Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac mini

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 23, 2006, 09:16 PM   #1
idicula
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2006
[HELP] Intel Mac Mini Apple Remote Issues

Hey guys,

I bought a used Intel Mac Mini and I was having issues getting the remote control to work. Heres what happens:

I hit the menu button to activate Front Row but the only thing that happens is the screen goes dim (like when you activate Expose) and the Apple Remote shows up with zzz's. I've attached a link to a videoclip, you can see it here
idicula is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2006, 09:32 PM   #2
jlewis2k1
macrumors 6502a
 
jlewis2k1's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: in your closet
Send a message via AIM to jlewis2k1 Send a message via MSN to jlewis2k1 Send a message via Yahoo to jlewis2k1
hmm that is a bit odd ... it sounds like its a software issue. I would check to see if there is a simple fix on apple's support site.
__________________
Jeff L.
MacBook White CD2 2.1 GHz; 13" Wide; 4GB RAM; 320GB; 160GB Ext.; 10.6.1
iPod Touch 2G (3.1.1)
Current iTunes Status (updates every minute)
jlewis2k1 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2006, 10:14 PM   #3
nagromme
macrumors G4
 
nagromme's Avatar
 
Join Date: May 2002
I know you can HOLD the menu button to make your Mac sleep. Is that ZZZ icon used in that situation?

Maybe it thinks you are holding the button down longer? Weak battery? Stuck button?
nagromme is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2006, 10:25 PM   #4
jlewis2k1
macrumors 6502a
 
jlewis2k1's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: in your closet
Send a message via AIM to jlewis2k1 Send a message via MSN to jlewis2k1 Send a message via Yahoo to jlewis2k1
Actually ...

1) Play/Pause puts the computer to sleep
2) Play and Menu pairs the remote to the computer
__________________
Jeff L.
MacBook White CD2 2.1 GHz; 13" Wide; 4GB RAM; 320GB; 160GB Ext.; 10.6.1
iPod Touch 2G (3.1.1)
Current iTunes Status (updates every minute)
jlewis2k1 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2006, 11:00 PM   #5
idicula
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2006
Quote:
Originally Posted by nagromme
I know you can HOLD the menu button to make your Mac sleep. Is that ZZZ icon used in that situation?

Maybe it thinks you are holding the button down longer? Weak battery? Stuck button?
Really! Thats interesting because thats what it does, it goes into sleep but I'm not holding the button. I just tap it and it goes right into sleep mode. I went out and got a replacement battery but it didn't help at all. Something that I found in the users manual dealt with the issue of pairing the remote with the mini. The thing is when I go to System Prefs/Security at the bottom I can't even unpair the remote. Do you guys think there's something wrong with the remote or the IR. I tried searching for this on the net but no luck.
idicula is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2006, 11:01 PM   #6
idicula
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2006
i tried pairing it using the method posted above. No luck though, will keep trying.

Thanks
idicula is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2006, 12:17 AM   #7
nagromme
macrumors G4
 
nagromme's Avatar
 
Join Date: May 2002
It sounds like it could be either hardware or software... is there an Apple Store (or fellow Mac-owner) near you? You could try pairing your remote with a different Mac and see how it acts.

Quote:
Originally Posted by jlewis2k1
Actually ...

1) Play/Pause puts the computer to sleep
2) Play and Menu pairs the remote to the computer
Oh, right.

Holding the menu button is for Boot Camp (OS selection meny during startup).
nagromme is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2006, 05:31 PM   #8
idicula
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2006
anyone have any other ideas? I'll be going to an Apple Store today will let you know how that goes.
idicula is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2006, 05:50 PM   #9
jlewis2k1
macrumors 6502a
 
jlewis2k1's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: in your closet
Send a message via AIM to jlewis2k1 Send a message via MSN to jlewis2k1 Send a message via Yahoo to jlewis2k1
three things i would say, a lemon remote or simply a problem with the software on the mini or bad infered.
__________________
Jeff L.
MacBook White CD2 2.1 GHz; 13" Wide; 4GB RAM; 320GB; 160GB Ext.; 10.6.1
iPod Touch 2G (3.1.1)
Current iTunes Status (updates every minute)
jlewis2k1 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2006, 05:55 PM   #10
nickelbackmac
Banned
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jonesboro, Arkansas USA
I have software for my Mini's remote, "mira". It sets which buttons do what on your remote. I got it from Apple's download page, find it and see if it helps by changing the functions around.
nickelbackmac is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac mini

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP. Mac Mini Driver Update. sirms Mac mini 3 Nov 14, 2011 10:14 PM
Apple Remote with Mac Pro? futurevibe Mac Peripherals 6 Jul 25, 2011 06:31 AM
Apple Remote issue skottichan Mac Peripherals 1 Feb 20, 2011 09:56 PM
Likely to be a new Mac Mini 2011 cootersgarage6 Mac mini 14 Dec 9, 2010 02:34 PM
Imac intel core 2 duo or mac mini intel core 2 duo? cootersgarage6 iMac 1 Nov 27, 2010 07:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:40 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC