Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 26, 2012, 04:53 PM   #1
dsakaki
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
How to reset MacBook Air SMC with external keyboard

Hello all,

I am looking for some help in resetting my Macbook Air SMC. There is a problem though, as the built in keyboard is not functioning and I am relying on an external keyboard.

The keyboard was working with the exception of the spacebar and the delete key for awhile, but now the only key that works is the power button.

Do you have any suggestions to get the keyboard working so I can perform a SMC reset or is there a way to do the reset without using the built-in keyboard?

Thank you very much for any advice.

David
dsakaki is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 01:55 PM   #2
Weaselboy
macrumors G4
 
Weaselboy's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
You are going to need one of those two keyboards fully functioning to do this. Do you have friend maybe with an old PC USB KB you could borrow. That would do the trick.
Weaselboy is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 31, 2012, 07:34 AM   #3
dsakaki
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Thank you Weasel for the input.

The USB and Bluetooth Keyboard idea did not work as it has to be the built in keyboard for the command to reset and those keys are not working.

The computer was water damaged, so I really don't care about voiding any warranty.

I also tried a manual battery reset. I disconnected the battery waited for a bit then plugged it in again. Nothing seemed to happen. Is there something supposed to alert you that a reset occurred? Also, nothing was fixed. There is still no led on the power plug, the keyboard still does not work at all and the fan keeps running at high speed.

Anyone have any suggestions?


Thank you and HAPPY NEW YEAR!!!

David
dsakaki is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 31, 2012, 03:30 PM   #4
AppleNewton
macrumors 65816
 
AppleNewton's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: 1 Finite Place
the only way is if you had another topcase/keyboard to plug in to reset the SMC, it has to use the built in one. the only other way around it is if it was brought into an Apple store authorized service provider when they hook it up to the AST diagnostics there is an option to reset SMC and NVRAM which doesnt need theinternal keyboard working...so that is an option if you have either close by, honestly they shouldnt charge for that diagnostic or procedure takes less then 5 minutes
__________________
MacMini Home Theater 2012 | 2TB | 8GB
MacBookPro Retina 2013 | 500GB | 8GB
iMac 27" 2012 | 768GB | 32GB
iPhone | iPad | AppleTV | OS X Server
AppleNewton is offline   3 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC