Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 20, 2013, 07:40 AM   #1
pinkcoffee
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Location: Florida
Remote Desktop Connection

Hello.
I am using a Mac Book Pro, OSX 10.8.3
Running Remote Desktop Connection 2.1.1

I am trying to connect to my Windows 7 Pro machine at home from work.
When I clicked connect - it just spins - trying to connect and never connects.
Eventually, it seems like it kinda locks up because I can't click cancel or close it out - and I have to force quit the application.

I am running a virtual windows 7 as well, and I can RDP home with no issues from that machine.

Another side note - is when I am at home - the RDC works to my home PC with no issues
pinkcoffee is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 20, 2013, 08:08 AM   #2
960design
macrumors 6502a
 
Join Date: Apr 2012
Location: Destin, FL
Your work network protocols could be blocking the traffic. It's pretty common practice to ensure a safe environment for you.

Contact your network people and ask them.

I just reread that and it sounds awful. If it works everywhere except at work, then it MUST be your work network gurus locking it out. You can only get it to work by asking them to add an exception.

Or try a smarter tunneling software, something like Teamviewer.
__________________
TI-99/4A, tape cassette, 12" B&W Zenith
960design is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 20, 2013, 08:14 AM   #3
pinkcoffee
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Location: Florida
I can connect from my Windows PC from my work.
I doubt it is my office - as we are network people. I remote into many many places all day everyday - just not from my mac.
pinkcoffee is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 20, 2013, 10:45 AM   #4
zanapapa
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
I'm currently having the same problem. I am able to connect to my work computer if I use Windows via VMWare Fusion, but not through MAC version of MS RDC. Same symptoms as you, connection hangs with spinner.
Interestingly, I'm also in Florida. My ISP is Cox. I'm working with my Network Admins to figure this out. I will post if I come up with a solution. Can you check if you are able to use RDC through Windows either through Bootcamp or VMWare/Parallels?
zanapapa is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 20, 2013, 11:14 AM   #5
ctucci
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by pinkcoffee View Post
Hello.
I am using a Mac Book Pro, OSX 10.8.3
Running Remote Desktop Connection 2.1.1

I am trying to connect to my Windows 7 Pro machine at home from work.
When I clicked connect - it just spins - trying to connect and never connects.
Eventually, it seems like it kinda locks up because I can't click cancel or close it out - and I have to force quit the application.

I am running a virtual windows 7 as well, and I can RDP home with no issues from that machine.

Another side note - is when I am at home - the RDC works to my home PC with no issues
Under security, did you happen to click "Always connect, even if authentication fails"?
ctucci is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 20, 2013, 12:06 PM   #6
zanapapa
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
I have mine to connect regardless of authentication and it still fails.
zanapapa is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 20, 2013, 12:15 PM   #7
pinkcoffee
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Location: Florida
Quote:
Originally Posted by zanapapa View Post
I have mine to connect regardless of authentication and it still fails.
Yes. It is set to connect even if auth fails.

----------

Quote:
Originally Posted by zanapapa View Post
I'm currently having the same problem. I am able to connect to my work computer if I use Windows via VMWare Fusion, but not through MAC version of MS RDC. Same symptoms as you, connection hangs with spinner.
Interestingly, I'm also in Florida. My ISP is Cox. I'm working with my Network Admins to figure this out. I will post if I come up with a solution. Can you check if you are able to use RDC through Windows either through Bootcamp or VMWare/Parallels?
i can connect through my windows pc just fine via rdp
pinkcoffee is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 20, 2013, 12:22 PM   #8
zanapapa
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
The only thing that seems to have changed is updating to OSX 10.8.3 a couple of days ago. How does one report a bug to Apple?
zanapapa is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote Desktop issues over WiFi connection SVTmaniac Windows, Linux & Others on the Mac 0 Dec 4, 2013 02:31 PM
Remote Desktop Connection was open israelcnf OS X Mavericks (10.9) 1 Nov 10, 2013 01:13 AM
Remote desktop Connection opufo1 Mac Applications and Mac App Store 6 Oct 22, 2013 11:36 AM
VPN + VPN + MS Remote desktop connection only with 1 Mac PtiGuily Windows, Linux & Others on the Mac 0 Oct 15, 2012 10:27 AM
Remote Desktop Connection Client for Mac not working... VanHalen1 OS X 10.8 Mountain Lion 2 Oct 5, 2012 11:02 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:31 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC