Trim on SSD in DVD bay - MacRumors Forums
Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 31, 2013, 10:39 AM   #1
saggel
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2012
Location: Coventry, UK
Trim on SSD in DVD bay

Hello all,
I have an SSD on the laptop plus the old hdd on the dvd compartment.
My hdd was dying and I replaced it today with a second SSD. Now I have two SSDs on the macbook, which is an early 2008.

However, I can't see whether the second hdd now has trim support
I'm afraid you're going to reply that it doesn't but I'll give it a try:

Does the second disk on the dvd bay has trim support?
How do I check? How do I enable?

I already have trim enabler and chameleon!
Thank you for your help in advance!
saggel is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 1, 2013, 04:39 PM   #2
saggel
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2012
Location: Coventry, UK
any ideas?
saggel is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 1, 2013, 04:43 PM   #3
MisterKeeks
macrumors 68000
 
MisterKeeks's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by saggel View Post
any ideas?
TRIM is a software thing, so the drive location should not be an issue.
MisterKeeks is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 1, 2013, 05:43 PM   #4
saggel
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2012
Location: Coventry, UK
Quote:
Originally Posted by MisterKeeks View Post
TRIM is a software thing, so the drive location should not be an issue.
Thank you
But how can I check if it is enabled on that disk the way I can check it's enabled for the main disk?
saggel is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 1, 2013, 08:12 PM   #5
marc11
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2011
Location: NY USA
About This Mac
More Info
System Report
Serial ATA
Click on the drive
Read "Trim Support" it will say Yes or No.
__________________
Various Apple Products
marc11 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 07:38 AM   #6
saggel
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2012
Location: Coventry, UK
Thank you, but that's for the SSD on the HD compartment.
The SSD on the DVD compartment is on ATA... and ATA doesn't have an option like this, that's why I'm asking.
saggel is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 07:52 AM   #7
Dweez
macrumors 6502a
 
Dweez's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Down by the river
Does anything show up under:

About This Mac
More Info
System Report
ATA
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2013-02-04 at 7.51.42 AM.jpg
Views:	8
Size:	108.2 KB
ID:	394408  
__________________
sudo make me a sandwich
Dweez is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I Sleep ONLY my 2nd SSD in the Optical Bay, not Main Bay imorton MacBook Pro 1 Jan 29, 2014 12:42 PM
SSD to SSD backups = using CCC or Super Duper to backup main SSD to optical bay SSD imorton MacBook Pro 10 Feb 17, 2013 10:35 PM
DUAL SSD SETUP = any issues or info re main bay SSD and optical bay SSD? imorton MacBook Pro 13 Feb 17, 2013 11:31 AM
Ssd samsung series 840 to trim o not to trim gianlucadr MacBook Pro 7 Jan 22, 2013 01:39 AM
Trim on optical bay ssd? garstudios MacBook Pro 0 Jul 15, 2012 11:27 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:04 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC