Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 10, 2007, 02:21 PM   #1
Pct1theory
Banned
 
Join Date: Dec 2006
Location: NY
Send a message via AIM to Pct1theory
FrontRow Shortcut On Dock How???

sup guys,
i wanted to know if u guys have any idea on how to make a shortcut to frontrow on the dock, so when i click it it comes up....

i have the remote, and the keyboard shortcut to it, but i want it in my dock
and i have a icon of the Apple Remote for the shortcut...

any of u guys know how???

Last edited by WildCowboy; Feb 11, 2007 at 10:57 PM. Reason: removed simulated signature
Pct1theory is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 02:23 PM   #2
psycoswimmer
macrumors 65816
 
psycoswimmer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: USA
Well, I did a spotlight search for "front row" and nothing came up but a crash log. =/
psycoswimmer is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 02:24 PM   #3
jsw
Moderator emeritus
 
jsw's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Andover, MA
⌘-esc brings it up... not sure how to make a dock link, but that's a pretty easy button combo.
__________________
You'll be the one moaning for me to give you some. - THC(taken out of context)
jsw is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 02:28 PM   #4
psycoswimmer
macrumors 65816
 
psycoswimmer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: USA
Quote:
Originally Posted by jsw View Post
?-esc brings it up... not sure how to make a dock link, but that's a pretty easy button combo.
Yes, it is. Almost like bringing up the Force Quit. Thanks for pointing this out, I never knew that.
psycoswimmer is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 04:20 PM   #5
semaja2
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2005
Location: Adelaide
Send a message via MSN to semaja2
i set mine to f8 to follow the suite of expose keys, however you can activate front row by using apple script and making it call the hot key for front row, then save the script as a app and put it in the dock
__________________
InsomniaX | WiFiScriptor | Utility Lock
semaja2 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 04:58 PM   #6
Pct1theory
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Dec 2006
Location: NY
Send a message via AIM to Pct1theory
Quote:
Originally Posted by semaja2 View Post
i set mine to f8 to follow the suite of expose keys, however you can activate front row by using apple script and making it call the hot key for front row, then save the script as a app and put it in the dock
how would i make a apple script to do that???

Last edited by Doctor Q; Feb 11, 2007 at 10:54 PM. Reason: removed simulated signature
Pct1theory is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 04:58 PM   #7
trainguy77
macrumors 68040
 
trainguy77's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Send a message via AIM to trainguy77 Send a message via MSN to trainguy77 Send a message via Yahoo to trainguy77
Well what you could do is create a automator action or a applescipt that does this. Then just place that in the dock.

Edit: oops thought i read the whole thread. I think you could do a tell finder but i am trying to find out how to send a key combo in applescript.

Last edited by trainguy77; Feb 10, 2007 at 05:03 PM.
trainguy77 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 05:16 PM   #8
semaja2
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2005
Location: Adelaide
Send a message via MSN to semaja2
Heres the code for a key combo, however i havnt the time atm to work out how to do f8 in it

tell application "System Events" to keystroke "a" using command down & shift down
__________________
InsomniaX | WiFiScriptor | Utility Lock
semaja2 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 05:23 PM   #9
trainguy77
macrumors 68040
 
trainguy77's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Send a message via AIM to trainguy77 Send a message via MSN to trainguy77 Send a message via Yahoo to trainguy77
I found out how to do it without changing shortcuts.
Code:
tell application "System Events"
tell application "Front Row" to activate
key code 53 using {command down}
delay 0.0
key code 53
end tell
Works fine. then just save it as a application. Now I would love to get a pretty icon for it. But i don't think apple has made a front row icon....
trainguy77 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 05:36 PM   #10
Pct1theory
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Dec 2006
Location: NY
Send a message via AIM to Pct1theory
Quote:
Originally Posted by trainguy77 View Post
I found out how to do it without changing shortcuts.
Code:
tell application "System Events"
tell application "Front Row" to activate
key code 53 using {command down}
delay 0.0
key code 53
end tell
Works fine. then just save it as a application. Now I would love to get a pretty icon for it. But i don't think apple has made a front row icon....
i did that and then i saved it as a app on my desktop, then i dragged it to my dock and clicked on it and nothing happend..

but when i'm in apple script, and i click run it works.... wtf??Might Get a 12" PowerBook G4 soon......

Last edited by WildCowboy; Feb 11, 2007 at 10:58 PM. Reason: removed simulated signature
Pct1theory is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 05:46 PM   #11
trainguy77
macrumors 68040
 
trainguy77's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Send a message via AIM to trainguy77 Send a message via MSN to trainguy77 Send a message via Yahoo to trainguy77
Quote:
Originally Posted by Pct1theory View Post
i did that and then i saved it as a app on my desktop, then i dragged it to my dock and clicked on it and nothing happend..

but when i'm in apple script, and i click run it works.... wtf??
Try saving it as a application bundle. Thats what i did and it works fine.
trainguy77 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 06:01 PM   #12
Pct1theory
Thread Starter
Banned
 
Join Date: Dec 2006
Location: NY
Send a message via AIM to Pct1theory
Quote:
Originally Posted by trainguy77 View Post
Try saving it as a application bundle. Thats what i did and it works fine.
thxs bro, i got it to work i have a Apple Remote Icon if any of u guys want it just let me know by sending me a mesg.

THXS!

Last edited by WildCowboy; Feb 11, 2007 at 10:58 PM. Reason: removed simulated signature
Pct1theory is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 06:02 PM   #13
nuclearwinter
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2003
Location: Milky Way
In case anyone wanted to know, the Front Row application can be found in System>Library>CoreServices>FrontRow.app.

Dragging it to the dock and clicking on it doesn't bring up Front Row by the way.
__________________
evolve...
nuclearwinter is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2007, 06:29 PM   #14
Peace
macrumors P6
 
Peace's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Space--The ONLY Frontier
Quote:
Originally Posted by nuclearwinter View Post
In case anyone wanted to know, the Front Row application can be found in System>Library>CoreServices>FrontRow.app.

Dragging it to the dock and clicking on it doesn't bring up Front Row by the way.
That's because it's part of the core services and the typical user only has read permissions.In other-words it's an app per se but it's designed to be run by another service.
Peace is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hide Dock Shortcut not working AndyAndoo OS X Mavericks (10.9) 5 Apr 5, 2014 07:27 PM
Tag Folder In Dock / Shortcut? FriDay85 OS X Mavericks (10.9) 0 Oct 26, 2013 10:59 AM
Can't login as frontrow no.dam.spam Apple TV and Home Theater 1 Jan 20, 2013 03:49 PM
Possible iphone dock connector diagnosis shortcut?? jwjsr iPhone Tips, Help and Troubleshooting 0 Dec 23, 2012 07:29 PM
Mac Mini HTPC without Frontrow? KettyKrueger Apple TV and Home Theater 7 Jun 3, 2012 05:37 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:33 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC