Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Macintosh Computers

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 2, 2005, 05:57 PM   #1
jmufellow
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2005
Switch RAM from emac to ibook?

It feel like I've started way too many threads lately, but I have a quick question that should have a simple answer.

I bought an emac last year and am planning on selling it soon after my ibook arrives! But I was wondering if I could take out a stick of RAM from my emac and put it in my ibook. I ordered my emac with 1GB of RAM from apple (I was naive then) so it seems that I could take out the extra stick and use it for my ibook right? Thanks for any help

Last edited by jmufellow; Oct 2, 2005 at 06:00 PM.
jmufellow is offline   0
Old Oct 2, 2005, 06:13 PM   #2
xFU3Lx
macrumors member
 
Join Date: May 2005
Quote:
Originally Posted by jmufellow
It feel like I've started way too many threads lately, but I have a quick question that should have a simple answer.

I bought an emac last year and am planning on selling it soon after my ibook arrives! But I was wondering if I could take out a stick of RAM from my emac and put it in my ibook. I ordered my emac with 1GB of RAM from apple (I was naive then) so it seems that I could take out the extra stick and use it for my ibook right? Thanks for any help
Depends on whether they use the same type of RAM. The iBooks use DDR333 SD RAM I believe. Not sure on the Emac's though.
xFU3Lx is offline   0
Old Oct 2, 2005, 06:18 PM   #3
mpq
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2005
Not happening. The iBook uses SO-DIMM RAM. RAM from the eMac won't fit.
mpq is offline   0
Old Oct 2, 2005, 06:38 PM   #4
jmufellow
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2005
here's what I've got. I'm a dummy when it comes to this stuff BTW.
jmufellow is offline   0
Old Oct 2, 2005, 06:40 PM   #5
Jedi128
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2005
Location: New York, NY
Sorry, there is no way ur getting RAM out of ur eMac to fit in the iBook. Laptops use much smaller size RAM chips than destops. Hopefully these pictures can illistrate this fact....

__________________
- 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB 1TB Fusion GTX 680MX 2GB
- iPhone 5S 32GB (Black)
- iPad Air 32GB wifi only (Black)
Jedi128 is offline   0
Old Oct 2, 2005, 06:46 PM   #6
jmufellow
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2005
ok well thanks for the help...I guess I'll sell the emac with the full gig of RAM
jmufellow is offline   0
Old Oct 2, 2005, 07:27 PM   #7
mjstew33
macrumors 601
 
mjstew33's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Illinois
Or, take it out and sell it seperate for some extra $$.
__________________
macbookpro 15" 2.4 GHz intel i7 quad | iPhone 5 64GB
Who except God can give you peace? Has the world ever been able to satisfy the heart? St. Gerard Majella
mjstew33 is offline   0
Old Oct 3, 2005, 10:58 PM   #8
jmufellow
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2005
OK, another question, will it work for a G5 iMac? Because I may be getting one in the future.
jmufellow is offline   0
Old Oct 4, 2005, 03:18 PM   #9
Laser47
macrumors 6502a
 
Laser47's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Maryland
yea i will work in the imac, but because the ram is 2700 and the imac comes with 3200 the 2700 ram will make the 3200 ram slow down to 2700. I would just sell the ram.
Laser47 is offline   0
Old Oct 4, 2005, 09:33 PM   #10
jmufellow
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2005
hmmm ok, I guess there's no other way around it....I spent waaay too much $ for that RAM, I'll just sell it for what other RAM is selling for
jmufellow is offline   0


 
MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Macintosh Computers

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Have 8GB RAM, Should I switch out for 16? Late 2013, 13" RMBP savenas MacBook Pro 3 Oct 29, 2013 10:56 PM
Does this RAM fit in an eMac 2005 1,42 Ghz? Mac Hammer Fan PowerPC Macs 4 May 6, 2013 03:08 PM
Doubling Emac RAM to 2GB. Worth it? Dezlboy PowerPC Macs 15 Nov 22, 2012 11:13 PM
1.5 gigs of ram in 1.25 ghz emac KingKen1986 PowerPC Macs 2 Sep 23, 2012 03:56 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 10:45 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC