Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 19, 2006, 11:46 AM   #1
crazyfortech
macrumors member
 
Join Date: Dec 2005
Running Final Cut Express on Dual 500 Powermac?

Hi,

I have a dual 500mhz powermac g4. I'm going to buy photoshop and final cut express , and ilife. I was wondering if the machine would run final cut express good. I have 512 RAM now, I think that I'm going to make it 1gb. Does anyone know how that's going to run. I won't get into really hard stuff just more harder stuff than ilife. This is my first mac. I really am liking it ! I think that Photoshop CS might run good, I'm not sure. What other upgrades would work for it (except new proccesser)?

thanks
crazyfortech is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 19, 2006, 11:52 AM   #2
CanadaRAM
macrumors G5
 
CanadaRAM's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: On the Left Coast - Victoria BC Canada
From Apple.com

FinalCut Express HD requirements

- Macintosh computer with a 500MHz or faster PowerPC G4 or G5 processor (550MHz for PowerBook G4 or iBook G4, 450MHz for dual PowerPC G4 or G5)
- Not supported on Intel-based Mac computers with Rosetta
- HD features require 1GHz or faster single or dual PowerPC and 1GB of RAM
- An AGP or PCI Express graphics card compatible with Quartz Extreme*
- Mac OS X 10.3.7 or later

* Quartz Extreme requires
* ATI: Any AGP-based ATI RADEON GPU, with 16 MB VRAM or better.
* NVIDIA: NVIDIA GeForce2 MX or later, with 16 MB VRAM or better.

So if you have a Rage 128 or Rage 128 Pro, it says it is not compatible.
__________________
Expert
Ex = former, no longer. Spurt = a leak, esp. when caused by water pressure. Expert = a has-been drip under pressure.
CanadaRAM is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 19, 2006, 06:27 PM   #3
crazyfortech
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Dec 2005
I think i have like geoforce 4 or something ,

should i upgrade my ram to 1 gb or save that for a new proccesser
crazyfortech is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 19, 2006, 08:34 PM   #4
AJBMatrix
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2006
Location: Athens, Georgia
Send a message via AIM to AJBMatrix
Save it for a new computer. Probably could do better with a Mini
__________________
MacBook Pro:
2.0 GHz Core Duo
2GB RAM
256 GDDR3 VRAM
100 GB 7200 RPM HD
And the best Feature...OSX
AJBMatrix is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Final Cut Express 4 help! Hawleybdb Mac Applications and Mac App Store 0 Apr 22, 2014 08:07 AM
Final Cut Express 4, FCE 4 Zaphodsplanet OS X Mavericks (10.9) 2 Nov 11, 2013 09:46 AM
Final Cut Express bricked? Riki87 Digital Video 5 Sep 27, 2013 03:33 AM
Final Cut Express 22Barb Digital Video 3 Jan 7, 2013 05:44 AM
Logic Express Song with a Music Video edited on Final Cut Express :) TheIanBroadcast Picture Gallery 4 Jun 29, 2012 12:26 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:29 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC