Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 9, 2013, 10:36 AM   #1
sandelion
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bucharest, Romania
Wireless internet connection problem

Hi,

I just bought a new router from TP-LINK, model TL-WR2543ND and i have a little problem.
When i switch from 5G to 2.4G the internet stops working (No internet connection). All my other devices are working fine with 2.4G, only on iMac i got this problem.

Any ideas ?
Thanks.
sandelion is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2013, 11:04 AM   #2
Bear
macrumors G3
 
Join Date: Jul 2002
Location: Sol III - Terra
I can't think of any reason why this would be an issue.

Why do you want to go to 2.4GHz? 5GHz will be faster and have less interference from other things in your house.

Some base stations do offer the option to have both bands (2.4GHz and 5 GHz) active at the same time. If you need 2.4GHz connectivity a base station with proper dual band support might be better for you.
__________________
-----Bear
Bear is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2013, 05:34 PM   #3
sandelion
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bucharest, Romania
Quote:
Originally Posted by Bear View Post
I can't think of any reason why this would be an issue.

Why do you want to go to 2.4GHz? 5GHz will be faster and have less interference from other things in your house.

Some base stations do offer the option to have both bands (2.4GHz and 5 GHz) active at the same time. If you need 2.4GHz connectivity a base station with proper dual band support might be better for you.
Because my iphone and my ps3 can't detect the router when the band is set to 5G.
sandelion is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2013, 05:39 PM   #4
blueroom
macrumors 603
 
blueroom's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Canada
It's an awful router, it's not even simultaneous dual band. Return it and buy something else.
__________________
My iOS devices are not jailbroken.
Bill
My Blog
blueroom is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2013, 05:50 PM   #5
sandelion
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bucharest, Romania
Quote:
Originally Posted by blueroom View Post
It's an awful router, it's not even simultaneous dual band. Return it and buy something else.
Too late for returning and actually i'm very satisfied with this router, the speed is fast and i don't have any other problems. This "no internet connection" is happing only on iMac.

Last edited by sandelion; Jan 9, 2013 at 06:03 PM.
sandelion is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2013, 05:51 PM   #6
Nismo73
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by sandelion View Post
Because my iphone and my ps3 can't detect the router when the band is set to 5G.
PS3 doesn't have 5Ghz technology in it, only 2.4Ghz.
Nismo73 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2013, 05:59 PM   #7
sandelion
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bucharest, Romania
Quote:
Originally Posted by Nismo73 View Post
PS3 doesn't have 5Ghz technology in it, only 2.4Ghz.
I know that. That's why i have to set the router on 2.4G.

Some details:
After the router is detected, i click connect, enter the password, i get full strenght but after 30 second - 1 minute i get "no internet connection" .

Looks exacty like this (but in english and of course other network names):


Last edited by sandelion; Jan 9, 2013 at 06:14 PM.
sandelion is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 10, 2013, 12:45 PM   #8
sandelion
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bucharest, Romania
Problem solved. Finally, i was able to return the router and buy a new one.
Now i'm running simultaneously 2.4Ghz(ps3) and 5Ghz(iMac) and everything works fine.

Thanks for help !
sandelion is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPad mini Problem: Wireless Internet Connection Stops Working All The Time sun surfer iPad Tips, Help and Troubleshooting 4 Dec 7, 2014 06:50 PM
Wireless Internet connection is not connecting automatically Nerdy Keith iMac 3 May 25, 2013 08:43 PM
problem with internet connection sowon OS X 0 Feb 8, 2013 07:17 PM
problem with wi-fi internet connection kc2ine Mac mini 6 Oct 10, 2012 05:16 PM
Internet connection problem derekmiao MacBook Pro 0 Sep 13, 2012 01:23 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:42 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC