlocked, Apple has rendered it invalid for some reason.
LandonDonovan is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 3, 2012, 01:37 PM   #6
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by LandonDonovan View Post
Product description: iPhone 4 32GB Black
Activation status: Not activated
Is registered: No
Sim lock status: Unlocked

The problem is it was never registered, so it can't be activated. Even though, it's unlocked, Apple has rendered it invalid for some reason.
That's weird.
You're sure it wasn't reported lost or stolen and got blacklisted?
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 05:05 PM   #7
seifhatem
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2010
This is for 2 reasons
Either stolen/blacklisted
or mismatch of your iphone data on apple server
This can only be fixed by fixing data on apple database
contact me if you want to do it

I have the solution and tested with proof
seifhatem is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 22, 2012, 10:44 PM   #8
LandonDonovan
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
That's weird.
You're sure it wasn't reported lost or stolen and got blacklisted?
Well, I bought it off a middle-aged woman who is the co-owner of a plumbing company, so I doubt she stole it. She literally never used it when she bought it two years ago for some reason, maybe due to the activation issue. I gave her $150 for it because it probably was never used, but I wasn't sure if I had to swap out the logic board.
LandonDonovan is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 22, 2012, 10:58 PM   #9
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by LandonDonovan View Post
Well, I bought it off a middle-aged woman who is the co-owner of a plumbing company, so I doubt she stole it. She literally never used it when she bought it two years ago for some reason, maybe due to the activation issue. I gave her $150 for it because it probably was never used, but I wasn't sure if I had to swap out the logic board.
So middle aged plumbing ladies don't pull scams?
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 04:14 AM   #10
TriJetHero
macrumors 601
 
TriJetHero's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: World
Quote:
Originally Posted by LandonDonovan View Post
Thanks for the help. I bypassed the activation step, setup the iPhone, and got to the Home screen. I boot tethered back into Cydia, downloaded SAM, and got kicked back to the activation screen. I restarted and bypassed the activation screen. I boot tethered again, got back into SAM, and the ActivationState showed "Unactivated" even though I should have been hacktivated. Carrier shows up as "Not available," in settings. I installed ultrasn0w and ultrasn0w fixer for 1.59.00 and still get No Service and carrier: Not Available. I think Apple needs to set this iPhone back up with AT&T somehow. Model No. is 319LL.
If youi deactivated it with SAM and then bypassed the activation it will show deactivated.

Go in to SAM and Uitilities

Select Deactivate, revert Lockdownd to Stock.
Turn wifi off and restart it.

As it is unlocked it should activate when connecting to itunes.
__________________
iPhone 6 iOS 8.1.1 TaiG
iPhone 5 iOS 8.1.1 TaiG
iPad 4 3G iOS 7.1.2 Stock
iPad 2 WIFI iOS 8.0 GM
TriJetHero is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 10:33 PM   #11
LandonDonovan
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
It's a dud. It says I need to choose the SIMID in the options, but I was on auto-detect and went through every USA carrier. It's funny that the IMEI checkers say it's AT&T and unlocked already. I'm gonna pay $100 to have the IMEI repaired.

We're sorry, we are unable to continue with your activation at this time.
Please try again later, or contact customer care.


Quote:
Originally Posted by TriJetHero View Post
If youi deactivated it with SAM and then bypassed the activation it will show deactivated.

Go in to SAM and Uitilities

Select Deactivate, revert Lockdownd to Stock.
Turn wifi off and restart it.

As it is unlocked it should activate when connecting to itunes.
LandonDonovan is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 06:48 AM   #12
djhorror
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by seifhatem View Post
This is for 2 reasons
Either stolen/blacklisted
or mismatch of your iphone data on apple server
This can only be fixed by fixing data on apple database
contact me if you want to do it

I have the solution and tested with proof
hey Seifhatem.. i have the exact same situation as the original poster.. i would be ready to try anything... how exactly do i contact you!

----------

Quote:
Originally Posted by LandonDonovan View Post
It's a dud. It says I need to choose the SIMID in the options, but I was on auto-detect and went through every USA carrier. It's funny that the IMEI checkers say it's AT&T and unlocked already. I'm gonna pay $100 to have the IMEI repaired.

We're sorry, we are unable to continue with your activation at this time.
Please try again later, or contact customer care.
Landon, have you tried this IMER repair? Has is worked! In exactly the same boat
djhorror is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 25, 2012, 11:42 AM   #13
seifhatem
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by djhorror View Post
hey Seifhatem.. i have the exact same situation as the original poster.. i would be ready to try anything... how exactly do i contact you!

----------



Landon, have you tried this IMER repair? Has is worked! In exactly the same boat
As I said guys I can fix it and I'll be providing a proof also if you wish
If you want to contact me cintact me by pm because it's illegal to post contact information on forum

Br,
Seif Hatem
seifhatem is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 29, 2012, 01:55 PM   #14
amino2
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
@saifhatem

for some reason i cannot PM you? how do i contact you?
amino2 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 29, 2012, 02:38 PM   #15
seifhatem
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by amino2 View Post
@saifhatem

for some reason i cannot PM you? how do i contact you?
http://forums.macrumors.com/showpost...4&postcount=64
seifhatem is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone 3GS won't activate chenks iPhone Tips, Help and Troubleshooting 1 Aug 10, 2013 02:17 PM
Verizon won't activate my iPhone 5 prepaid EhsanAhmad iPhone 28 Feb 27, 2013 05:09 PM
Iphone 4s won't activate with R-Sim 3 bobspex Jailbreaks and iOS Hacks 4 Aug 9, 2012 06:14 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:24 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC