Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 12, 2012, 02:57 PM   #1
Soundhound
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2006
What cable to run btwn iMac and Airport?

I have my main iMac in our converted garage out back. That iMac runs iTunes for the whole house, has the music library (very large) on an attached drive, etc. Right now it connects to everything else (airport expresses in several rooms feeding stereos etc) as well as the Airport Extreme which is in the main house, all through the WiFi network.

I'm thinking it would be good to connect it with a cable to the Airport Extreme, but I'm not sure what kind of cable i should use. (we have a tube buried with phone lines, and the electrician is coming over this weekend to do some other stuff, and I thought I could get him to run another cable in that tube).

I always thought I'd run an Ethernet cable for this purpose, but I'm wondering if that's the right choice at this point? Should it be some other kind of cable that will work now, but that will be more future-proof?

thanks!
Soundhound is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 12, 2012, 03:00 PM   #2
simsaladimbamba
Guest
 
Join Date: Nov 2010
Location: located
Since the AirPort Extreme Base Station and the AirPort Express only have a USB and Gigabit Ethernet port(s), a Gigabit Ethernet cable (Cat5+, Cat6) will do just fine. The USB port is for adding a printer or HDD to be shared on the network.
simsaladimbamba is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 12, 2012, 05:49 PM   #3
Soundhound
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2006
Thanks! It's just to hook up the iMac to the Airport Extreme, the Expresses just use the WiFi.

I guess what I was wondering as well is when the new version (AC WiFi) comes out, if it'll have some new kind of connection available. It wouldn't be Thunderbolt would it? No way of really knowing I guess....
Soundhound is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 12, 2012, 06:52 PM   #4
rpg51
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2012
Pretty sure AE is not gigabit. Still, if you are running something I guess CAT 6 is the thing to do.
rpg51 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 12, 2012, 07:06 PM   #5
MacFan782040
macrumors 6502a
 
MacFan782040's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Scranton, PA
Cat 5 will do just fine. Get a spool from Home Depot
MacFan782040 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Mac Basics and Help

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cable for Airport Express to Amplifier? SHNXX Apple TV and Home Theater 3 Feb 23, 2014 02:52 AM
Airport Express to Stereo Cable RonW. Digital Audio 2 Dec 5, 2013 12:32 PM
Buying new AirPort Extreme. What cable modem to buy? Squizzles Mac Peripherals 13 Jun 19, 2013 07:35 PM
AirPort Express Cable Problem keremtezcan Mac Peripherals 14 Jan 6, 2013 07:31 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:47 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC