Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 16, 2012, 05:01 AM   #1
jeremycrook
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2009
Location: Stokenchurch
Memory Setup Help Please

I was hoping someone could help me.

I have just got a Imac 27 I3 3.2ghz and upgraded the memory ram.

at the moment I have 2 x 4gb in Bank 0 and 1 x 2GB, 1 x 1GB in Bank 1. Have I done the right set up or do I have to buy a 2GB to match the other 2GB?

I am really confused help would be great.

Cheer Jez
__________________
Iphone 3GS 32GB
Macbook Pro 13",2.53 GHz, 4GB Ram,250GB HD
Imac 20", 2.0 GHz, 4GB Ram,250GB HD
Time Capsule 500 GB
jeremycrook is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 16, 2012, 07:17 AM   #2
GGJstudios
macrumors Westmere
 
Join Date: May 2008
Quote:
Originally Posted by jeremycrook View Post
I have just got a Imac 27 I3 3.2ghz and upgraded the memory ram.

at the moment I have 2 x 4gb in Bank 0 and 1 x 2GB, 1 x 1GB in Bank 1. Have I done the right set up or do I have to buy a 2GB to match the other 2GB?
Your RAM setup is fine. All 4 RAM modules don't have to match, although there is a slight benefit to using matched pairs.

MR Guide to Matched RAM on Intel Macs
GGJstudios is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 16, 2012, 08:11 AM   #3
jeremycrook
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2009
Location: Stokenchurch
Hi thanks for the reply I have the matching 1gb ram should I replace the 2gb for the 1gb would that make it run better?
jeremycrook is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 16, 2012, 08:27 AM   #4
GGJstudios
macrumors Westmere
 
Join Date: May 2008
Quote:
Originally Posted by jeremycrook View Post
Hi thanks for the reply I have the matching 1gb ram should I replace the 2gb for the 1gb would that make it run better?
Not likely. Generally speaking, having more RAM with unmatched pairs outweighs the benefit from having less RAM with matched pairs. Read the link I posted for details.
GGJstudios is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 16, 2012, 02:06 PM   #5
2012Tony2012
macrumors 6502a
 
2012Tony2012's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
I have mismatched RAM, 1GB RAM module that came with my 2007 iMac in slot 2 and a new $30 2GB RAM Module I bought from my local PC store in slot 1, and it has made my iMac run lighting fast and smooth.
2012Tony2012 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrade RAM: Two, 2GB memory cards or will one 4GB memory card work? cmhall9 MacBook Pro 6 Dec 2, 2013 02:05 PM
New Airport Extreme Setup - Wireless or Wired For Out-Of-Box Setup? crellion Mac Peripherals 4 Aug 16, 2013 12:41 PM
Apple Memory or 3rd Party Memory? Naked-Warrior iMac 4 Jul 25, 2013 09:12 PM
“Memory 100% Pro: Optimizing your iPhone / iPad memory” iglobal123 iPhone and iPod touch Apps 0 Sep 21, 2012 12:00 AM
In for a sub-$400 hi-fi digital setup, opinion on proposed setup? Prodo123 Digital Audio 2 Jun 24, 2012 06:49 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:02 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC