Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > OS X 10.8 Mountain Lion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 29, 2013, 09:09 AM   #1
GreenYogi
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Any Tool or Code to Auto-Reconnect Dial-Up Modem?

Namaste...

I am using a ZTE MG880 usb modem on my windows laptop for 3 years and the GUI has an auto-reconnect option. Once checked, the network is really stable... otherwise it regularly loose the network (every 3-4 hours) and one would have to click on CONNECT each time again.
On my MBPr with Mountain Lion... I get disconnected every 3-4 hours, every time and again.
In Network Prefs under PPP i checked the "connect automatically when needed."
But that has no effect.
I wish some utility or piece of code would simply do the one click action needed to reconnect to the network when it jumps and then I can think of something else in my life.
At worst, if a utility can do a sound when the network jumps, that would allow me to be alarmed. Rather than keeping an eye on my connection ALL THE TIME!
Any tip very appreciated.
GreenYogi is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 12:23 PM   #2
The Bulge
Banned
 
Join Date: Oct 2012
Location: Up your ass.
Quote:
Originally Posted by GreenYogi View Post
Namaste...

I am using a ZTE MG880 usb modem on my windows laptop for 3 years and the GUI has an auto-reconnect option. Once checked, the network is really stable... otherwise it regularly loose the network (every 3-4 hours) and one would have to click on CONNECT each time again.
On my MBPr with Mountain Lion... I get disconnected every 3-4 hours, every time and again.
In Network Prefs under PPP i checked the "connect automatically when needed."
But that has no effect.
I wish some utility or piece of code would simply do the one click action needed to reconnect to the network when it jumps and then I can think of something else in my life.
At worst, if a utility can do a sound when the network jumps, that would allow me to be alarmed. Rather than keeping an eye on my connection ALL THE TIME!
Any tip very appreciated.
That should work. It works here just fine.
The Bulge is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 02:01 PM   #3
GreenYogi
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by The Bulge View Post
That should work. It works here just fine.
?????? What 'should work'...?
If U mean the 'automatically reconnect' box I checked, no, it doesn't help. Loosing network every 3 to 4 hours anyway, i can be sure after 3 1/2 hours that it's about to jump. Frustrating.
I am thinking, is there a proper way to install the ZTE software GUI on the mac (by installing the modem through wine, crossover or any such tool?), so that the mac would actually recognize the info and options selected in the GUI rather than OS X Network Prefs panel. Then I would have a stable auto-reconnect option, just as it is with windows.)

When i tried with Parallels, I could connect in Windows 7 as usual, and have auto-reconnect on. But I was not able to use the connection established through Windows when shifting back to the Mac desktop. I then had to connect again which would cause the modem to disconnect on the Win7 platform, then only I would be able to connect in OS X. I may miss something as I am new to Parallels, but that's what I observed when I tried it.

Last edited by GreenYogi; Jan 29, 2013 at 02:20 PM.
GreenYogi is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 02:15 PM   #4
The Bulge
Banned
 
Join Date: Oct 2012
Location: Up your ass.
Quote:
Originally Posted by GreenYogi View Post
?????? What 'should work'...?
If U mean the 'automatically reconnect' box I checked, no, it doesn't help. Loosing network every 3 to 4 hours anyway, i can be sure after 3 1/2 hours that it's about to jump. Frustrating.
So it connects automatically, but after some period of time connection is lost and it won't connect automatically again?
The Bulge is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 30, 2013, 02:38 AM   #5
GreenYogi
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by The Bulge View Post
So it connects automatically, but after some period of time connection is lost and it won't connect automatically again?
Namaste The Bulge dude.

Well no... it TRIES to connect automatically. Let's say I launch the MacApp store and it goes on connecting, declares 'authenticated', but only to disconnect immediately as it announces authentication. Weird behavior.
Then I get the 'Authentication Failed' pop up.
Same behavior when launching other apps requiring internet.

So it does connect automatically indeed... but only to jump out immediately!

Then I click on 'connect' in the menu bar and sure enough it authenticates fine.
What can be causing the rejection of the automatic login? I can't grasp that.

Hope someone sheds light... I am feeling this should be easy to solve.

Last edited by GreenYogi; Jan 30, 2013 at 02:49 AM.
GreenYogi is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 30, 2013, 04:02 AM   #6
The Bulge
Banned
 
Join Date: Oct 2012
Location: Up your ass.
Quote:
Originally Posted by GreenYogi View Post
Namaste The Bulge dude.

Well no... it TRIES to connect automatically. Let's say I launch the MacApp store and it goes on connecting, declares 'authenticated', but only to disconnect immediately as it announces authentication. Weird behavior.
Then I get the 'Authentication Failed' pop up.
Same behavior when launching other apps requiring internet.

So it does connect automatically indeed... but only to jump out immediately!

Then I click on 'connect' in the menu bar and sure enough it authenticates fine.
What can be causing the rejection of the automatic login? I can't grasp that.

Hope someone sheds light... I am feeling this should be easy to solve.
What modem script are you using?
The Bulge is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 30, 2013, 05:10 AM   #7
GreenYogi
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by The Bulge View Post
What modem script are you using?
No idea about scripts... if U are referring to the 'Terminal Script' box, under PPP, then it shows 'none' and there is no other option.

Is there a script to add so that the modem will behave well?

As a plus... while digging for solution I came across a suggestion to erase all entries for my ZTE network in Keychain Access.
I did it and it caused the mac to ask me again for password before connect.
At first it caused the manual connect to behave like the automatic connect... attempt to connect failing at authentication. Which hinted that the problem may come from the keychain access info (which I do not understand anyway).
Then after deleting the existing configuration from the Network Prefs and re-creating a new network, it works just like before again... meaning the manual connect is fine but automatic won't authenticate.

So there could be a fix with Keychain access...hu?
GreenYogi is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:40 PM   #8
GreenYogi
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by The Bulge View Post
What modem script are you using?
I still didn't find a solution... help !

U mentioned a script... what was Ur idea?
GreenYogi is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2013, 02:45 PM   #9
GreenYogi
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
still looking for script

Quote:
Originally Posted by The Bulge View Post
What modem script are you using?
I am still looking for a cure to my failing reconnection issue.
I have been doing more research and I found my folder Modem Scripts and a unix executable file named ZTE USB MODEM which I assume is the modem script from my device installation. I copy/pasted that in a newly created Terminal Scripts folder - as it didn't exist. And it did show up in the tab for terminal script in Network Prefs panel, so I was all exited and sure it was going to fix it... well, it didn't.
I am still thinking there is a script to add in this new folder that would do the work just fine.
Please The Bulge if U still have any suggestion, I would be so grateful. I am just so ignorant regarding scripting...
GreenYogi is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > OS X 10.8 Mountain Lion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flickr for iOS Updated with Auto Upload Capability and Straightening Tool MacRumors iOS Blog Discussion 22 Oct 10, 2013 01:16 PM
Oyster - Regex tool with Code Generation and Dash Integration rougeExciter Mac Applications and Mac App Store 1 Jul 2, 2013 08:26 AM
Auto Generated code Mvkoe iPhone/iPad Programming 1 Nov 30, 2012 09:31 AM
iPhone 5 WiFi Auto-Reconnect Issues essential iPhone 3 Oct 1, 2012 04:56 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 10:00 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC