Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 31, 2013, 08:25 AM   #1
kate22
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Found no output devices

Two weeks ago, my MBA didn't make any sound and he didn't find any output devices. It was solved by resetting PRAM. Today I have the same problem, but the reset doesn't seem to work. If I restart, I get a black screen, normal screen , black screen and so on.
When I check by hardware -->audio: it says audiocode:0
Could it be possible to solve it or not?
And if not, could a usb sound card be a solution?
Thanks!
kate22 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2013, 08:32 AM   #2
justperry
macrumors 603
 
justperry's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: 7 Km South of an active upside down (boat) volcano.
Run Apple Hardware Test to see if there are any problems.

Intel-based Macs: Using Apple Hardware Test

It might also be OS related but first run AHT.

A USB Audio device will work, griffin has a good one.
justperry is offline   1 Reply With Quote
Old Apr 1, 2013, 04:56 AM   #3
kate22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Did the test, found no hardware problem and the sound came back after the test.
A relief!
Thank you!
kate22 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 4, 2013, 10:43 AM   #4
kate22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
And here we go again... no sound.
The test said there was no hardware problem, but I have no idea what the problem could be.
kate22 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 11, 2013, 05:28 PM   #5
kate22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Still have no sound. Sometimes the sound is coming back, but this happens more infrequently.
Also, when I try to play any kind of video, there is no sound obviously but the video doesn't play after a few seconds.
Anyone an idea what it could be? Thanks!
kate22 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 11, 2013, 05:35 PM   #6
Satori
macrumors 6502a
 
Satori's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: London
Quote:
Originally Posted by kate22 View Post
Still have no sound. Sometimes the sound is coming back, but this happens more infrequently.
Also, when I try to play any kind of video, there is no sound obviously but the video doesn't play after a few seconds.
Anyone an idea what it could be? Thanks!
The sound problem might be resolved by resetting the SMC

http://support.apple.com/kb/HT3964
Satori is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 13, 2013, 11:47 AM   #7
kate22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Doesn't seem to work. Very weird...
kate22 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 13, 2013, 11:53 AM   #8
justperry
macrumors 603
 
justperry's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: 7 Km South of an active upside down (boat) volcano.
Quote:
Originally Posted by kate22 View Post
Doesn't seem to work. Very weird...
Resetting PRAM/NVRAM maybe or repair permissions in Disk Utility.

About NVRAM and PRAM
justperry is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 16, 2013, 11:12 AM   #9
kate22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Doesn't seem to work either.
This seems destined to remain a mystery.
kate22 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 16, 2013, 11:20 AM   #10
justperry
macrumors 603
 
justperry's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: 7 Km South of an active upside down (boat) volcano.
Quote:
Originally Posted by kate22 View Post
Doesn't seem to work either.
This seems destined to remain a mystery.
Install a clean OS on a USB stick, minimum 8 GB and see if it still has the issue, if not you know the OS is the problem, and have you logged into another account to see if it solves the problem?
If not create one in Users & Groups, logout and into the new one and see if it is the same.
justperry is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 16, 2013, 12:05 PM   #11
kate22
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
I tried another account but the problem persisted.
I'll try the install later tonight.
kate22 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 17, 2013, 05:20 AM   #12
JHUFrank
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2010
Is this happening with speakers, headphones or both?
__________________
13" Macbook Air, 4gigs ram, 256gig SSD ;
Lenovo T420, 16gigs ram, 256 SSD, 750 Hybrid
Samsung Galaxy Note 2; Lenovo and Apple Fanboy
JHUFrank is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help no output devices on mbp Nuesfree OS X 0 Mar 5, 2014 06:50 AM
Make OSX refresh its output sound devices geotheory OS X 10.8 Mountain Lion 0 Nov 5, 2013 09:37 AM
"No Audio Input/Output Devices Found" AKA The Bane of my Mac's life.. ARPrada OS X 3 Oct 12, 2013 09:48 AM
All iPads: Output One Microphone to 2 iOS Devices? musicpenguy iPad Accessories 3 Feb 15, 2013 06:08 AM
2 Audio Channels --> 2 Output Devices (for DJing) blueskyy. MacBook Air 2 Oct 10, 2012 08:07 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:41 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC