Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 16, 2013, 06:53 PM   #1
ian m
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Apple TV not mirroring

I've had my Apple TV for about a year and only really use it for Netflix and Youtube. I recently upgraded my Early 2011 Macbook's OS to Mountain Lion and last night I noticed a strange icon in my toolbar that looked like this I clicked it and saw it said "Apple TV", and immediately my Netflix movie shut off and my TV screen was mirroring my laptop's screen.

The only problem is I can't get it to work again. That icon isn't appearing in my toolbar, and my computer says it can't read my Apple TV or any other Airplay devices. Is this a common problem? I want to explore this option some more and can't seem to mirror my laptop anymore.

Last edited by ian m; Jan 16, 2013 at 07:35 PM.
ian m is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 17, 2013, 01:07 AM   #2
Pug72
macrumors member
 
Join Date: Mar 2012
Location: England
Sounds like a flaky router prob to me.

Try turning it on and off again.
Pug72 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 17, 2013, 08:25 AM   #3
Legios
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2012
Reset your ATV and reconnect everything. Mirroring works great after having to do that.
Legios is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 17, 2013, 08:34 AM   #4
JohnLT13
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2012
Location: Boston (aka Red Sox Nation)
Quote:
Originally Posted by Legios View Post
Reset your ATV and reconnect everything. Mirroring works great after having to do that.
This has happened to me a few times, also my ATV will tell me to turn on home sharing when i have already done so. Reboots work wonders sometimes.
JohnLT13 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 17, 2013, 12:33 PM   #5
ian m
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2012
Alright, so since posting the OP I did an iTunes upgrade, as well as upgrade my ATV just to be safe. I finally got the Airplay icon in my menu bar, but it took a while to show up. I'm guessing it's just a connection issue, as many people I've seen online have had similar problems. The icon's still there, so hopefully it stays there.

The mirroring works well, but when I play a movie through my laptop the TV image freezes and lags, as well. I'm assuming this is just an effect of using Wi-fi and having this be a new technology.
ian m is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 17, 2013, 12:35 PM   #6
blueroom
macrumors 603
 
blueroom's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Canada
What router are you using? If the ATV on WiFi or Ethernet?
__________________
My iOS devices are not jailbroken.
Bill
My Blog
blueroom is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:27 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC