Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > OS X Mavericks (10.9)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 14, 2013, 01:35 AM   #1
jykim0806
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Location: Seattle, WA USA
Mavericks Wi-Fi problem and more

Hi, I have installed Mac OS X 10.9 Mavericks Developer Preview 1 yesterday.
I was wondering if I am the only one who has a wifi disconnection problem.
The wifi disconnects constatnly, especially on Safari, anyone had a similar problem?

One more question, I got the Setup Assistant and a Optimization message straight after the installation of Mavericks, and it won't go off. What should I do?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2013-06-12 at 11.53.16 PM.png
Views:	1802
Size:	1.58 MB
ID:	417401  
jykim0806 is offline   2 Reply With Quote
Old Jun 14, 2013, 03:50 AM   #2
richard6r
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2013
I'm not sure about any wifi problems, mine works okay. Nothing out of the unusual for me but I also got that optimization notification after installing. I think it's Mavericks way of saying spotlight indexer is running because it's what I saw when I clicked on index. You can close the card though.
richard6r is offline   1 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 02:12 AM   #3
vprekazi
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2013
Yes!

Yes! I have. It's crazy. Anyone else? I can't seem to find a fix.
vprekazi is offline   2 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 03:16 AM   #4
DarkRyoushii
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2013
I have found viscosity (VPN client) will disconnect my WiFi as soon as I get an IP address on the VPN but they've probably just changed the way wifi is done and so viscosity will just need an update.

EDIT: They released a beta build that's fully compatible via their SparkLabs twitter!
__________________
HTC One M8
13" Retina Macbook Pro, 2.3GHz, 8GB RAM, 256GB SSD; OS X 10.10 Yosemite

Last edited by DarkRyoushii; Jun 15, 2013 at 04:17 AM.
DarkRyoushii is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 08:30 AM   #5
Pploco
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2013
Exclamation yes, I have

My wireless network is using PEAP of 802.1x (Protected Extensible Authentication Protocol) to authenticated the user.

In Lion, my wifi works well.

In Mountain Lion, my wifi can connect it in a while, then it's broken. I have to take the wifi off at least 10 minutes, then take it on, if I am good enough lucky the wifi can be connected.

I use the Wireless diagnostics to find the three functions (wifi, setting, isp are green, as i use the static IP AND DNS) are normal, the others tow functions(internet, and i forgot its name are red) are innormal.

If I don't use the static, it always be signed the ip beginning with 169.***.

And in Mavericks,I can find out the signal but I can join the network, this feedback told me, "see your administrator for further assistance".
All the problem are on the same environment.

By the way in TTLS of 802.1x,there is no problem at all.

Last edited by Pploco; Jun 15, 2013 at 08:35 AM.
Pploco is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 08:31 AM   #6
Four oF NINE
macrumors 65816
 
Four oF NINE's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Soviet Union
No problems at all with Wi-Fi using Mavericks; no discernible difference whatsoever.
Four oF NINE is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 02:11 PM   #7
w0lf
macrumors 6502a
 
w0lf's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: USA
Nope, haven't lost wifi connection once.

Last edited by w0lf; Jun 15, 2013 at 03:46 PM.
w0lf is online now   0 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 03:44 PM   #8
Krazy Bill
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Like I said in another post. It wouldn't be another version of OSX without some kind of wi-fi issue.

Since 10.7 I've had a toggle switch on my router to reset it. Seems to fix the macs in the house but strangely enough, iPhones and Windows devices never have this issue.
Krazy Bill is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 04:30 PM   #9
vladpro
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2011
wifi

I am too having horrible wifi problems with mavericks. it constantly connects and disconnects, it is frustrating me like crazy. Any solutions?
vladpro is offline   1 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 06:07 PM   #10
ijohn.8.80
macrumors 65816
 
ijohn.8.80's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Adelaide, Oztwaylya.
I have the oddest thing going on with wifi here since the upgrade. A MBP has the wifi icon in the menu bar with an exclamation mark through it constantly and refuses to connect when you click on the icon. However, when you open a web page or do anything that requires connectivity, it works! The error symbol is still in the menu bar.
__________________
YouTube is not the resurrection of Dada
ijohn.8.80 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 06:12 PM   #11
mmomega
macrumors Demi-God
 
mmomega's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: DFW, TX
Haven't had a wifi disconnect at all.

I have Mavericks installed on a 2012 MBA, 2012 rMBP, 2010 MBP, 2011 iMac and 09 iMac. They all stay on 24/7, well other than when the lids are closed on the laptops.

I have had other random bugs during betas but never WiFi since SL.

I also always do formats and fresh installs, no installs from Time Machine backups either.
__________________
2013 iMac 27" i7, 32GBRAM, GTX780M, 256GB Flash, VESA, Yosemite
2012 Mac Mini Server w/ 23TB Storage
iPad Air 32GB, iPhone 5s 32GB, iPad Mini 16GB
3x AEBS 802.11ac, JetStream Gigabit, 5x AppleTV
mmomega is online now   0 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 10:54 PM   #12
jykim0806
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Location: Seattle, WA USA
Quote:
Originally Posted by mmomega View Post
Haven't had a wifi disconnect at all.

I have Mavericks installed on a 2012 MBA, 2012 rMBP, 2010 MBP, 2011 iMac and 09 iMac. They all stay on 24/7, well other than when the lids are closed on the laptops.

I have had other random bugs during betas but never WiFi since SL.

I also always do formats and fresh installs, no installs from Time Machine backups either.
But then how do you recover all your documents/important files?
jykim0806 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 11:08 PM   #13
mmomega
macrumors Demi-God
 
mmomega's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: DFW, TX
Quote:
Originally Posted by jykim0806 View Post
But then how do you recover all your documents/important files?
I format quite often. If a new version of OS X hits and I upgrade and find a bug I will fresh install and look for the bug again. So I'm usually reinstalling after every 10.9.X release.
It really helps finding out if a bug is due to an app, an upgrade, something wrong previously in a system, etc or if it's actually a new bug.

I have a Mac Mini with multiple externals connected.

So I have a Thunderbolt drive connected to Mini
- Folder on external named after my iMac
- Folder within that folder named Documents where I store my Documents
- Folder named pics where I store pictures
- and so on for other folders, iTunes, etc.

I don't really keep any important files on my computer at all, even if I create something on my iMac I have it save to the external location. All of my iWork files auto save to iCloud as well as TextEdit files.
__________________
2013 iMac 27" i7, 32GBRAM, GTX780M, 256GB Flash, VESA, Yosemite
2012 Mac Mini Server w/ 23TB Storage
iPad Air 32GB, iPhone 5s 32GB, iPad Mini 16GB
3x AEBS 802.11ac, JetStream Gigabit, 5x AppleTV

Last edited by mmomega; Jun 15, 2013 at 11:14 PM.
mmomega is online now   0 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 11:15 PM   #14
jykim0806
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Location: Seattle, WA USA
Quote:
Originally Posted by mmomega View Post
I format quite often. If a new version of OS X hits and I upgrade and find a bug I will fresh install and look for the bug again. So I'm usually reinstalling after every 10.9.X release.

I have a Mac Mini with multiple externals connected.

So I have a Thunderbolt drive connected to Mini
- Folder on external named after my iMac
- Folder within that folder named Documents where I store my Documents
- Folder named pics where I store pictures
- and so on for other folders, iTunes, etc.

I don't really keep any important files on my computer at all, even if I create something on my iMac I have it save to the external location. All of my iWork files auto save to iCloud as well as TextEdit files.
That is a very smart move! Do you recommend any cheap external HDD/SSD?
I'm a student so I cannot invest in a very expensive hard drive.
jykim0806 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 11:28 PM   #15
Dalton63841
macrumors 65816
 
Dalton63841's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: SEMO, USA
Quote:
Originally Posted by jykim0806 View Post
But then how do you recover all your documents/important files?
I format a lot to tinker with OS'es. My method is to edit fstab to mount a separate partition as /Users. That way, after a fresh install I just log into the hidden root account, edit fstab, make a new user account with the same name as I had on my previous installation, and reboot. Takes less than 5 minutes and I pick up right where I left off, even saved passwords and settings.

Aside from that, I haven't had any wifi problems at all. 2009 13" MBP with a 5th gen Airport Extreme using the 5Ghz network with WPA2.
__________________
mid-2009 13" Macbook Pro, 2.26Ghz, 8GB RAM, 120GB SSD + 1TB HDD

Last edited by Dalton63841; Jun 15, 2013 at 11:54 PM.
Dalton63841 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 15, 2013, 11:44 PM   #16
jveraskit3
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2013
i HAVE the same problem in the internet, i have a macbook pro retina and connect and disconnect several times, just using mavericks, weird, but true!, greetings from chile!
jveraskit3 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 16, 2013, 02:11 AM   #17
jykim0806
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Location: Seattle, WA USA
Quote:
Originally Posted by jveraskit3 View Post
i HAVE the same problem in the internet, i have a macbook pro retina and connect and disconnect several times, just using mavericks, weird, but true!, greetings from chile!
greetings, I am (kinda) glad that I am not the only one who has this problem, because it would be a known issue if many people has it.
jykim0806 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 16, 2013, 03:46 AM   #18
Hyuga
macrumors regular
 
Join Date: May 2006
Location: Helsinki or Barcelona
There are some known issues with driver in certain type of wireless networks. Should be fixed in next version or after that. I know its annoying but thats why its developer preview.

EDIT: Co-worker said that she disabled 5GHz from her home network and it stopped random disconnects.

Quote:
Originally Posted by jykim0806 View Post
greetings, I am (kinda) glad that I am not the only one who has this problem, because it would be a known issue if many people has it.

Last edited by Hyuga; Jun 16, 2013 at 04:00 AM.
Hyuga is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 16, 2013, 01:13 PM   #19
jykim0806
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Location: Seattle, WA USA
Quote:
Originally Posted by Hyuga View Post
There are some known issues with driver in certain type of wireless networks. Should be fixed in next version or after that. I know its annoying but thats why its developer preview.

EDIT: Co-worker said that she disabled 5GHz from her home network and it stopped random disconnects.
But there was no known issues for Wi-Fi for previous versions of Mac OS X Developers Previews, so I don't know what happened there.
Do you know when the next version of DP will come out? When did it usually come out for previous versions?
jykim0806 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 16, 2013, 02:06 PM   #20
Hyuga
macrumors regular
 
Join Date: May 2006
Location: Helsinki or Barcelona
Varies, I think with 10.8 it was ~4 weeks.

Quote:
Originally Posted by jykim0806 View Post
But there was no known issues for Wi-Fi for previous versions of Mac OS X Developers Previews, so I don't know what happened there.
Do you know when the next version of DP will come out? When did it usually come out for previous versions?
Hyuga is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 16, 2013, 02:09 PM   #21
jykim0806
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2013
Location: Seattle, WA USA
Quote:
Originally Posted by Hyuga View Post
Varies, I think with 10.8 it was ~4 weeks.
Oh my.
jykim0806 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 17, 2013, 05:37 PM   #22
vladpro
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2011
this wifi is annoying

i can't watch netflix in bed anymore cause of all the disconnected >__<
vladpro is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 20, 2013, 05:49 AM   #23
jdfwarrior
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2008
Add me to the list. I tested Mavericks on my 11" Air for a while before I put it on my main laptop (13" Air). Everything ran fine on the 2010 11" Air, all apps ran fine, etc. I put it on my 2012 13" Air and it was slow, kept locking up, etc. I thought maybe it was because I upgraded so I wiped the drive and did a clean install. It's not locking up and runs great but, the wireless issue still exists. It won't stay connected more than a minute most of the time.

I hope someone can find a way to fix this.

EDIT: Actually, just for grins.. can someone else try going to Energy Saver prefs and setting it to never go to sleep and never sleep the display and see if that fixes anything. I did that and its been several minutes and it hasn't dropped out yet. May be a fluke but, would be great if someone else would try it as well

Update 2: As crazy as it seems for that to have been the solution, its been connected for over 2 hours now. Previous to that, it was only staying on for about a minute or less. This seems to be at least a temporary solution until Apple fixes it.

Last edited by jdfwarrior; Jun 20, 2013 at 08:19 AM.
jdfwarrior is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 20, 2013, 08:37 PM   #24
bafknight
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Quote:
i HAVE the same problem in the internet, i have a macbook pro retina and connect and disconnect several times, just using mavericks, weird, but true!, greetings from chile!
I got this problem too, I have a mid 2012 macbookpro.
bafknight is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 21, 2013, 04:04 PM   #25
bushido
macrumors 601
 
bushido's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: España y Germany
i had the same issue on my retina mbp. it would work for a few minutes and than stop all of the sudden unless i disabled and re-enabled wifi which was rather annoying so i reverted back to ML for now
__________________
¡No hables a menos que puedas mejorar el silencio!
Don't judge me by my user name - I was young and stupid xD
bushido is online now   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > OS X Mavericks (10.9)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
QT problem in mavericks! please help!!! kasruesao OS X Mavericks (10.9) 2 May 3, 2014 08:57 AM
Mavericks Printer Problem Raybird Mac Basics and Help 2 Jan 13, 2014 09:29 AM
ssh problem in mavericks linuxophile OS X Mavericks (10.9) 2 Nov 14, 2013 11:22 PM
Mavericks SMB problem tunerX OS X Mavericks (10.9) 4 Nov 8, 2013 05:22 PM
Dictation problem in Mavericks. lesliewj OS X Mavericks (10.9) 11 Aug 23, 2013 02:39 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:55 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC