Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 4, 2006, 08:01 AM   #1
steveca
macrumors 6502
 
Join Date: Mar 2005
Location: Malta
Send a message via MSN to steveca
Powerbook G3 DVD problem

I
__________________
I love Macs old and new, crazy on Inter FC, and do web design. Comments are welcome so check me out
www.stevencamilleri.com
steveca is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 4, 2006, 08:03 AM   #2
brandon6684
Guest
 
Join Date: Dec 2002
Quote:
Originally Posted by steveca
I
I'm not sure there's much you can do about that.
brandon6684 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 4, 2006, 08:06 AM   #3
steveca
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Mar 2005
Location: Malta
Send a message via MSN to steveca
Sorry about that

Actually the problem is:

"I have a powerbook G3 Lombard and upgraded from OS 9.1 to Jaguar. The DVD drive works perfectly, OS X recognises DVD discs from Cd's Cd-r etc but DVD player is not installed. How can I play DVD's once more on my Powerbook???"

Posted twice... sorry
__________________
I love Macs old and new, crazy on Inter FC, and do web design. Comments are welcome so check me out
www.stevencamilleri.com
steveca is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 4, 2006, 12:28 PM   #4
California
macrumors 68040
 
California's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Quote:
Originally Posted by steveca
Sorry about that

Actually the problem is:

"I have a powerbook G3 Lombard and upgraded from OS 9.1 to Jaguar. The DVD drive works perfectly, OS X recognises DVD discs from Cd's Cd-r etc but DVD player is not installed. How can I play DVD's once more on my Powerbook???"

Posted twice... sorry
I will bet the problem is Jaguar. Upgrade to Tiger and I'm sure it will recognize it.
__________________
2.66ghz 13" MBP/1.67ghz Powerbook G5 15" DLHR/iPhone 16gb/30" ACD
California is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 5, 2006, 09:10 AM   #5
steveca
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Mar 2005
Location: Malta
Send a message via MSN to steveca
Can't update to Tiger cause I dont have Firewire port. The lombard does not support Tiger. Only goes up to 10.3. Jaguar is actually recognising that the disc is a DVD (makes the cd icon with dvd written on). It did not install the DVD player when I installed it
This should happen when the dvd is external but its not external
__________________
I love Macs old and new, crazy on Inter FC, and do web design. Comments are welcome so check me out
www.stevencamilleri.com
steveca is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 5, 2006, 09:41 AM   #6
dpaanlka
macrumors 601
 
dpaanlka's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Illinois
Send a message via AIM to dpaanlka
Mac OS X does not support DVD playback in those machines. There is no Apple solution. The best you can do is get a third party software solution that uses the processor to decode video (rather than the decoder card) but that is usually pretty poor quality.

BTW that machine needs a decoder card to play DVD movies in OS 9.
__________________
Long-time Mac user and evangelist, creator of ArraySync and curator of Info-Mac and System 7 Today.
dpaanlka is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 5, 2006, 12:02 PM   #7
steveca
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Mar 2005
Location: Malta
Send a message via MSN to steveca
I already tried third party solutions and as you say they are not of good quality. Actually it used to play without card. I have a previous generation powerbook g3 and that needs the card. this went ok on os9. thanks for your assistance
__________________
I love Macs old and new, crazy on Inter FC, and do web design. Comments are welcome so check me out
www.stevencamilleri.com
steveca is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 5, 2006, 12:56 PM   #8
dpaanlka
macrumors 601
 
dpaanlka's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Illinois
Send a message via AIM to dpaanlka
Then you must have a 400mhz Lombard. Apparently these play videos without decoder cards.
__________________
Long-time Mac user and evangelist, creator of ArraySync and curator of Info-Mac and System 7 Today.
dpaanlka is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 9, 2006, 11:04 AM   #9
steveca
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Mar 2005
Location: Malta
Send a message via MSN to steveca
Quote:
Originally Posted by dpaanlka
Then you must have a 400mhz Lombard. Apparently these play videos without decoder cards.
You are right. It is a 400Mhz Lombard. It has some hardware decoding thing
__________________
I love Macs old and new, crazy on Inter FC, and do web design. Comments are welcome so check me out
www.stevencamilleri.com
steveca is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Powerbook g3 internal keyboard doesn't work In-Correct PowerPC Macs 2 Aug 31, 2011 04:32 PM
iBook G3 DVD capabilities? wickedking94 Mac Basics and Help 2 Feb 1, 2011 12:07 PM
Powerbook G3 DVD problem steveca PowerPC Macs 1 Sep 4, 2006 09:50 PM
Powerbook G3 "Lombard" problems... PowerbookG31991 PowerPC Macs 0 Jan 13, 2006 01:23 AM
PowerBook G3 DVD Question samsflagdrummer Macintosh Computers 7 Mar 5, 2003 11:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:12 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC