Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 10, 2013, 09:56 PM   #1
CanucksFan15
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2013
Location: Vancouver, BC
HELP! iPhone 3GS No Service after Redsn0w jailbreak with ultrasn0w unlock

I have an iPhone 3GS currently locked to FIDO (subsidiary of Canadian carrier Rogers), new bootrom running iOS 4.1 with baseband (05.13.04). Originally when I received the iPhone it was running 5.0, baseband 6.15.00. I used Redsn0w 0.9.15b3 to restore to 4.1, jailbroke the phone, and then downgraded the baseband to (05.13.04). I then installed ultrasn0w 1.2.8 and inserted another carrier's sim card. The phone gave 1 bar of signal for a second or two, and then switched to "No Service".

I understand that quite a few people have had this issue and I have read up on possible solutions, but still cannot get the phone to connect to any network.

I have tried the following in an attempt to resolve the No Service issue:
1. Reinstall mobile substrate and ultrasn0w within cydia
2. Completely remove ultrasn0w and install it fresh
3. Cycle airplane mode on/off
4. Turn iPhone on/off

The iPhone is not blacklisted. The model # is MC143C and the serial # is "xx022Gxxxxx" (June 2010 production I believe)

I also read online about 'flashing the baseband' again. I am not too sure on how I would go about doing this, and I also I read something about it could possibly brick the 3GS?! Don't want to mess the phone up permanently.. Its worth mentioning that I do not have any SHSH blobs saved so I'm limited to iOS 4.1. I hoping to get the phone on an untethered JB and unlocked so I can throw in any sim and go.

Any assistance or suggestions would be greatly appreciated! Please help, I'm stuck and the phone is essentially useless unless I can figure it out and get it to connect to a network
CanucksFan15 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 11, 2013, 02:13 AM   #2
TriJetHero
macrumors 601
 
TriJetHero's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: World
Only for 3GS's build after week 28 2011 you can damage the BB chip by flashing 06.15

If your 3GS is from 2010, you should be ok.

You can either choose 4.1 with an untethered JB OR
6.1.3 with a tethered JB as the 3GS can be JB with the limera1n exploit with redsn0w.

If you downgrade the BB sometimes you need to reflash the iOS so try restoring to 4.1 and see if that works. Use redsn0w to make NO_BB custom IPSW or go to Extras/even/more/restore and follow instructions to preserve your BB at 5.13.04
__________________
iPhone 6 iOS 8.0 Stock
iPhone 5 iOS 7.1.2 Stock
iPad 4 3G iOS 7.1.2 Stock
iPad 2 WIFI iOS 8.0 GM
TriJetHero is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 11, 2013, 09:40 PM   #3
CanucksFan15
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2013
Location: Vancouver, BC
Quote:
Originally Posted by TriJetHero View Post
Only for 3GS's build after week 28 2011 you can damage the BB chip by flashing 06.15

If your 3GS is from 2010, you should be ok.

You can either choose 4.1 with an untethered JB OR
6.1.3 with a tethered JB as the 3GS can be JB with the limera1n exploit with redsn0w.

If you downgrade the BB sometimes you need to reflash the iOS so try restoring to 4.1 and see if that works. Use redsn0w to make NO_BB custom IPSW or go to Extras/even/more/restore and follow instructions to preserve your BB at 5.13.04
Hello,

So I went through the steps your provided going to Extras/even more/restore and followed the instructions to preserve the baseband and restore 4.1. Redsn0w said the restore was successful. The iPhone was then stuck in the Recovery loop. I was able to get the phone into DFU mode and then used the "Recovery Fix" option in redsn0w. It went through its process and appeared to jailbreak my phone. When my phone turns on after the jailbreaking process finished, it says "No SIM card installed, Insert a valid SIM with no PIN lock to activate phone". I don't have the original SIM, or any SIM on the carrier FIDO. Also, the back screen of the phone still shows the recovery image (USB with arrow up to iTunes logo). Any idea on how I can get around this no SIM card issue?

EDIT. Sorry I fixed it! Jailbroke it again with redsn0w and all looks good. Only clicked "install cydia" in redsn0w. Installed ultrasn0w and will try another carrier's SIM card tomorrow (when I have access to one). Only have a nano sim at my house. I will post tomorrow with the results, thanks for your help!
__________________
iPhone 5 iOS 6.1 Evasi0n
iPhone 3GS iOS 4.1 Redsn0w
iPad 3 WIFI iOS 6.1.2 Evasi0n
MacBook 13" late 2008

Last edited by CanucksFan15; Jul 11, 2013 at 10:21 PM.
CanucksFan15 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 13, 2013, 03:30 PM   #4
CanucksFan15
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2013
Location: Vancouver, BC
It worked!! Thank you TriJetHero for your help, much appreciated
__________________
iPhone 5 iOS 6.1 Evasi0n
iPhone 3GS iOS 4.1 Redsn0w
iPad 3 WIFI iOS 6.1.2 Evasi0n
MacBook 13" late 2008
CanucksFan15 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: Redsn0w just boot doesn't work. I have an iPhone 3GS tethered jailbreak on 6.0.1.? Datguyyoudontwa Jailbreaks and iOS Hacks 9 Sep 3, 2013 12:36 PM
iPhone: iPhone 3GS ultrasn0w unlock 'No Service' JessCarter Jailbreaks and iOS Hacks 4 Feb 23, 2013 08:09 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC