Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > iOS 7

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Aug 21, 2013, 11:29 AM   #1
Clovel19
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2013
Location: France
BETA 6 : Keyboard/Typing lags and sluggishness

Hello !

I've installed iOS7 Beta 6 via OTA on my iPhone 4 GSM (Euro), and the install worked as it should have. But now, each time I have to type something in (SMS, iMessage, Safari, Spotlight, FB, Twitter) the keyboard has a 3-4 second latency. Also, when I double hit space to make a ". " point, it Cap-Locks.

I would have liked to see if anyone else is having this issue, and if anyone has a solution.

Bug report was sent, lets hope it will be fixed at the next beta, or is just a "just me" issue.

Thanks,
Clovel
__________________
Intel Hackintosh : White Snow Server Build (i5-2400)
iPhone 4 GSM - 16 GB - Black - iOS 7
Apple TV 3 - PlexConnect´ed
Clovel19 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 21, 2013, 11:39 AM   #2
!GS51!
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2013
i used to have this issue in previous betas but beta 4 and onwards it got way better. Try an all setting reset and check if that fixes it. If not perform a clean installation of the software. Its still to be noted tho this is a beta software and issues like this are expected....
__________________
Macbook Pro 13" Retina/ iPhone 5S 16GB/ iPad Mini 16GB WiFi Black
Game Developper
Windows 8.1 Custom Built Desktop
BlackBerry Z10
!GS51! is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 21, 2013, 12:54 PM   #3
KeanosMagicHat
macrumors 6502a
 
Join Date: May 2012
This has definitely been a problem for me in Beta 6 on a 4S. Never experienced keyboard lag on the previous Betas.

Most of the time the keyboard functions normally, but intermittently it will slow down a lot.

The first time it happened, I had to perform a hard reset to resolve the issue. Since then, however, I find closing the application you're using and reopening it seems to do the trick.

It's a pain in the backside at this late stage in the Beta programme, but I'm putting it down to the fact that Beta 6 was a rush hot fix build.
KeanosMagicHat is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 25, 2013, 11:48 AM   #4
Clovel19
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2013
Location: France
Ok, so the reboot cycles are useless for me. I'll try reseting all settings. I'll make a backup first.

I'll keep you posted
Clovel
__________________
Intel Hackintosh : White Snow Server Build (i5-2400)
iPhone 4 GSM - 16 GB - Black - iOS 7
Apple TV 3 - PlexConnect´ed
Clovel19 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 25, 2013, 11:59 AM   #5
Blau
macrumors member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Redlands, CA
Haven't had any keyboard issues on my iPhone 4 (CDMA) running ios 7 beta 6. It doesn't appear to have any keyboard lag, and double spacing gives me a " . "
Blau is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 25, 2013, 12:10 PM   #6
stooovie
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2010
3-4 seconds? Really? People generally tend to overestimate.
stooovie is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 25, 2013, 12:53 PM   #7
Clovel19
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2013
Location: France
Hi again.

Ok, so it's been an hour now, so everything is relative, but I think I solved my problem with the "Reset all settings" fix. Thanks for the idea !

And yeah, 3-4 seconds. And if I anticipated with "Send" it would only send half of the message (what was processed and displayed on my screen, so one or two letters.) A SMS was a long wait since Beta 6.

I strongly believe that OTA Beta 6 doubled my settings and they messed up on each other. Or something like that.

Anyhow, Thanks,
Clovel


PS : if the issue comes back, I'll repost.
__________________
Intel Hackintosh : White Snow Server Build (i5-2400)
iPhone 4 GSM - 16 GB - Black - iOS 7
Apple TV 3 - PlexConnect´ed
Clovel19 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 25, 2013, 01:05 PM   #8
Nikhil72
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2005
Location: New York City
Send a message via AIM to Nikhil72
Had the same problem, the reset all settings did the trick too.
__________________
13" MacBook Air 2012 2GHz-512GB-8GB; 64GB iPad mini LTE; 64gb iPhone 5S - GOLD!
Nikhil72 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > iOS 7

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:30 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC