Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 20, 2013, 02:40 PM   #1
aicul
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
Location: no cars, only boats
Exclamation update needs iTunes link ?

I'm updating appleTV and get this ???



Do I need to connect appleTV to a computer that is in a different room? What cable ?

I really don't understand this !

This image appears after pass 2 of 2 in the appleTV update available today
__________________
I twitter as icotcot (actually I got bored and stopped twittering)
aicul is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 02:51 PM   #2
ohio.emt
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2008
Location: Ohio
Send a message via AIM to ohio.emt Send a message via MSN to ohio.emt Send a message via Yahoo to ohio.emt
Looks like you need to connect your atv to your computer using a micro USB cable.
__________________
8GB iPhone 2G
64GB iPhone 5S Silver, 128GB iPad Air Silver,
160GB ATV, ATV 2 & 3, 2011 Mac Mini
ohio.emt is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 02:57 PM   #3
Che Castro
macrumors 601
 
Join Date: May 2009
Yes this happened to me too

I have a few micro usb cables laying around

So I had to connect the Apple TV to my computer using the micro usb cable and do a restore
You might also need to have the power cable also while doing this
Che Castro is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 03:03 PM   #4
aicul
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
Location: no cars, only boats
Still surprised apple expects me to have

1. Obtuse cable to recover
2. Proximity of computer

Appletv is a tv thing and the above are not what i have in living room.

Disgusted at this ridiculous choice of apple. Their updates should either work, or a less pathetic solution should be choosen for recovery . Like a reset button.
aicul is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 03:09 PM   #5
Che Castro
macrumors 601
 
Join Date: May 2009
Quote:
Originally Posted by aicul View Post
Still surprised apple expects me to have

1. Obtuse cable to recover
2. Proximity of computer

Appletv is a tv thing and the above are not what i have in living room.

Disgusted at this ridiculous choice of apple. Their updates should either work, or a less pathetic solution should be choosen for recovery . Like a reset button.

Maybe on the next Apple TV


For now get a micro usb cable


http://www.amazon.com/gp/aw/d/B002I8...18&sr=8-1&vs=1

$3

Or just knock on your neighbors house I'm sure somebody has an android or kindle device you can borough there cable for 10 minutes
Che Castro is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 03:11 PM   #6
Viremia
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2006
Which version of the TV do you have? It may not be needed for all versions of the device.
Viremia is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 03:21 PM   #7
aicul
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
Location: no cars, only boats
I got the cable from a friend, moved my imac out of the office

Did the update with no improvement

I even got my own ispw file and tried that nothing

Come-on apple, write ipdates that work, and don't expect people to have cables/computers
aicul is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 03:38 PM   #8
Che Castro
macrumors 601
 
Join Date: May 2009
Quote:
Originally Posted by aicul View Post
I got the cable from a friend, moved my imac out of the office

Did the update with no improvement

I even got my own ispw file and tried that nothing

Come-on apple, write ipdates that work, and don't expect people to have cables/computers
You need to also connect the apple TV power cord when u connect to the computer

And not all micro usb cables work , read the reviews before u buy , the first cable I tried did not work

I'm used to all this because I had a jailbroken Apple TV 2 a few years back
But for somebody who's never done this I can see why is a pain
Che Castro is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 03:50 PM   #9
aicul
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
Location: no cars, only boats
The update process goes well according to apple. So the cable seems to work.

Yes, the power cable is connected.

And yes this is a recovery process that even microsoft would master better
aicul is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 03:57 PM   #10
bozzykid
macrumors 68000
 
Join Date: Aug 2009
This happens with every Apple TV release with a lot of customers. I don't know why Apple still hasn't gotten around to fixing it. It shouldn't fail as often as it seems to do but it does. Sure, it isn't that complicated to hook it up to iTunes but that should only be needed in rare cases.
bozzykid is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 04:00 PM   #11
Che Castro
macrumors 601
 
Join Date: May 2009
Quote:
Originally Posted by aicul View Post
The update process goes well according to apple. So the cable seems to work.

Yes, the power cable is connected.

And yes this is a recovery process that even microsoft would master better
So what exactly is the problem your having ?
The update is not working after you connect to your computer ?
Che Castro is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 04:03 PM   #12
aicul
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
Location: no cars, only boats
I like the word rare

And please define difficult for an old person when it involves moving a computer and plugging minute cables into sockets.

Again appletv is a tv thing not an xbox or other tech gadget.

Here apple is just a big zero in both choice of options and their implementation. Wonder what steveJ would say if this happened to him.
aicul is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 04:07 PM   #13
bozzykid
macrumors 68000
 
Join Date: Aug 2009
Quote:
Originally Posted by aicul View Post
Here apple is just a big zero in both choice of options and their implementation. Wonder what steveJ would say if this happened to him.
What? This happens every release even when Jobs was alive. The Apple TV is well known for having high failure rates for updates. I never said it should be happening but it does.
bozzykid is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 04:11 PM   #14
aicul
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
Location: no cars, only boats
Relax, i was just wondering what he would say if his appletv failed and was faced with this dismal recovery process
aicul is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 04:23 PM   #15
Cell-666
macrumors 6502
 
Join Date: May 2011
I've just had the same problem with my first ATV I've updated, never had this before in the few years I've had my four units. The one that has cocked up is the 1080 version. Just updated one of my other three 720 ones see if it does the same.

Bit of a neck ache sorting this crap out. As someone said, it's fine and dandy if your a tech head to sort it out, but if your using a unit as a standalone device, such as my 74 year old mother who doesn't have a desktop they are totally screwed.

Anyone mention post PC?

Last edited by Cell-666; Sep 20, 2013 at 04:33 PM.
Cell-666 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 04:30 PM   #16
aicul
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
Location: no cars, only boats
I share your thoughts
aicul is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 04:38 PM   #17
Eckscaliber
macrumors 6502a
 
Eckscaliber's Avatar
 
Join Date: May 2012
I got excited when I found this phone charger. I then went to plug it in my computer and noticed it had 2 prongs on the end. Fail. Now my Apple TV shall sit for a while.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	17
Size:	214.0 KB
ID:	434735  
Eckscaliber is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 04:43 PM   #18
Cell-666
macrumors 6502
 
Join Date: May 2011
So, how can a ATV user fix this problem if they don't have a desktop running iTunes. Seems Apple have cocked up big time?
Cell-666 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 07:40 PM   #19
Bigwaff
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2013
You could go to the Apple Store. Let them restore your ATV.
Bigwaff is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 08:33 PM   #20
Soulweaponry
macrumors 6502
 
Join Date: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by aicul View Post
Still surprised apple expects me to have

1. Obtuse cable to recover
2. Proximity of computer

Appletv is a tv thing and the above are not what i have in living room.

Disgusted at this ridiculous choice of apple. Their updates should either work, or a less pathetic solution should be choosen for recovery . Like a reset button.
Dealing with the same **** right now. Found an old microusb cable that went to my harmony remote and hooked that baby up. Now appletv is hooked up to my computer but still. What if I didn't have a micro USB cable? Am I expected to just go out and buy one just so I can update my damn appletv? How can they really expect that and not include a USB cable in the box? What if I didn't have a laptop at all? What if it was broken or I was an iPad only person?

I...just don't understand it. Isn't appletv meant to be a standalone product? Like I buy it for my living room and it just does it's own thing? I mean ****. It's hooked up to the entire net for christsake.

It's weird because it looked like I download the update on the Apple TV and it went through the whole "preparing update" thing before just going to that "hook up to iTunes" screen. Oh well...here's to hoping it all updates ok
Soulweaponry is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 09:10 PM   #21
Che Castro
macrumors 601
 
Join Date: May 2009
Quote:
Originally Posted by Soulweaponry View Post
Dealing with the same **** right now. Found an old microusb cable that went to my harmony remote and hooked that baby up. Now appletv is hooked up to my computer but still. What if I didn't have a micro USB cable? Am I expected to just go out and buy one just so I can update my damn appletv? How can they really expect that and not include a USB cable in the box? What if I didn't have a laptop at all? What if it was broken or I was an iPad only person?

I...just don't understand it. Isn't appletv meant to be a standalone product? Like I buy it for my living room and it just does it's own thing? I mean ****. It's hooked up to the entire net for christsake.

It's weird because it looked like I download the update on the Apple TV and it went through the whole "preparing update" thing before just going to that "hook up to iTunes" screen. Oh well...here's to hoping it all updates ok
Did you also connect the power cord of the Apple TV while connect to the computer ?
You have to do that



I think there should be a sticky in this section explaining how to restore Apple TV using iTunes
Che Castro is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2013, 11:34 PM   #22
aicul
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
Location: no cars, only boats
My problem now is that even after having the cable, the relocated office mac in the living room, and the powered up appletv and tried the recovery.... It stays un recovery mode.

So this does not work !!!
aicul is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 21, 2013, 12:16 AM   #23
sirgromit
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2009
Angry

This has just happened to THREE of my 3rd Gen AppleTVs but not my one AppleTV 2. Incredibly frustrating to have to restore and then completely re-setup all of these systems. Not the first or even the second time an AppleTV update has caused a problem like this for me.
sirgromit is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 21, 2013, 12:53 AM   #24
itouch rulz
macrumors member
 
Join Date: Sep 2008
I had this problem as well. One tip is to make sure you update to the latest version of itunes on the computer before you do the restore otherwise the Apple TV update won't verify.

If you are after a micro usb to usb cord look in the box/cables that came with your digital camera, kids electronic toys, sat nav, old sony minidisc player, obsolete blackberry, webcam etc. I think I have 10 of them...
itouch rulz is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 21, 2013, 01:08 AM   #25
aicul
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
Location: no cars, only boats
Left my appletv in unrecevered mode. This morning it was recovered! Makes me believe the prob was related to activation... And yesterday new iphones went on sale.

If correct this is dismal of apple to not be able to support the activation loads.


About the cables, the approach. Its not if this can be found from neighbours, shops, etc. its that it is just ridiculous. Would you accrpt that from your coffe machine?

And legally, it should be noted on the box. As a customer i am entitled to information BEFORE purchase
aicul is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is iTunes iOS' weakest link? SmileyBlast! iPhone 29 Feb 12, 2014 01:09 PM
iTunes Radio link not working?!?! (Desktop client) CtotheP Mac Applications and Mac App Store 5 Sep 20, 2013 10:56 AM
Do I really need iOS 6 to link my iPhone 5 to iTunes? ecorrea85 iPhone Tips, Help and Troubleshooting 3 Nov 23, 2012 07:57 PM
I Update iPhone Apps As Needed. iTunes Insists I Download & Update All Again UtahRugbyGuy iPhone 6 Nov 23, 2012 09:50 AM
iTunes (version 10.7) missing artist link to iTunes store ! muziksculp Mac Applications and Mac App Store 0 Oct 10, 2012 07:05 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 07:25 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC