Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 24, 2012, 02:58 PM   #1
giancarlo007
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Activating new 4s without iTunes?

Hi, is there a way to activate a new iPhone without connecting it to iTunes?
Reason I ask is because my son is getting it for Christmas but since its a surprise I don't want to deactivate his flip phone just yet.
Also my laptop screen where I have iTunes is acting up, and I can't take an external monitor with me (we are spending Christmas in a remote place). Can i just do the onitial setup here today and call att ti activate it tomorrow?
What are my options?
giancarlo007 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 03:33 PM   #2
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
You will either need to activate it by plugging it in to itunes or do it on the phone while its connected to wifi network.
Then the system will activate the sim inside and deactivate the old sim inside his old cellphone.
Applejuiced is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 03:35 PM   #3
Jordan921
macrumors 68030
 
Join Date: Jul 2010
Location: Bay Area
Yes you can activate without iTunes.
Jordan921 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 03:37 PM   #4
SnowLeopard OSX
macrumors 6502a
 
SnowLeopard OSX's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Southern California
Quote:
Originally Posted by giancarlo007 View Post
Hi, is there a way to activate a new iPhone without connecting it to iTunes?
Reason I ask is because my son is getting it for Christmas but since its a surprise I don't want to deactivate his flip phone just yet.
Also my laptop screen where I have iTunes is acting up, and I can't take an external monitor with me (we are spending Christmas in a remote place). Can i just do the onitial setup here today and call att ti activate it tomorrow?
What are my options?
Will you have a wi-fi connection in said "remote place"?

http://ipod.about.com/od/iphonehowto...ate_iphone.htm
__________________
iPad |4th gen Black/ 32GB/ iOS 7.0
iMac |G4 1.0 GHz/ 1.25 GHz PPCG4 (7445)
iPod |Classic Black/ 80GB|U2 edition 20GB
iPhone |4S White/16GB/ iOS 7.0|3G White/16GB iOS 4.2.1
SnowLeopard OSX is offline   3 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 04:41 PM   #5
giancarlo007
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Yes, hotspot over 4G with my iPhone 5.
giancarlo007 is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 04:44 PM   #6
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Thumbs up

You're good then.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 06:59 PM   #7
giancarlo007
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
You're good then.
Cool thanks! One more question, he will need his own Apple ID created right?
giancarlo007 is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 07:51 PM   #8
rgarjr
macrumors 603
 
rgarjr's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: C a l i f o r n i a
Quote:
Originally Posted by giancarlo007 View Post
Cool thanks! One more question, he will need his own Apple ID created right?
depends, if you want to share your apple account with him or keep him seperate.
rgarjr is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 08:02 PM   #9
Dominicanyor
macrumors 6502a
 
Join Date: Apr 2012
iPhone 4S awesome!!!
Dominicanyor is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 10:57 PM   #10
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by giancarlo007 View Post
Cool thanks! One more question, he will need his own Apple ID created right?
He can create a new one, use an existing one or just skip that part for now and still activate it and use it with no probs.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 25, 2012, 02:24 PM   #11
giancarlo007
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Thanks for all the help guys. So we got it initiated and it's working on wifi only. It hasn't recognized the cellular network it says "no service" how do we go around activating the cellphone part?
giancarlo007 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 25, 2012, 03:42 PM   #12
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by giancarlo007 View Post
Thanks for all the help guys. So we got it initiated and it's working on wifi only. It hasn't recognized the cellular network it says "no service" how do we go around activating the cellphone part?
If it doesnt activate on its own within minutes I would call AT&T and have them enable the sim inside.
Applejuiced is offline   1 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Activating your iPhone kdesign7 iOS 7 1 Sep 18, 2013 01:37 PM
Activating iPhone 4 mikeandashley iPhone 4 Aug 3, 2013 08:38 AM
Activating without itunes? madriley iPhone 4 Sep 25, 2012 09:41 PM
Use without activating? serveradmnstrtr iPhone 0 Sep 22, 2012 06:46 PM
iOS 6 not activating thomask123 iOS 6 4 Jun 13, 2012 10:59 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:02 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC