Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > OS X 10.8 Mountain Lion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 13, 2013, 11:01 PM   #1
RichardC300
macrumors 6502a
 
Join Date: Sep 2012
Location: Chapel Hill, NC
Messages App won't connect to iMessage

This started 2 or 3 weeks ago, but it hasn't seemed to fix itself. I can't login to my iMessage account on the Messages app!

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2013-01-13 at 11.01.01 PM.png
Views:	41
Size:	25.3 KB
ID:	390119  
RichardC300 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 14, 2013, 05:10 PM   #2
Avatarshark
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: The Digital Frontier
Have you tried looking in the System Preference to make sure that you have the user information correct? If all else fail, reinstall Mountain Lion.
Avatarshark is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 01:36 PM   #3
Graeme43
macrumors 6502a
 
Join Date: Sep 2006
Location: Great Britain (Glasgow)
Send a message via AIM to Graeme43 Send a message via MSN to Graeme43 Send a message via Yahoo to Graeme43 Send a message via Skype™ to Graeme43
I am plagued with this now even though its been working perfect since 10.8 got released
__________________
Intel: Late 2006 Mac Pro 2.66, Early 2008 MacBook Pro 2.4
PowerPC: Early 2001 Titanium PowerBook, Late 2001 iBook G3 500, 1999 B&W G3 400
ARM: iPad 4, iPhone 5
Graeme43 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 16, 2013, 04:27 PM   #4
autobahns
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2012
this happened to me awhile back and caused me about an hour of frustration.

if you haven't fixed it yet, I recommend doing a Finder > Go > Go to Folder > /private/etc/hosts and seeing what you have in there. If you have any clauses blocking verisign servers remove that and save, and restart messages. That fixed it for me.

Hope that helps!
autobahns is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 16, 2013, 05:28 PM   #5
nyolc8
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2012
my hosts file is completely default and I have the same problem
nyolc8 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 16, 2013, 10:48 PM   #6
Chrysaor
macrumors 6502
 
Join Date: May 2006
Recently Apple started requiring serial numbers in the EFI for iMessage to work, which also broke iMessage in hackintoshes (its fixed now though).
Did you had any motherboard replacements with no serial numbers on it?
Chrysaor is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 20, 2013, 05:25 AM   #7
Graeme43
macrumors 6502a
 
Join Date: Sep 2006
Location: Great Britain (Glasgow)
Send a message via AIM to Graeme43 Send a message via MSN to Graeme43 Send a message via Yahoo to Graeme43 Send a message via Skype™ to Graeme43
If I go to about this Mac, my serial shows up there and also in the system profile thing

App store works, gamecenter works, icloud works etc but not iMessage
__________________
Intel: Late 2006 Mac Pro 2.66, Early 2008 MacBook Pro 2.4
PowerPC: Early 2001 Titanium PowerBook, Late 2001 iBook G3 500, 1999 B&W G3 400
ARM: iPad 4, iPhone 5
Graeme43 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 21, 2013, 06:03 AM   #8
justinxtreme
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2009
Location: Orlando, FL
Send a message via Yahoo to justinxtreme Send a message via Skype™ to justinxtreme
Are any of you using Hackintosh or the Chimera bootloader on your Macs?

If so either install Clover bootloader (an EFI-based bootloader) or uninstall Chimera.

If you install Clover bootloader, you will need to get Chameleon Wizard as well to generate a serial number.

After installing Clover, go into /EFI and open up the config.plist file with TextEdit

Using Chameleon Wizard generate a 11-or-12 digit serial number for the appropriate SMBIOS and put it in there. Add some random numbers on top of the 11-or-12 digit serial number and make it so it is a 17-digit serial number, Clover uses 17-digit serial numbers.

A part of my config.plist looks like this so change the part where it has the serial number on it

<key>RtVariables</key>
<dict>
<key>MLB</key>
<string>C02JK967DHJT21412</string>
</dict>
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>ProductName</key>
<string>iMac12,1</string>
</dict>

This is a fix for those on a Hackintosh or using the Chimera or Chameleon bootloader.
__________________
BUILDxs custom PC, i7 4790K @ 4.6GHz, MAXIMUS VI HERO, 16GB DDR3 1600, R9 290X 4GB, 256GB SSD, 2TB HD, 1TB HD, 320GB HD ; Surface Pro 3 ; 64GB iPhone 6 Sprint ; 64GB iPhone 5s Unlocked ; Apple TV2
justinxtreme is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > OS X 10.8 Mountain Lion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems with notifications from Messages app when using iMessage cosimolupo OS X 10.8 Mountain Lion 8 Aug 3, 2013 01:19 AM
iMessage won't send messages on iPad via bluetooth tether OberTiger iOS 6 12 Jul 26, 2013 01:13 PM
iMessage Not Appearing in Messages App boba7523 OS X 10.8 Mountain Lion 7 Mar 25, 2013 08:45 PM
Send image from Messages.app to iMessage MACza Mac Programming 4 Jan 30, 2013 01:14 PM
Messages are no longer showing up in iMessage app. sordan OS X 10.8 Mountain Lion 1 Sep 3, 2012 07:00 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 02:20 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC