Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 28, 2013, 11:51 AM   #1
majkom
macrumors 6502a
 
Join Date: May 2011
horizontal line - glitch - haswell mb air

Hi, I am sure I have read about this kind of glitch here, but cant find it. Does anyone got it? What do you think, is it sw or hw issue? (I had other known issues - sound problems - but last apple update fixed it.. so this is my only one trouble with this perfect machine..would like to get rid of it
majkom is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 28, 2013, 01:21 PM   #2
musika
macrumors 65816
 
musika's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: New York
I've seen this twice on two machines. Sounds like the new Intel graphics aren't quite there yet in terms of software optimization, if I had to guess.
__________________
I write about lots of things at turtlepie.net.
musika is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 28, 2013, 01:40 PM   #3
scaredpoet
macrumors 603
 
scaredpoet's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Take a screenshot and see if the line appears on the image. If it doesn't, it's a hardware (LCD screen) issue.
__________________
If you're not a clairvoyant, then you shouldn't be speaking for a dead guy.
I'm here to talk about Apple stuff, and related tech stuff. Your political beliefs? I really couldn't care less about.
scaredpoet is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 28, 2013, 01:46 PM   #4
Shrink
macrumors Demi-God
 
Shrink's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: New England, USA
Quote:
horizontal line - glitch - haswell mb air
What cave have I been in...when did the Haswell MBAs become available?
__________________
Two things are infinite, the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. -- Albert Einstein
Shrink is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 28, 2013, 01:57 PM   #5
Chase817
macrumors member
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by Shrink View Post
What cave have I been in...when did the Haswell MBAs become available?
A while ago :P
http://www.macrumors.com/2013/06/10/...ll-processors/
__________________
2013 Macbook Air 13"; 1.7GHz i7, 8GB RAM, 512GB Storage, Intel HD 5000 GPU
Hackintosh; 3.3GHz i3, 4GB RAM, 500GB HDD, Radeon HD 6870 GPU
iPhone 5; Black, 32GB
iPad Mini; Black, 16GB
Chase817 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 28, 2013, 02:03 PM   #6
Appledreamer
macrumors member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Belfast
Quote:
Originally Posted by Shrink View Post
What cave have I been in...when did the Haswell MBAs become available?
10 weeks ago lol
Appledreamer is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 28, 2013, 02:03 PM   #7
Shrink
macrumors Demi-God
 
Shrink's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: New England, USA
Quote:
Originally Posted by Chase817 View Post
Here's the really sad part...I watched the WWDC live.

Oh, dear....the memory is going faster than I thought!
__________________
Two things are infinite, the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. -- Albert Einstein
Shrink is offline   1 Reply With Quote
Old Jul 28, 2013, 03:08 PM   #8
majkom
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: May 2011
Quote:
Originally Posted by scaredpoet View Post
Take a screenshot and see if the line appears on the image. If it doesn't, it's a hardware (LCD screen) issue.
That will be difficult, it comes out of the blue and leaves as fast as it comes
majkom is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 21, 2013, 05:18 AM   #9
majkom
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: May 2011
so noone experience this glitch? my os x is up to date but still, from time to time, horizontal line appears for a second or two through my lcd (it usually occurs when i use expose or when watching images in safari)...
majkom is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2013, 12:56 AM   #10
jdechko
macrumors 68040
 
Join Date: Jul 2004
I have/ had this issue. It used to pop up from time to time, but I haven't seen it recently. That leads me to believe it was a software issue that's been patched somewhere along the way.
jdechko is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2013, 10:44 AM   #11
flowareab
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2013
good,That will be difficult, it comes out of the blue and leaves as fast as it comes[img]http://www.********/usa/images/9.gif[/img]
flowareab is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2013, 02:38 PM   #12
evorc
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2011
No issue

I bought my 13" mba about a month ago. I have not seen this issue. I'm assuming this is a software issue if it hasn't shown up after 10.8.5 update.
evorc is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2013, 12:22 AM   #13
jonasdamn
Banned
 
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by evorc View Post
I bought my 13" mba about a month ago. I have not seen this issue. I'm assuming this is a software issue if it hasn't shown up after 10.8.5 update.
Saw it on my MBA 2013 with 10.8.5
jonasdamn is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2013, 06:35 PM   #14
evorc
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by Edgabimbam View Post
Saw it on my MBA 2013 with 10.8.5
Have you tried to bring it in to Apple? If so, what did they say?
evorc is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2013, 11:11 PM   #15
jonasdamn
Banned
 
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by evorc View Post
Have you tried to bring it in to Apple? If so, what did they say?
It is software issue. Because i use a lot win7 on MBA and never have seen this issue.
jonasdamn is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2013, 11:36 PM   #16
jdechko
macrumors 68040
 
Join Date: Jul 2004
Could it be a burn in issue with the GPU or monitor?

I know I had the same issue but after a few weeks I'm sure it went away. I can't remember the last time I saw it pop up. It has to have been a month or 6 weeks at least.
jdechko is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 25, 2013, 12:14 AM   #17
HipHopTrex
macrumors member
 
Join Date: Mar 2012
Sounds like the issue I have.
http://forums.macrumors.com/showthre...1#post17849111

Mine did it again yesterday after not doing it for a few days. But it also took a bit longer than normal to go away. Normally moving my mouse fixes it, but it took maybe 2 seconds to go away that time. I know huge deal.

But it really seems to only do it when I view pictures on Opera, or in Preview. Which isn't too bad since I'm not a photo editor or anything of the sort. Mostly just happens when I'm moving photos around after downloading them, or on Sporting News/Huffington Post sometimes it'll freeze while I read an article.
HipHopTrex is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 25, 2013, 05:17 AM   #18
majkom
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: May 2011
it happens on up to date mountain lion.. i will wait till mavercisks, if it will keep doing it, I will call apple (I would do that right now, but there is no official store here in my country, so it make quick problem solving little bit unconfortable - so, APPLE? apple store in czech republic, pleaaaaase!)

PS: i will try to do screenshot, but as I wrote, it comes randomly out of the blue, so it will be difficult
majkom is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Horizontal line option? majaca Mac Basics and Help 9 Sep 4, 2014 01:28 PM
horizontal line across the screen Edefaria MacBook Pro 0 Aug 29, 2013 07:55 PM
Programming and daily web use : Haswell MB Air or wait for Haswell MBP pradeepgj MacBook Pro 7 Jun 27, 2013 05:53 AM
Horizontal white line ftored MacBook Air 2 Jun 6, 2013 01:19 PM
Haswell/USB 3.0 Glitch adjeff8 MacBook Pro 18 Mar 21, 2013 04:38 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:03 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC