Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 14, 2005, 12:39 AM   #1
kugino
macrumors 6502a
 
kugino's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
ibook HD failure...diskwarrior not fixing...help?

i ran disk utility and it gave the following:

"Invalid node structure.
Volume check failed.

Error: The underlying task reported failure on exit."

diskwarrior showed that the disk was fine, but when i ran rebuild directories, it said that there was a slowdown because of a disk failure. any other suggestions? thanks.
__________________
32GB iPhone 5S; 64GB iPad Air; 3.1GHz i5 27" iMac (2011) w/24GB ram; AppleTV 3;
kugino is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2005, 04:57 AM   #2
mad jew
Moderator emeritus
 
mad jew's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Adelaide, Australia
Repaired disk from the OSX disks?
__________________
Some things are better mad...
mad jew is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2005, 10:48 AM   #3
kugino
Thread Starter
macrumors 6502a
 
kugino's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Quote:
Originally Posted by mad jew
Repaired disk from the OSX disks?
i'll try that when i get home later. thanks.
__________________
32GB iPhone 5S; 64GB iPad Air; 3.1GHz i5 27" iMac (2011) w/24GB ram; AppleTV 3;
kugino is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2005, 12:50 PM   #4
Eniregnat
macrumors 68000
 
Eniregnat's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: In your head.
In any case back up your data! At least copy your documents and music onto an external drive.
Eniregnat is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2005, 01:17 PM   #5
yellow
Moderator
 
yellow's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Portland, OR
Quote:
Originally Posted by kugino
diskwarrior showed that the disk was fine, but when i ran rebuild directories, it said that there was a slowdown because of a disk failure. any other suggestions? thanks.
Check the SMART status ASAP. If it's anything other then verified, have it replaced.
yellow is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 15, 2005, 11:24 AM   #6
kugino
Thread Starter
macrumors 6502a
 
kugino's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
i've tried repairing it a number of ways and nothing works. it's SMART verified and i do have a complete clone of my laptop so i'm not worried about losing data...the strange thing is that almost everything works normally, but spotlight doesn't work, terminal doesn't work, and i can't empty things from the trash...wonder if those apps are residing in the bad part of the disk. any other suggestions?
__________________
32GB iPhone 5S; 64GB iPad Air; 3.1GHz i5 27" iMac (2011) w/24GB ram; AppleTV 3;
kugino is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 15, 2005, 11:52 AM   #7
yellow
Moderator
 
yellow's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Portland, OR
If you have a complete back up, I'd stop messing with it and just reformat it (zero all data). Reinstall and start fresh.
yellow is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 15, 2005, 08:29 PM   #8
kugino
Thread Starter
macrumors 6502a
 
kugino's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Quote:
Originally Posted by yellow
If you have a complete back up, I'd stop messing with it and just reformat it (zero all data). Reinstall and start fresh.
thanks, yellow. i erased and used CCC to clone my backup onto my ibook internal disk...and everything is working fine again.

two take-home lessons from this:
1. back up, back up, back up. i completely clone my laptop once/week and it served me very well in this fiasco. phew.
2. you guys/gals on this forum rock! thanks for everyone's quick suggestions and help.
__________________
32GB iPhone 5S; 64GB iPad Air; 3.1GHz i5 27" iMac (2011) w/24GB ram; AppleTV 3;
kugino is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 17, 2005, 11:19 AM   #9
yellow
Moderator
 
yellow's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Portland, OR
No problem.. here's to this install's functionality lasting!
yellow is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 17, 2005, 11:41 AM   #10
slooksterPSV
macrumors 68030
 
Join Date: Apr 2004
Location: Nowheresville
Send a message via AIM to slooksterPSV Send a message via MSN to slooksterPSV Send a message via Yahoo to slooksterPSV
yeah if you ever get a problem like that you have to reformat the drive. Found this one out long time ago. But yeah, you have to reformat it.
__________________
AMD Phenom 9600, 2GB RAM, 250GB HDD, ATI Radeon 4850, Vista Home Premium 64-bit
Gateway NV53 with Windows 7 Home Premium 64-bit & Ubuntu 10.04 Lucid Lynx 64-bit
slooksterPSV is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How Fixing Fixing Background Noise Boxito Digital Audio 5 Apr 17, 2014 12:26 PM
Seagate SSHD failure + SATA cable failure? Blondie :) MacBook Pro 0 Apr 10, 2014 08:52 PM
Anyone have experience with diskwarrior? bftiedt MacBook Pro 2 Jul 29, 2013 09:27 AM
Fusion Drive = No Diskwarrior Need? garycurtis iMac 0 Dec 15, 2012 02:20 PM
How to copy data using DiskWarrior stephy0 Mac Basics and Help 1 Nov 20, 2012 02:02 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:34 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC