Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 23, 2005, 10:27 PM   #1
drater
macrumors 6502a
 
drater's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boston, MA
Send a message via AIM to drater
sound problem with handbrake?

I've handbrake on a lot of my movies...worked fine..however, just bought "Sky High" and ripped it and the sound isn't working.....is this my fault or disney's or handbrake's? need to know who i should be mad at
__________________
"You know, Dude, I myself dabbled in pacifism once. Not in 'Nam of course."---Walter Sobchak
drater is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 23, 2005, 10:40 PM   #2
Chundles
macrumors G4
 
Chundles's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: The Gong, Australia
Quote:
Originally Posted by drater
I've handbrake on a lot of my movies...worked fine..however, just bought "Sky High" and ripped it and the sound isn't working.....is this my fault or disney's or handbrake's? need to know who i should be mad at
Check which audio track you're ripping. I have a Green Day DVD that I ripped but forgot to make sure the audio track was the right one. It sounded all scratchy so I went back to Handbrake and realised I was ripping some other audio - I think the one you want is generally English AC3 or similar.
__________________
This is going straight to the Pool Room
Chundles is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2005, 01:24 AM   #3
drater
Thread Starter
macrumors 6502a
 
drater's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boston, MA
Send a message via AIM to drater
Quote:
Originally Posted by Chundles
Check which audio track you're ripping. I have a Green Day DVD that I ripped but forgot to make sure the audio track was the right one. It sounded all scratchy so I went back to Handbrake and realised I was ripping some other audio - I think the one you want is generally English AC3 or similar.
yeah, that's what i have checked off ("English (AC3) (5 ch)")....any other suggestions?
__________________
"You know, Dude, I myself dabbled in pacifism once. Not in 'Nam of course."---Walter Sobchak
drater is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 24, 2005, 01:29 AM   #4
Chundles
macrumors G4
 
Chundles's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: The Gong, Australia
Quote:
Originally Posted by drater
yeah, that's what i have checked off ("English (AC3) (5 ch)")....any other suggestions?
Nup, no idea. Maybe try ripping with Mac the Ripper and going off that?

The DVD's probably a bit weird, I have one that wouldn't rip.
__________________
This is going straight to the Pool Room
Chundles is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Handbrake problem neildexter82 Mac Applications and Mac App Store 0 Mar 24, 2013 02:58 PM
Handbrake problem :( LevMac Apple TV and Home Theater 34 Mar 8, 2013 10:03 AM
Apple TV 2 & HandBrake 0.9.8 NO SOUND problem! tio777 Apple TV and Home Theater 6 Oct 23, 2012 07:46 AM
Handbrake problem? MacUser09 Mac Applications and Mac App Store 3 Aug 29, 2012 09:07 AM
Handbrake encodes Dolby 5.1 sound ? LevMac Apple TV and Home Theater 15 Aug 5, 2012 07:59 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 07:59 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC