Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 6, 2006, 08:18 AM   #1
agentphish
macrumors 65816
 
agentphish's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
60gb takes forever to mount/use what is up?

I've had a 3g 20gb for over 3 years, its still very fast to mount and be ready for use, less than 10 seconds after I plug it in, even after all that time.

I have a 2 month old 5g 60gb video and it takes forever to mount on my PC or my Mac. I am primarily using it on my Mac. I plug it in, and it can take up to 2 minutes for the icon to show up in finder and in itunes. Sometimes it doesnt show up at all. Every time i plug it in, it goes IMMEDIATELY to do not disconnect, so I know its getting plugged in all the way and all that.

Just wondering if anyone experienced similar things and if so if there is any fix. I have the latest firmware (i was hoping that would help, but it didn't).
__________________
agentphish is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 6, 2006, 11:50 AM   #2
princealfie
macrumors 68030
 
princealfie's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Salt Lake City UT
Send a message via Yahoo to princealfie
Most likely a bad USB to ipod cable. Replace immediately.
__________________
albertfallickwang.artcat.com
late 2006 iMac 17" (Intel Core Duo 2) with 4 GB and 4 TB internal hard drive; Mac OS X 10.6, iPhone 3GS on T-Mobile + a few Android phones (HTC Amaze, etc.)
princealfie is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 6, 2006, 11:52 AM   #3
m-dogg
macrumors 65816
 
m-dogg's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Connecticut
I don't know, but I have a 30GB 3rd gen that has been slow lately. I was just assuming it was becasue it was getting old. Luckily I don't sync often, so it doesn't bother me too much.

I also have the latest firmware, but I did recently re-format it as a mac ipod. (originally it was formatted as a pc ipod). I haven't really synced it much since then though, so I'm not sure if it has helped or not.
m-dogg is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 6, 2006, 01:40 PM   #4
agentphish
Thread Starter
macrumors 65816
 
agentphish's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Yeah, I don't sync it at all. I manually manage my music and videos on it since i have 20,000+ songs, obviously they wont all fit.

The cable theroy is a good one, however, I am using 2 different USB cables, one on my PC, and one on my mac. The one on the mac is the USB2.0 one that came with the ipod 5g 60gb I speak of. The one thats on the PC is a USB2.0 cable that I got with my 3g 20gb one several years ago.

Both seem equally slow. Though, I will see about getting apple to replace the one that the new ipod came with.

Other suggestions?
__________________
agentphish is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 8, 2006, 10:22 PM   #5
gorgeous
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2006
My Ipod Won't Mount

i have a 5g ipod (the video one) and it has always worked splendid...i started to notice it freezin alot n then one day i went to connect it to my pc and it jus showed the do not disconnect screen, i tried reinstallin the ipod software and that was of no use i also tried resetting my ipod but it just wont mount, the battery charges a little bit tho but it is so frustrating can somebody ANYBODY PLEASE HELP ME because im completely lost. I'm thinkin about sending my ipod in but i dont want to get a refurbished one back and i really love my ipod its always beside me i will miss it
gorgeous is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 9, 2006, 04:13 AM   #6
rafifreak00
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2006
Location: Kansas. No, not on a farm.
Send a message via AIM to rafifreak00
This tends to happen if you're using your iPod with both a Mac and PC from time to time. If you're going to use it on just a Mac, then reformat it in HFS+ format. It will mount exceptionally faster than if it's formatted in FAT32. If it's in FAT32 format, it'll take a bit longer to mount since it's not Apple's native format... but it still should work.
__________________
rafifreak00
Apple iBook G4 - 12.1" | 1.33GHz | 40GB | 1.5GB RAM | Mac OS X 10.4
Pavilion zv5330us - 15.4" | 3.2GHz | 80GB | 1GB RAM | XP Home
rafifreak00 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latest iMac: Logging in takes FOREVER! legaleye3000 iMac 9 Jan 10, 2014 09:49 AM
Install ML from DVD takes forever Dr. McKay iMac 3 Apr 6, 2013 04:41 AM
Boot up takes literally forever! macuser1232 MacBook Pro 13 Oct 29, 2012 10:34 PM
ATV2 Buffering takes forever Mac-Rumours Apple TV and Home Theater 9 Jul 12, 2012 03:25 AM
Imac now takes forever to boot up alainr iMac 2 Jun 24, 2012 08:11 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:37 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC