Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 25, 2012, 05:54 AM   #1
92jlee
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2009
Location: Cardiff, Wales, UK
Send a message via MSN to 92jlee
ATI Radeon HD NI40 (6870)

Well lets see how many people are on here Christmas day ignoring their families to be with the Mac Pro community!

My amazing partner bought me an XFX Radeon 6870 1Gb Card after hearing me moan for the last 3 months about how I can only use terrible Windows 7 on my computer.

All up and running, cables plugged in ect and OSx is running great so far, love having all my stuff back!

Only issue is that the card shows as an NI40 in system profiler. I'm running 10.6.8 on a Pro 1,1 with X5355s. Any ideas how to get this fixed? If I flash the card it goes to 64bit EFI which means it wouldn't work with my 32bit EFI as far as I understand. Theres also the 'injector' or KEXT packages from netkas/cindori (genius - thank you for all the work you have done for the community) but I've read I wont need these ATY_ files because I'm running 10.6.


Anyway - just to confirm for anyone who hasn't yet decided, an XFX ATI 6870 works and boots on a Mac Pro 1,1.
__________________
| Mac Pro 1,1 upgraded to X5355 | PowerBook G4 17 1.50Ghz | iMac G4 1.25Ghz |
92jlee is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 25, 2012, 07:24 PM   #2
Phrygian
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by 92jlee View Post
Well lets see how many people are on here Christmas day ignoring their families to be with the Mac Pro community!

My amazing partner bought me an XFX Radeon 6870 1Gb Card after hearing me moan for the last 3 months about how I can only use terrible Windows 7 on my computer.

All up and running, cables plugged in ect and OSx is running great so far, love having all my stuff back!

Only issue is that the card shows as an NI40 in system profiler. I'm running 10.6.8 on a Pro 1,1 with X5355s. Any ideas how to get this fixed? If I flash the card it goes to 64bit EFI which means it wouldn't work with my 32bit EFI as far as I understand. Theres also the 'injector' or KEXT packages from netkas/cindori (genius - thank you for all the work you have done for the community) but I've read I wont need these ATY_ files because I'm running 10.6.


Anyway - just to confirm for anyone who hasn't yet decided, an XFX ATI 6870 works and boots on a Mac Pro 1,1.
i don't know much about the 6870 in a 1,1.

However cindori (groth.org) or netkas are the people to talk to about this one.

On my 3,1, i installed this http://www.groths.org/?p=431 to take care of any small issues with the 6870
Phrygian is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Resolved: ATI Radeon HD 6870 Help Required. Washac Mac Pro 15 May 11, 2013 12:55 PM
Ati Radeon 5870 upgraded to Ati radeon 6950 dtechlogic Mac Pro 6 Dec 8, 2012 11:20 PM
Need Help to EFI Flash a Radeon HD 6870 Washac Mac Pro 14 Nov 10, 2012 12:03 PM
2008 Mac Pro and Radeon 6870... violst Mac Pro 21 Sep 21, 2012 05:11 PM
Which Radeon 6870? FreakIndeed Mac Pro 14 Jun 29, 2012 06:19 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 11:43 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC