Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 19, 2013, 06:04 AM   #1
sim667
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2010
Why have my apple TV's got numbers after their names?

My bedroom apple tv is up to 193 and my sitting room is up to 4
__________________
Mac Pro, Macbook Pro, G4 Powerbook, iPad 4, iPhone 5, 2X TV, Nikon D200, ACSP Trained - Photography and Mac tech
Music and UK festival Blog
sim667 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 19, 2013, 07:17 AM   #2
paulrbeers
macrumors 68040
 
Join Date: Dec 2009
Quote:
Originally Posted by sim667 View Post
My bedroom apple tv is up to 193 and my sitting room is up to 4
Did you give them unique names?
paulrbeers is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 19, 2013, 08:42 AM   #3
sim667
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by paulrbeers View Post
Did you give them unique names?
Yeah

Living room = Living room TV
Bedroom = Bedroom TV

But then they have numbers when I look at the name on ariplay, those numbers increase everytime I look.

its like they're adding themselves onto the network, but theres still a trace of them previously on there so they stick a number on the end.
__________________
Mac Pro, Macbook Pro, G4 Powerbook, iPad 4, iPhone 5, 2X TV, Nikon D200, ACSP Trained - Photography and Mac tech
Music and UK festival Blog
sim667 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 19, 2013, 08:47 AM   #4
AngelOfSoul
macrumors member
 
Join Date: Feb 2013
Location: East Java, Indonesia
Send a message via Yahoo to AngelOfSoul
Restore it to latest OS. Sounds to me like software issue.
__________________
Computer: MBP 8,2 SSD'ed by 180GB Intel 330.
iDevice: iPhone 4S 16GB; 3rd Gen 32GB Black iPad.
Peripheral: 3rd Gen Apple TV, 2TB Time Capsule.
AngelOfSoul is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 19, 2013, 11:58 AM   #5
sim667
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by AngelOfSoul View Post
Restore it to latest OS. Sounds to me like software issue.
Thanks, Ill give it a bash
__________________
Mac Pro, Macbook Pro, G4 Powerbook, iPad 4, iPhone 5, 2X TV, Nikon D200, ACSP Trained - Photography and Mac tech
Music and UK festival Blog
sim667 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 19, 2013, 12:32 PM   #6
Gav2k
macrumors 601
 
Gav2k's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Sounds like your router is reissuing an ip to them and not removing the old ip from the dhcp list
Gav2k is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 21, 2013, 09:45 AM   #7
whoiare
macrumors member
 
Join Date: Aug 2011
i believe you just have atv3's correct? and are they hardwired? ive had the same issue when i allowed my atv3 to sleep. I removed sleeping and not only does it not keep adding numbers to its name but it instantly connects to homesharing now via wireless.
whoiare is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 21, 2013, 09:55 AM   #8
waw74
macrumors 68020
 
Join Date: May 2008
adding a DHCP reservation in your router should clear this up also.
waw74 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:08 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC