Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac mini

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 23, 2006, 09:16 PM   #1
idicula
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2006
[HELP] Intel Mac Mini Apple Remote Issues

Hey guys,

I bought a used Intel Mac Mini and I was having issues getting the remote control to work. Heres what happens:

I hit the menu button to activate Front Row but the only thing that happens is the screen goes dim (like when you activate Expose) and the Apple Remote shows up with zzz's. I've attached a link to a videoclip, you can see it here
idicula is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2006, 09:32 PM   #2
jlewis2k1
macrumors 6502a
 
jlewis2k1's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: in your closet
Send a message via AIM to jlewis2k1 Send a message via MSN to jlewis2k1 Send a message via Yahoo to jlewis2k1
hmm that is a bit odd ... it sounds like its a software issue. I would check to see if there is a simple fix on apple's support site.
__________________
Jeff L.
MacBook White CD2 2.1 GHz; 13" Wide; 4GB RAM; 320GB; 160GB Ext.; 10.6.1
iPod Touch 2G (3.1.1)
Current iTunes Status (updates every minute)
jlewis2k1 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2006, 10:14 PM   #3
nagromme
macrumors G5
 
nagromme's Avatar
 
Join Date: May 2002
I know you can HOLD the menu button to make your Mac sleep. Is that ZZZ icon used in that situation?

Maybe it thinks you are holding the button down longer? Weak battery? Stuck button?
nagromme is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2006, 10:25 PM   #4
jlewis2k1
macrumors 6502a
 
jlewis2k1's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: in your closet
Send a message via AIM to jlewis2k1 Send a message via MSN to jlewis2k1 Send a message via Yahoo to jlewis2k1
Actually ...

1) Play/Pause puts the computer to sleep
2) Play and Menu pairs the remote to the computer
__________________
Jeff L.
MacBook White CD2 2.1 GHz; 13" Wide; 4GB RAM; 320GB; 160GB Ext.; 10.6.1
iPod Touch 2G (3.1.1)
Current iTunes Status (updates every minute)
jlewis2k1 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2006, 11:00 PM   #5
idicula
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2006
Quote:
Originally Posted by nagromme
I know you can HOLD the menu button to make your Mac sleep. Is that ZZZ icon used in that situation?

Maybe it thinks you are holding the button down longer? Weak battery? Stuck button?
Really! Thats interesting because thats what it does, it goes into sleep but I'm not holding the button. I just tap it and it goes right into sleep mode. I went out and got a replacement battery but it didn't help at all. Something that I found in the users manual dealt with the issue of pairing the remote with the mini. The thing is when I go to System Prefs/Security at the bottom I can't even unpair the remote. Do you guys think there's something wrong with the remote or the IR. I tried searching for this on the net but no luck.
idicula is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 23, 2006, 11:01 PM   #6
idicula
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2006
i tried pairing it using the method posted above. No luck though, will keep trying.

Thanks
idicula is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2006, 12:17 AM   #7
nagromme
macrumors G5
 
nagromme's Avatar
 
Join Date: May 2002
It sounds like it could be either hardware or software... is there an Apple Store (or fellow Mac-owner) near you? You could try pairing your remote with a different Mac and see how it acts.

Quote:
Originally Posted by jlewis2k1
Actually ...

1) Play/Pause puts the computer to sleep
2) Play and Menu pairs the remote to the computer
Oh, right.

Holding the menu button is for Boot Camp (OS selection meny during startup).
nagromme is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2006, 05:31 PM   #8
idicula
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2006
anyone have any other ideas? I'll be going to an Apple Store today will let you know how that goes.
idicula is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2006, 05:50 PM   #9
jlewis2k1
macrumors 6502a
 
jlewis2k1's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: in your closet
Send a message via AIM to jlewis2k1 Send a message via MSN to jlewis2k1 Send a message via Yahoo to jlewis2k1
three things i would say, a lemon remote or simply a problem with the software on the mini or bad infered.
__________________
Jeff L.
MacBook White CD2 2.1 GHz; 13" Wide; 4GB RAM; 320GB; 160GB Ext.; 10.6.1
iPod Touch 2G (3.1.1)
Current iTunes Status (updates every minute)
jlewis2k1 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 24, 2006, 05:55 PM   #10
nickelbackmac
Banned
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jonesboro, Arkansas USA
I have software for my Mini's remote, "mira". It sets which buttons do what on your remote. I got it from Apple's download page, find it and see if it helps by changing the functions around.
nickelbackmac is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac mini

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2011 Mac mini i5 with Intel 3000 vs. 2013 MBA with Intel HD 5000 Ice Dragon Mac mini 2 Jun 13, 2013 06:44 AM
Remote App for Apple TV for IPad Issues IPadNParadise Apple TV and Home Theater 4 Apr 25, 2013 06:39 AM
Remote desktop from Powerbook to Mac Mini (intel) -dms- PowerPC Macs 3 Mar 4, 2013 08:30 PM
Apple remote and mac sleeping issues neo179neo OS X 3 Aug 8, 2012 08:10 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:54 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC