Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old May 16, 2013, 07:36 PM   #1
Lil Chillbil
macrumors 65816
 
Lil Chillbil's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: California
PowerBook G3 OS 9 install issues

Ok so I recently purchased a powerbook g3 pismo 250mhz with 160 mb of ram


It only boots with all extensions off because this is a corrupt copy of os 9 and I would like to install my retail copy of os 9. now the issue is that when I boot with extensions off it also turns off the cd-rom extensions so i can't load the disk and re-install



any help would be very apprecated
__________________
Check out my youtube Channel http://www.youtube.com/user/TheKull101
Mac skinned pc Luna netbook
Lil Chillbil is offline   0 Reply With Quote
Old May 16, 2013, 08:37 PM   #2
Lil Chillbil
Thread Starter
macrumors 65816
 
Lil Chillbil's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: California
Ignore the post guys, It just randomly started working fine enough for me to re-install the os update the software and install classila and quake III and office 98
__________________
Check out my youtube Channel http://www.youtube.com/user/TheKull101
Mac skinned pc Luna netbook
Lil Chillbil is offline   0 Reply With Quote
Old May 18, 2013, 06:58 PM   #3
California
macrumors 68040
 
California's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Quote:
Originally Posted by Lil Chillbil View Post
Ignore the post guys, It just randomly started working fine enough for me to re-install the os update the software and install classila and quake III and office 98
What is a Pismo 250? Isn't that a Lombard?
__________________
2.66ghz 13" MBP/1.67ghz Powerbook G5 15" DLHR/iPhone 16gb/30" ACD
California is offline   0 Reply With Quote
Old May 18, 2013, 07:03 PM   #4
Goftrey
macrumors 68000
 
Goftrey's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Llantwit Major, UK
Quote:
Originally Posted by Lil Chillbil View Post
Ok so I recently purchased a powerbook g3 pismo 250mhz with 160 mb of ram
Quote:
Originally Posted by California View Post
What is a Pismo 250? Isn't that a Lombard?
It could be a Kanga too. AFAIK the Pismo's were shipped with 400/500MHz G3's. Explain yourself sir!
__________________
Mac Pro, 4x 2.66GHz, 6GB, HD5770 | MacBook, 2x 2.0GHz, 2GB, 9400M | 20" Alu Cinema Display
PowerMac G4, 2x 1.42GHz, 2GB, Ti4600 | Sony Xperia S 32GB | Canon EOS 350D | #KeepFightingMichael
Goftrey is offline   0 Reply With Quote
Old May 18, 2013, 09:09 PM   #5
Lil Chillbil
Thread Starter
macrumors 65816
 
Lil Chillbil's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: California
Quote:
Originally Posted by Goftrey View Post
It could be a Kanga too. AFAIK the Pismo's were shipped with 400/500MHz G3's. Explain yourself sir!
ok so I had just assumed that (never seeing a g3 powerbook until yesturday and just flat out avoiding the subject for several months never googling anything about them) that they were all called pismos, now when you guys told me about that I hoisted out my old friend jeff from the pit in my basement and he informed me that mine is actually called a wallstreet
__________________
Check out my youtube Channel http://www.youtube.com/user/TheKull101
Mac skinned pc Luna netbook
Lil Chillbil is offline   0 Reply With Quote
Old May 19, 2013, 12:09 AM   #6
California
macrumors 68040
 
California's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Quote:
Originally Posted by Lil Chillbil View Post
ok so I had just assumed that (never seeing a g3 powerbook until yesturday and just flat out avoiding the subject for several months never googling anything about them) that they were all called pismos, now when you guys told me about that I hoisted out my old friend jeff from the pit in my basement and he informed me that mine is actually called a wallstreet
LOL. Well nice machine I think they can handle Tiger? Or at least Panther.
__________________
2.66ghz 13" MBP/1.67ghz Powerbook G5 15" DLHR/iPhone 16gb/30" ACD
California is offline   0 Reply With Quote
Old May 20, 2013, 08:34 AM   #7
Goftrey
macrumors 68000
 
Goftrey's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Llantwit Major, UK
Quote:
Originally Posted by California View Post
LOL. Well nice machine I think they can handle Tiger? Or at least Panther.
I'm pretty sure they run Panther & even Tiger (w/ XPostFacto) unofficially, which I really wouldn't recommend. Tiger is pretty painful even on my 500MHz iBook w/ 384mb RAM.
__________________
Mac Pro, 4x 2.66GHz, 6GB, HD5770 | MacBook, 2x 2.0GHz, 2GB, 9400M | 20" Alu Cinema Display
PowerMac G4, 2x 1.42GHz, 2GB, Ti4600 | Sony Xperia S 32GB | Canon EOS 350D | #KeepFightingMichael
Goftrey is offline   0 Reply With Quote
Old May 21, 2013, 04:29 PM   #8
TorCoolguy
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2013
With the little VRAM it has in it, I wouldn't recommend anything above 10.2 and, unless you actually need 10.2 for some bizarre reason, I believe you should just stick with OS 9 because you can't really do very much in 10.2, and it will be noticeably slower than OS9.

If you have a Kanga, you can't install anything newer than 9.2 without OS9 Helper, so that probably means no XPostFacto for OS X.
__________________
PowerMac G5 Dual 2.0 Ghz, 2.5 GB RAM, 2TB HDD
PowerMac G4 Dual 1.25Ghz, 2 GB RAM, 60, 40, 6GB HDs
ThinkPad R61, Core 2 Duo 1.8Ghz 3GB RAM, on ArchLinux
TorCoolguy is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:17 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC