Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 25, 2013, 03:39 PM   #1
pieuk
macrumors member
 
Join Date: Dec 2011
Unhappy mDNSResponder

Help! Recently my mac has been firing up its fans at nearly full wack and its every time I plug in my Ethernet cable (via the apply convertor of course)

I go to istat nano and it shows in processess, that mDNSResponder is running at 50% etc. I am pretty convinced this must be the problem. as the cpu temp and fans cool/slow down when i physically remove the ethernet...

help? this is so frustrating
pieuk is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 25, 2013, 03:44 PM   #2
ChristianJapan
macrumors Demi-God
 
ChristianJapan's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: 日本
Did you had recently some devices attached which support Bonjour / sharing their name and services.
When of properly detached sometime that daemon runs crazy and try to discover the network. Saw that recently too but played a lots with AFP shares over network.

Tell us a bit more. You can also kill the process (but make sure to have no active files in use)
__________________
Member of MacRumors.com Folding@Home Team (#3446) & developer of the F@H Mobile Monitoring app
ChristianJapan is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 25, 2013, 04:42 PM   #3
pieuk
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Dec 2011
hi there,

not heard of bonjour before, so cant imagine id have done that?

i tried typing killall etc didnt seem to do anything:/ probably entering it wrong perhaps
pieuk is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 25, 2013, 05:09 PM   #4
ChristianJapan
macrumors Demi-God
 
ChristianJapan's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: 日本
Did you connected another Mac , camera, NAS, printer via network ?
__________________
Member of MacRumors.com Folding@Home Team (#3446) & developer of the F@H Mobile Monitoring app
ChristianJapan is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 26, 2013, 06:31 AM   #5
pieuk
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Dec 2011
none of those bud. I am in halls, dont set any of that stuff up here. Its just me my laptop and the ethernet cable lol
pieuk is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:07 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC