Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 13, 2007, 01:40 PM   #1
GreyFox1221
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2005
How can I change what the "About this Mac" box says?

I saw someone do this as a joke and I was wondering how I can do it.
__________________
My Photography: Flickr.com
GreyFox1221 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 13, 2007, 02:34 PM   #2
h?
macrumors 68000
 
h?'s Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Send a message via MSN to h?
Go into system > library > core services > loginwindow > show pakage contents (right click) > contents > Resources > English.lproj > AboutThisMac.strings

From in here, you can change most things. Change the bottom one like ""ABOUT_BOX_SINGLE_PROCESSOR_L3CACHE_FORMAT"" to whatever text you want
__________________
If everyone is unique then no one is as they share uniqueness in common.
h? is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 10:08 AM   #3
mcluckie.ian
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2009
Location: Washington, DC
How

Where is this library? and system? Im on a new MBP and i want to change the box from saying 2.56 GHz to 2.8.
HELP
mcluckie.ian is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 10:36 AM   #4
ScoobyMcDoo
macrumors 65816
 
Join Date: Nov 2007
Location: Austin, TX
Edit: See below

Last edited by ScoobyMcDoo; Feb 16, 2009 at 10:54 AM. Reason: Don't want my posts used for evil.
ScoobyMcDoo is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 10:37 AM   #5
Bluisnblklungs
macrumors member
 
Join Date: Jul 2008
This thread need to be closed, this can lead to someone getting ripped off.
Bluisnblklungs is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 10:53 AM   #6
ScoobyMcDoo
macrumors 65816
 
Join Date: Nov 2007
Location: Austin, TX
Quote:
Originally Posted by Bluisnblklungs View Post
This thread need to be closed, this can lead to someone getting ripped off.
Crap ... man do I feel gullible. I didn't even think about someone use this for evil. Gonna edit out my reply...
ScoobyMcDoo is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 11:04 AM   #7
diamond.g
macrumors Demi-God
 
Join Date: Mar 2007
Location: Virginia
This would only be a problem if the System Profiler used the same strings to display its information.
diamond.g is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 11:21 AM   #8
sickmacdoc
macrumors 68020
 
sickmacdoc's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: New Hampshire
Quote:
Originally Posted by diamond.g View Post
This would only be a problem if the System Profiler used the same strings to display its information.
But that is assuming someone checking out a machine knows about the system profiler too-- if someone was just showing a system to a potential buyer that was new to Macs, they might just pop up the "About This Mac" window to show them the "spec". Just another way to look at it!
sickmacdoc is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 11:47 AM   #9
ppc750fx
macrumors 65816
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by Bluisnblklungs View Post
This thread need to be closed, this can lead to someone getting ripped off.

Just because someone can use some information in a malicious manner doesn't mean that access to that information should be limited.
__________________
Host:/ #rm -rf /var/forum/trolls
If only it were that easy...
ppc750fx is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 11:49 AM   #10
Tallest Skil
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: 1 Geostationary Tower Plaza
Quote:
Originally Posted by Bluisnblklungs View Post
This thread need to be closed, this can lead to someone getting ripped off.
Hey, buddy... wanna buy a Mac Pro?

Last edited by Tallest Skil; Apr 6, 2009 at 08:10 AM.
Tallest Skil is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 11:51 AM   #11
jonbravo77
macrumors 6502a
 
jonbravo77's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenix, AZ
Quote:
Originally Posted by Tallest Skil View Post
Hey, buddy... wanna buy a Mac Pro?
Wow, 96gb of Ram. that computer must be able to things before you even think of it...
jonbravo77 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 11:53 AM   #12
Tilpots
macrumors 68040
 
Tilpots's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Carolina Beach, NC
So if the "About this Mac" was altered, would the system profiler be correct?
__________________
A tree is known by its fruit.
Tilpots is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 11:53 AM   #13
Tallest Skil
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: 1 Geostationary Tower Plaza
Quote:
Originally Posted by jonbravo77 View Post
Wow, 96gb of Ram. that computer must be able to things before you even think of it...
Like type verbs?
Tallest Skil is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 11:55 AM   #14
jonbravo77
macrumors 6502a
 
jonbravo77's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenix, AZ
Quote:
Originally Posted by Tallest Skil View Post
Like type verbs?
Possibly
jonbravo77 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 16, 2009, 11:55 AM   #15
diamond.g
macrumors Demi-God
 
Join Date: Mar 2007
Location: Virginia
Quote:
Originally Posted by Tilpots View Post
So if the "About this Mac" was altered, would the system profiler be correct?
Assuming it generates its information in realtime and not from some system variables stored in a file or database, yes. If not then it too would be suceptible to the same trick.
diamond.g is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2009, 11:45 AM   #16
zKarp
macrumors member
 
Join Date: Oct 2008
Location: New York
Send a message via AIM to zKarp Send a message via MSN to zKarp Send a message via Skype™ to zKarp
Any way to edit the Mac OSx and Copyright info? I want to fool ppl i got leopard and make copyright 2009 also after change name of Mac OSX

This is what I have so far.

*Edit Got logo to work. Had to reboot. Its abit choppy but fixing it up
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	About Mac.png
Views:	83
Size:	47.1 KB
ID:	158302  
__________________
Snow Leopard, Windows 7 Ultimate; 8gb iPod Touch; 1TB Hardrive Fantom GreenDrive
Just trying to find my way in life..
I support the MacRumors Blood Drive!

Last edited by zKarp; Feb 17, 2009 at 12:10 PM.
zKarp is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2009, 05:10 PM   #17
mcluckie.ian
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2009
Location: Washington, DC
what app?

which application do i use to open AboutThisMac.strings?
mcluckie.ian is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2009, 10:54 PM   #18
zKarp
macrumors member
 
Join Date: Oct 2008
Location: New York
Send a message via AIM to zKarp Send a message via MSN to zKarp Send a message via Skype™ to zKarp
Quote:
Originally Posted by mcluckie.ian View Post
which application do i use to open AboutThisMac.strings?
xcode. You need mac/iphone dev kit. Free from install dvd of leopard and from apple.com dev section.
__________________
Snow Leopard, Windows 7 Ultimate; 8gb iPod Touch; 1TB Hardrive Fantom GreenDrive
Just trying to find my way in life..
I support the MacRumors Blood Drive!
zKarp is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2009, 11:43 PM   #19
neonblue2
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2006
Location: Port Pirie, South Australia
Quote:
Originally Posted by mcluckie.ian View Post
which application do i use to open AboutThisMac.strings?
Any text editor will do, though it's much easier using Xcode.
__________________
Stuff
neonblue2 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 18, 2009, 01:56 AM   #20
Ploki
macrumors 68000
 
Join Date: Jan 2008
you guys have too much time on your hands
Ploki is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 19, 2009, 08:43 AM   #21
cantthinkofone
macrumors 65816
 
cantthinkofone's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Missouri, USA
Quote:
Originally Posted by jonbravo77 View Post
Wow, 96gb of Ram. that computer must be able to things before you even think of it...
Quote:
Originally Posted by Tallest Skil View Post
Like type verbs?
wow....i just laughed very hard
cantthinkofone is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPad: Back of box says "Black" not "Space Gray" vistokid iPad 32 Dec 5, 2013 10:01 AM
iPad: Wasn't given an option to "ship" can I change it to "pick up"? Lolaroxie iPad 0 Nov 1, 2013 02:05 AM
Name of the "file open" / "save as" dialog box app? ancilla OS X 10.8 Mountain Lion 0 Sep 29, 2012 03:59 PM
".Camera" can change anything into "dot painting". thinkingfrog iPhone and iPod touch Apps 3 Jun 22, 2012 11:05 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:49 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC