Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 1, 2007, 12:50 PM   #1
A.Fairhead
macrumors member
 
Join Date: Jul 2006
Location: England
Mac Pro Start-Up Problem

Hi, I'm having a small problem with my Mac Pro. Sometimes when the machine auto-boots at 7:30am from having been shut down the day before (as set to), rather than a white screen with an apple in the middle on startup, there's a white screen with a grey circle with a line through it (this happens about 30% of the time just recently)

After powering down and powering up again, it's fine. Whenever I manually start up the machine, it's fine. Does anyone know what the cause of this is and/or how I can fix the problem?

I've run TechTools Deluxe on the startup disk, and everything passes (still running the surface scan, which is about 55% complete, but has 0 errors thus far.)

Running OS 10.4.9, left and middle USB ports being used, LaCie 500GB HD in the FW800. Wireless apple keyboard and wireless mighty mouse. 30" ACD. All the HDs are from Apple, 1GB of the 5GB RAM is from Apple, the rest from Crucial.

Many thanks in advance,
Kind Regards
__________________
Fairhead Creative. Solutions that Grow.
Graphic, Web and Written Solutions.
A.Fairhead is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 1, 2007, 08:22 PM   #2
mad jew
Moderator emeritus
 
mad jew's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Adelaide, Australia
Weird. Do you have Boot Camp installed?
__________________
Some things are better mad...
mad jew is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 2, 2007, 01:50 AM   #3
A.Fairhead
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jul 2006
Location: England
No Boot Camp


The HDs, RAM and VRAM all pass their tests... I'm stumped
__________________
Fairhead Creative. Solutions that Grow.
Graphic, Web and Written Solutions.
A.Fairhead is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 6, 2007, 07:26 AM   #4
jshbckr
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2007
Location: Minneapolis, MN
This doesn't sound EXACTLY like the problem I was having, but similar.

My 8-core (also with 1GB of 5 from Apple, but the rest from MaxUgrades) would boot up to a blank grey screen, the same shade as the screen with the Apple logo.

I would restart over and over and it still had it, and holding option would do nothing (I am running Boot Camp).

Well it turned out it only booted with this screen if my iPod (5th Gen) was connected during startup.

It seems as long as my iPod is disconnected, it will boot up fine.
jshbckr is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 6, 2007, 09:49 AM   #5
A.Fairhead
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jul 2006
Location: England
Thanks for the info, there

Interestingly, as luck would have it, it's not happened since I posted in the forums. I guess my Mac figured itself out, or something
__________________
Fairhead Creative. Solutions that Grow.
Graphic, Web and Written Solutions.
A.Fairhead is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Let's start a petition to keep the old Mac Pro and rebadge it as the Mac Pro Classic! vander Mac Pro 96 Jan 7, 2014 12:17 PM
08 Mac Pro start up problem kinwah02 Mac Pro 3 Aug 29, 2013 10:11 PM
How much do you think the new Mac Pro will start at? Freida Mac Pro 1 Jun 11, 2013 12:07 PM
Mac Pro 1.1 start up problems JI7 Mac Basics and Help 0 Dec 12, 2012 11:31 AM
MacBook Pro Retina v Mac Book Pro 2011 Start Up Speed ramykhuffash MacBook Pro 10 Jun 20, 2012 10:40 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:41 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC