Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 25, 2013, 03:06 PM   #1
timcs
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
Macbook Pro and Borderlands 2 [SOLVED]

Hi

I have a Macbook Pro A1286 9,1 with a switching video card going to a 650M Nvidia Geforce GT 512MB . The Mac is currently running with a 500GB drive and 4GB.

As I have been enjoying Borderlands 1 & 2 on the Xbox , it is one game I would like to try out on this Machine and as the price has dropped recently my concerns on buying the game are due to some of the posts against Borderlands 2 where users state that the game crashes on the New Models due to the new Apple Graphics Card drivers.

However when I looked at the supporting graphics cards listed on a support page at 2k (the game developer) they state that it does support the graphics card in my machine.

Has anyone played Borderlands 2 successfully on this model or one of the models from when these MacBooks were released?

Also I read that a wired Xbox 360 controller can work with this game, does this also mean that a wireless controller with the plug in charge cable can also work?

Thanks

TimCS

Last edited by timcs; Jun 28, 2013 at 07:58 AM.
timcs is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 25, 2013, 05:33 PM   #2
pinholestars
macrumors member
 
Join Date: Oct 2011
I haven't tried it on my MBP, but it works great on my 2012 iMac. (Not entirely relevant, I know )

This deal is on right now:

http://www.macgamestore.com/product/...orderlands-2/?

$10....not too steep for an experiment, right?
pinholestars is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 25, 2013, 06:33 PM   #3
cluthz
macrumors 68040
 
cluthz's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Norway
Send a message via MSN to cluthz
Plug in charge cable does not transmit data, so that won't work.

I have a GTX660 which is same family as the GT650M, BL2 runs just fine.
__________________
-tb
MacBook Air 13" i5 osx10.7.5
HackPro 4.3GHz, 16GB RAM, GTX780GHz Edition, 3x SSD , win7+osx10.9.2
cluthz is offline   1 Reply With Quote
Old Jun 25, 2013, 08:07 PM   #4
saturnotaku
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2013
The 512 MB of vRAM in you MBP will constrain you a bit, but the game should run OK as long as you turn some of the settings down.
__________________
MacBook Pro 15 (Late 2011)
Core i7 2860QM | 16 GB RAM | AMD Radeon 6770M | SSD | High-Res Antiglare | OS X + Win 7
iPhone 4S (Verizon 64 GB)
saturnotaku is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 26, 2013, 02:30 AM   #5
timcs
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by pinholestars View Post
I haven't tried it on my MBP, but it works great on my 2012 iMac. (Not entirely relevant, I know )

This deal is on right now:

http://www.macgamestore.com/product/...orderlands-2/?

$10....not too steep for an experiment, right?
Thanks for your reply, yes in the UK its 20.99 on the App Store , I have got a gift card to cover that , probably sort this out soon.

Quote:
Originally Posted by cluthz View Post
Plug in charge cable does not transmit data, so that won't work.

I have a GTX660 which is same family as the GT650M, BL2 runs just fine.
Good to know about the controller - didn't want to buy another if it would have worked

Quote:
Originally Posted by saturnotaku View Post
The 512 MB of vRAM in you MBP will constrain you a bit, but the game should run OK as long as you turn some of the settings down.
Yes, I suspected 512mb would not give me a lot but I know it would be ok to run a game.

Thanks

TimCS
timcs is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 26, 2013, 03:22 AM   #6
dan1eln1el5en
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2012
I run it on a mac mini 2011, with the 3000HD intel thing.
settings on medium/low on 1920x1200 and runs well
dan1eln1el5en is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 26, 2013, 04:10 AM   #7
timcs
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by dan1eln1el5en View Post
I run it on a mac mini 2011, with the 3000HD intel thing.
settings on medium/low on 1920x1200 and runs well
I wonder if my old MacBook would run it as well hmmm,.
timcs is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 26, 2013, 10:10 AM   #8
Aspyr-Blair
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2012
Location: Austin Tx
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by timcs View Post
Yes, I suspected 512mb would not give me a lot but I know it would be ok to run a game.
Borderlands 2 is extremely well optimized and will actually run quite well on your 650M. My workstation at the office is almost the exact same setup, and it runs like a top
Aspyr-Blair is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 27, 2013, 06:10 AM   #9
timcs
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by Aspyr-Blair View Post
Borderlands 2 is extremely well optimized and will actually run quite well on your 650M. My workstation at the office is almost the exact same setup, and it runs like a top
Got it now thanks , just been trying out the resolution changes but stayed on the intro screen - that seems to handle them all but that is not the same obviously as playing the game

On the question of the controller. Here in the UK a company known as Game have a wired XBox controller and a wired Xbox Windows Controller.

Which is the right one for Borderlands on the Mac?

Thanks

TimCS
timcs is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 27, 2013, 08:24 AM   #10
saturnotaku
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by timcs View Post
On the question of the controller. Here in the UK a company known as Game have a wired XBox controller and a wired Xbox Windows Controller.
They're identical. Buy whatever is cheaper.
__________________
MacBook Pro 15 (Late 2011)
Core i7 2860QM | 16 GB RAM | AMD Radeon 6770M | SSD | High-Res Antiglare | OS X + Win 7
iPhone 4S (Verizon 64 GB)
saturnotaku is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 27, 2013, 08:53 AM   #11
timcs
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by saturnotaku View Post
They're identical. Buy whatever is cheaper.
Thanks for that Saturnotaku

Thanks

TimCS
timcs is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 28, 2013, 07:57 AM   #12
timcs
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2011
Got game and controller now - Controller works fine at the menu - not started the game yet as I will play on this once I have more time

Thanks to everyone who has helped here on this

TimCS
timcs is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:54 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC