Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Dec 25, 2006, 01:54 PM   #1
sonicbuddha
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2006
Quicksilver powers on but no chime, no video, no boot

I had my quicksilver g4 for a few years before it conked out on me, leaving me high and dry. It would power on and stay on, drives spin up, fan spins, red light on logic board lights, everything as if it was going to boot, but I wouldn't get a chime or video and the front power light would power on but immediately turn off. It just runs and runs but never starts.

So I switched out the logic board, thinking that was the problem. No, same results. I switched out the memory and video cards. Nada. I even tried running it without ram, just to test, and it gave me the expected beep code, clarifying its still doing a hardware test at the very least. I've tried resetting the PMU and even removed the battery for a short period, with no new results.

Before I toss the whole thing, can anyone give me a lead? I'd love to keep this machine.
sonicbuddha is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 25, 2006, 02:57 PM   #2
SmurfBoxMasta
macrumors 65816
 
SmurfBoxMasta's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: If you come into the forest really late at night, I might tell you...or nOt :)
 
Quote:
Originally Posted by sonicbuddha View Post
but I wouldn't get a chime or video and the front power light would power on but immediately turn off.
Without the chime (which is actually the "power-on-self-test" or POST indicator), or video, and the front power light going off, I believe you have a bad PSU, or maybe the front circuit board is dying.......
__________________
Please don't judge me...I was created to be AWESOME, not perfect
SmurfBoxMasta is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MP 1,1 will not boot or chime LetNightExplode Mac Pro 3 Jul 2, 2014 02:34 PM
iMac no chime no boot Akis Paleologos iMac 3 Mar 25, 2014 04:39 AM
MBP Powers up but no display/chime MattZani MacBook Pro 5 Feb 3, 2014 10:39 PM
How to turn off boot up chime?? PicnicTutorials OS X Mavericks (10.9) 10 Jan 23, 2014 10:03 PM
it powers up, but no chime and no display! zoran MacBook Pro 0 Aug 29, 2013 02:40 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC