Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 15, 2006, 12:44 PM   #1
drater
macrumors 6502a
 
drater's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boston, MA
Send a message via AIM to drater
itunes to ringtones

Ok, so i got a new nokia 6133, which is a great phone by the way. The only down side from it is that you can't use mp3s as ringtones, because tmobile wants you to buy their crap. however, i read some where that if you conver the mp3 into an AAC or WMA file it won't be a problem. Does anyone know how to do this? I own the music, I own the phone out right (bought without contract), so t-mobile shouldn't be able to tell me what to do with my phone and my music.... B&ST&RDS!

If anyone could help that would be great, thanks.
drater is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 15, 2006, 02:00 PM   #2
chrisdazzo
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2006
Location: Illinois
Send a message via Skype™ to chrisdazzo
Quote:
Originally Posted by drater View Post
Ok, so i got a new nokia 6133, which is a great phone by the way. The only down side from it is that you can't use mp3s as ringtones, because tmobile wants you to buy their crap. however, i read some where that if you conver the mp3 into an AAC or WMA file it won't be a problem. Does anyone know how to do this? I own the music, I own the phone out right (bought without contract), so t-mobile shouldn't be able to tell me what to do with my phone and my music.... B&ST&RDS!

If anyone could help that would be great, thanks.
mobile17.com/ totally free, works with almost EVERYTHING. i've used it more times than i can count, and it still works wonders for me. check it out.
chrisdazzo is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 15, 2006, 08:15 PM   #3
ExileinBlonde
macrumors member
 
Join Date: Mar 2006
-Pick your song in iTunes.
-Highlight chosen song and click "Get Info".
-Open the "Options" tab.
-Adjust the time setting to the exact time you wish to use for the chosen ringtone.
-Click "OK".
-Click on "Advanced" in the toolbar.
-Click "Convert AAC to MP3".
Your chosen ringtone will appear beneath the original song in your iTunes library. Good luck, let me know if you have any other questions!
__________________
-Exileinblonde.com

Last edited by ExileinBlonde; Mar 6, 2007 at 09:51 AM.
ExileinBlonde is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 15, 2006, 09:35 PM   #4
drater
Thread Starter
macrumors 6502a
 
drater's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boston, MA
Send a message via AIM to drater
Quote:
Originally Posted by ExileinBlonde View Post
-Pick your song in iTunes.
-Highlight chosen song and click "Get Info".
-Open the "Options" tab.
-Adjust the time setting to the exact time you wish to use for the chosen ringtone.
-Click "OK".
-Click on "Advanced" in the toolbar.
-Click "Convert MP3 to AAC".
Your chosen ringtone will appear beneath the original song in your iTunes library. Good luck, let me know if you have any other questions!
I did try all of that, it worked (thank you). It plays on my phone via the music player and I did shrink the time down to 15 seconds so that it wouldn't be because of that. But it still won't play as a ringtone. I guess t-mobile fixed the phone so that you couldn't do that. Those little #%$#@ers If anyone finds a solution let me know, cause i'm searching. The error says, "can not be set as ringtone" or "not allowed by activation key".
drater is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 15, 2006, 10:13 PM   #5
theBB
macrumors 68020
 
theBB's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Quote:
Originally Posted by drater View Post
I guess t-mobile fixed the phone so that you couldn't do that. Those little #%$#@ers If anyone finds a solution let me know, cause i'm searching. The error says, "can not be set as ringtone" or "not allowed by activation key".
I don't think T-Mobile disables personal ringtone uploads. I have a T-Mobile phone (Moto) and I do not have any problems. It might be due to Nokia's setup.
theBB is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 15, 2006, 10:21 PM   #6
drater
Thread Starter
macrumors 6502a
 
drater's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boston, MA
Send a message via AIM to drater
Quote:
Originally Posted by theBB View Post
I don't think T-Mobile disables personal ringtone uploads. I have a T-Mobile phone (Moto) and I do not have any problems. It might be due to Nokia's setup.
oh, i know, i've had plenty of phones--way too many phones. The other nokia i have had work just fine. And mp3 ringtones work on the nokia 6131, which is the same phone, made for europe, not specifically for t-mobile.

But even logically, its easy to make an mp3 a ringtone on a phone. But to make it not one, when you sell ringtones for 2 bucks a pop, now that's making sure you make money. Sorta like verizon does with a lot of their phones.

***besides, i called both t-mobile and nokia and asked them about it. They both said it was t-mobile's doing.
drater is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 16, 2006, 05:20 AM   #7
mannix87
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2005
Location: in the southeast
Quote:
Originally Posted by drater View Post
oh, i know, i've had plenty of phones--way too many phones. The other nokia i have had work just fine. And mp3 ringtones work on the nokia 6131, which is the same phone, made for europe, not specifically for t-mobile.

But even logically, its easy to make an mp3 a ringtone on a phone. But to make it not one, when you sell ringtones for 2 bucks a pop, now that's making sure you make money. Sorta like verizon does with a lot of their phones.

***besides, i called both t-mobile and nokia and asked them about it. They both said it was t-mobile's doing.
most units that are locked by a network provider can be disabled if you know where to go...unless. of course, there's some missing hardware.
__________________
if you can read this, you're sitting too close to your Mac.
mannix87 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 16, 2006, 06:57 AM   #8
drater
Thread Starter
macrumors 6502a
 
drater's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boston, MA
Send a message via AIM to drater
Quote:
Originally Posted by mannix87 View Post
most units that are locked by a network provider can be disabled if you know where to go...unless. of course, there's some missing hardware.
anyone know where to go?
drater is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is there an app to make ringtones that makes them available WITHOUT syncing w/iTunes? jamesryanbell iPhone and iPod touch Apps 10 Jul 24, 2014 10:38 PM
batch convert ogg or mp3 or acc to itunes ringtones? tbluhp Mac Applications and Mac App Store 0 Nov 7, 2013 10:59 AM
Ringtones in iTunes Store sundog925 iOS 6 1 Oct 25, 2012 01:25 AM
Ringtones without using iTunes SexyBeast iPhone 1 Jul 9, 2012 05:37 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:06 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC