Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X Server, Xserve, and Networking

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 9, 2013, 04:52 PM   #1
whyrichard
macrumors 68000
 
Join Date: Aug 2002
Send a message via AIM to whyrichard
Server with Persistent Problems... PLEASE ADVISE!

HELLO!

I have hooked up the server at our new 3 person studio. In general, typically, it works just fine. 3 mac's accessing a Mac Mini Server OSX 10.6.8 through ethernet. I am having some problems however creep up again and again...

These problems in general are:
-File Permissions on server are inconsistent and changeable.

-Conflicting IP address arise from time to time.


How to diagnose??? PLEASE ADVICE BRILLIANT MAC PEEPS!

Background:
-3 macs running SL to ML, connected to the server via ethernet
-Mac Mini running OSX server 10.6.8, recently updated with a sata connection to a g-drive raid 5 hd
-airport time capsule for occasional wifi connections and time machine support for the server
-verizon router for internet

I connected everything together using a somewhat convoluted system... Perhaps the problem lies there:

-The internet goes from the verizon router to the time capsule to the server
-the three macs go to the extra ethernet ports in the back of the verizon router as well as the time capsule

It all usually works... HOW DO I BEGIN DIAGNOSING MY PERSISTENT YET INCONSISTENT PROBLEMS WITH THIS WACKY SERVER SETUP?

thanks so much,

Richard
__________________
09QuadMacPro/2xIntelSSD's/ati/nvidea,macbookpro2ghz/iphone3gs16gig / tibook/powerbook/ibook/duo/classic/lc/newton / ipod5/10/30
shuffle/60 '80 moto guzzi 1000sp/ktmdukeII/theworldsumluv
whyrichard is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 9, 2013, 09:36 PM   #2
mwhities
macrumors 6502a
 
Join Date: Jul 2011
Location: Mississippi
Send a message via AIM to mwhities Send a message via MSN to mwhities
Make sure only one of your devices is handing out IPs via DHCP. Either the Server, router, or TC... Not all of them.

I'd prefer the router but, either will work.
__________________
Late '11 MBP 17" - Blue Nano 8G - Black 4S 16G/64G - Black iPad2 16G - Black iPad mini 16G - 2TB TC
mwhities is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 9, 2013, 10:47 PM   #3
mmomega
macrumors Demi-God
 
mmomega's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: DFW, TX
as mwhities said, I would start with checking if you have DHCP enabled on your Server then turn it off on your Time Capsule or vice versa. You only need 1 device handling DHCP services on the network.

You can also set static IP address on the hardwired Macs.
__________________
2013 iMac 27" i7, 32GBRAM, GTX780M, 256GB Flash, VESA
2012 Mac Mini Server w/ 23TB Storage
iPad Air 32GB, iPhone 5s 32GB, iPad Mini 16GB
3x AEBS 802.11ac, JetStream Gigabit, 5x AppleTV
mmomega is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 10, 2013, 11:49 AM   #4
jfwx5
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2013
Hi,

I had the same problem. Mine was a result of the DNS Machine A record not being set up properly. See http://www.mountainlionserver.com/dns/. It's has been working great since the change was made.

HTH
jfwx5 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X Server, Xserve, and Networking

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC