Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > News and Article Discussion > Mac Blog Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 21, 2013, 02:33 PM   #1
MacRumors
macrumors bot
 
Join Date: Apr 2001
Apple Releases AirPort Extreme and Time Capsule Firmware Update 7.7.2




Apple today released AirPort Extreme and AirPort Time Capsule Firmware Update 7.7.2 for AirPorts with 802.11ac.

The update includes several different bug fixes, repairing an issue preventing a USB hard drive connected to an AirPort Extreme from appearing as an available disk and fixing an issue that could cause an intermittent loss in WAN connectivity.

The update is recommended for all models of the AirPort Extreme and Time Capsule that support 802.11ac Wi-Fi.

Article Link: Apple Releases AirPort Extreme and Time Capsule Firmware Update 7.7.2
MacRumors is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 02:42 PM   #2
pat park
macrumors 6502a
 
Join Date: Nov 2011
Location: California
Weird. I just got an error message on my MBP saying that my last Time machine update was 223 days ago. I do remember seeing the little back up icon spinning everyday and all seemed to be okay. Strange that it occurred today.
__________________
pat park is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 02:43 PM   #3
rgarjr
macrumors 603
 
rgarjr's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: C a l i f o r n i a
installed but now after my airport express extending is not on the network

Guess I need to hard reset.
rgarjr is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 02:49 PM   #4
Chris Blount
macrumors 68000
 
Join Date: Jan 2008
Location: San Antonio, TX
Quote:
Originally Posted by rgarjr View Post
installed but now after my airport express extending is not on the network

Guess I need to hard reset.
I noticed this too. Let me know if the hard reset works. I updated remotely so I can't physically get to the AirPort Expresses.

----------

Quote:
Originally Posted by rgarjr View Post
installed but now after my airport express extending is not on the network

Guess I need to hard reset.
Oops, never mind. It took a while by my AirPort Express extenders finally popped on the network.

Last edited by Chris Blount; Nov 21, 2013 at 05:51 PM.
Chris Blount is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 02:53 PM   #5
unplugme71
macrumors 65816
 
Join Date: May 2011
Quote:
Originally Posted by Chris Blount View Post
I noticed this too. Let me know if the hard reset works. I updated remotely so I can't physically get to the AirPort Expresses.

----------

Opps, never mind. It took a while by my AirPort Express extenders finally popped on the network.
Mine have always taken a little while longer to pop up.
unplugme71 is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 02:54 PM   #6
Shrink
macrumors Demi-God
 
Shrink's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: New England, USA
Quote:
Originally Posted by Chris Blount View Post
I noticed this too. Let me know if the hard reset works. I updated remotely so I can't physically get to the AirPort Expresses.

----------

Opps, never mind. It took a while by my AirPort Express extenders finally popped on the network.
Yup...no problem here with the Airport Express joining the network.
__________________
Two things are infinite, the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. -- Albert Einstein
Shrink is online now   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 02:59 PM   #7
miazma
macrumors member
 
Join Date: Jan 2010
DynDNS

__________________
Darrien - Swiss Electronic Dance Music

Last edited by miazma; Nov 21, 2013 at 03:05 PM.
miazma is offline   4 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 03:01 PM   #8
RdeCourtney
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by unplugme71 View Post
Mine have always taken a little while longer to pop up.
That's what she said..
RdeCourtney is offline   9 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 03:02 PM   #9
radioactive
macrumors member
 
Join Date: Nov 2006
Weird, mine popped up to update, and failed.

When I looked at the Airport Firmware page however, it listed the release date at 10 June 2013 for version 7.7.2?
radioactive is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 03:06 PM   #10
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
Quote:
Originally Posted by miazma View Post
Bring back the option to configure Dynamic DNS
Airport devices never had a proper DynDNS feature. While they had something like it, it was only usable for the rare times when someone made a wide area Bonjour network. Even then it required the use of a DynDNS client on a desktop machine.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 03:08 PM   #11
MikhailT
macrumors 68040
 
Join Date: Nov 2007
Quote:
Originally Posted by radioactive View Post
Weird, mine popped up to update, and failed.

When I looked at the Airport Firmware page however, it listed the release date at 10 June 2013 for version 7.7.2?
Try again, it failed two times but then finally updated.
MikhailT is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 03:13 PM   #12
miazma
macrumors member
 
Join Date: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
Airport devices never had a proper DynDNS feature. While they had something like it, it was only usable for the rare times when someone made a wide area Bonjour network. Even then it required the use of a DynDNS client on a desktop machine.
Well, then they should enable it the right way. Each and every crappy 3rd class router has this.
__________________
Darrien - Swiss Electronic Dance Music
miazma is offline   4 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 03:15 PM   #13
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
Quote:
Originally Posted by miazma View Post
Well, then they should enable it the right way. Each and every crappy 3rd class router has this.
It was used by less than 1,000 people (as per DynDNS' numbers). Why waste time adding back in a limited feature like that when you can access your devices via iCloud's address.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   2 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 03:18 PM   #14
Mike MA
macrumors 6502a
 
Mike MA's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Germany, Europe
Just for interest, why is this one not shown in the App Store update section? If I wouldn't have read the article by accident I surely would have missed this update.

I mean, how often do you check the Airport Utilities if the network settings function correctly?
__________________
Macbook Air 13" (late 2010) - Apple TV2 - Time Capsule - Galaxy S4
Mike MA is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 03:28 PM   #15
sososowhat
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2003
Location: Palo Alto, CA
Send a message via Yahoo to sososowhat
So Glad for this! I've had regular network drop-offs for weeks. Very frustrating. It generally came back after a few minutes, or if I rebooted the Airport Extreme, and sometimes if I turned wifi off & on again from my laptop. Hoping this solves it!
sososowhat is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 03:32 PM   #16
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
Quote:
Originally Posted by Mike MA View Post
Just for interest, why is this one not shown in the App Store update section? If I wouldn't have read the article by accident I surely would have missed this update.
These kinds of updates don't show up in the App Store. You must open Airport Utility for them to appear or your Airport light may blink.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   2 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 03:32 PM   #17
Mr. Wonderful
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by sososowhat View Post
So Glad for this! I've had regular network drop-offs for weeks. Very frustrating. It generally came back after a few minutes, or if I rebooted the Airport Extreme, and sometimes if I turned wifi off & on again from my laptop. Hoping this solves it!
This seems to be the common story with these models. I'm really hoping this update takes care of stability so that I can upgrade.
Mr. Wonderful is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 04:23 PM   #18
seamer
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
These kinds of updates don't show up in the App Store. You must open Airport Utility for them to appear or your Airport light may blink.
My update utility popped up automagically without being prompted.
seamer is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 04:45 PM   #19
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
Quote:
Originally Posted by seamer View Post
My update utility popped up automagically without being prompted.
That's another one of the default settings on some versions of Mac OS X.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 04:56 PM   #20
Mike MA
macrumors 6502a
 
Mike MA's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Germany, Europe
Quote:
Originally Posted by Intell View Post
These kinds of updates don't show up in the App Store. You must open Airport Utility for them to appear or your Airport light may blink.
True, this is what I stated basically. But the question we won't be able to answer is: Why?

Quote:
Originally Posted by seamer View Post
My update utility popped up automagically without being prompted.
Exactly, it used to be different in older versions of OS X. I think it was changed with Lion.
__________________
Macbook Air 13" (late 2010) - Apple TV2 - Time Capsule - Galaxy S4
Mike MA is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 05:01 PM   #21
sevenseconds
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2013
what is a network loop?

Can anyone explain to me what a network loop is? I've had connectivity issues where my internet drops out on my 2011 iMac but the wifi still works. Related?
sevenseconds is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 05:06 PM   #22
Intell
macrumors P6
 
Intell's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Inside
Quote:
Originally Posted by Mike MA View Post
True, this is what I stated basically. But the question we won't be able to answer is: Why?
Because they are not updates for Mac OS X or any installed application.
__________________
Last edited by Intell; Yesterday at 3:16 AM.
Intell is offline   1 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 05:16 PM   #23
brilliantthings
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2011
No update for older model Extremes? The update isn't showing up in Airport Utility.
brilliantthings is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 05:36 PM   #24
kbmb
macrumors 68030
 
kbmb's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NH
Quote:
Originally Posted by brilliantthings View Post
No update for older model Extremes? The update isn't showing up in Airport Utility.
Apple today released AirPort Extreme and AirPort Time Capsule Firmware Update 7.7.2 for AirPorts with 802.11ac.

-Kevin
__________________
2010 Mac Pro 2.8 Quad, 27" ACD - Mid 2012 MacBook Air
kbmb is offline   2 Reply With Quote
Old Nov 21, 2013, 07:08 PM   #25
wjereb
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2012
My airport utility on the iPad is telling me that my version (7.7.1) is up to date. Guess I'll have to try it from my MacBook.

Does anyone know why I have to enter my password every time I go in the app?

It finally let me upgrade. Now Time Machine finally works, albeit plugged directly into the USB port but not through a hub.
__________________
 MacBook Air, TB Display, AirPort Extreme, iPhone 5S, iPad Air, iPad Mini Retina, ATV2 

Last edited by wjereb; Nov 23, 2013 at 08:59 AM.
wjereb is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > News and Article Discussion > Mac Blog Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apple Releases AirPort Extreme and Time Capsule Firmware Update 7.7.3 With Heartbleed Fix MacRumors Mac Blog Discussion 62 May 6, 2014 03:24 PM
Problems with an Apple Airport Extreme working with a Time Capsule cap2587 Mac Peripherals 8 Feb 21, 2014 11:13 PM
Resolved: How to update your Time Capsule or AirPort firmware moonman239 Mac Peripherals 0 Feb 8, 2014 07:35 PM
Airport Time capsule = airport extreme + external hard drive? GP20 Mac Peripherals 24 Dec 5, 2013 12:51 AM
Apple Releases AirPort Base Station and Time Capsule Firmware Update 7.6.4 MacRumors Mac Blog Discussion 99 Aug 29, 2013 07:53 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:32 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC