Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 12, 2007, 02:24 PM   #101
unintelligible
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
One bug I noticed is that if you have multiple albums by different artists, the iPod function gets all confused. For example, I have two albums both called "Greatest Hits," one album is by Boston and the other is The Offspring.

So I touch iPod, Artists, Boston, Greatest Hits, Shuffle. All works okay, song plays, album art shows up, a-ok. Turn the iPhone into landscape mode and it shows the correct album art as well as the correct artist, song name, and album. Now I return the iPhone to portrait mode and go back to the Artists screen and scroll down to The Offspring. Same thing here, click shuffle and still looks great. Now turn the iPhone into landscape mode and something is wrong. It shows the correct cover art for The Offspring Greatest Hits, but the Artist is displayed as Boston, and the album art is in the wrong order. It's somehow now in the same location as the Boston Greatest Hits album! If I scroll through cover flow to the next album and come back, it now changes the album art to that of Boston Greatest Hits. Returning the iPhone to the portrait mode restores Album Art to the correct image.

Also occasionally when experiencing this bug the iPhone will not be able to decide which album art is correct, and will display the generic music symbol for the album art.

It seems that this is a bug in the iPod logic, because everything works fine through Cover Flow on iTunes on my MacBook Pro. Has anyone experienced this problem with their iPhone? I'm curious if anyone else has a library similar to mine and can reproduce the problem on their iPhone.
unintelligible is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2007, 02:56 PM   #102
MacJediDude
macrumors member
 
Join Date: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by unintelligible View Post
One bug I noticed is that if you have multiple albums by different artists, the iPod function gets all confused. For example, I have two albums both called "Greatest Hits," one album is by Boston and the other is The Offspring.

So I touch iPod, Artists, Boston, Greatest Hits, Shuffle. All works okay, song plays, album art shows up, a-ok. Turn the iPhone into landscape mode and it shows the correct album art as well as the correct artist, song name, and album. Now I return the iPhone to portrait mode and go back to the Artists screen and scroll down to The Offspring. Same thing here, click shuffle and still looks great. Now turn the iPhone into landscape mode and something is wrong. It shows the correct cover art for The Offspring Greatest Hits, but the Artist is displayed as Boston, and the album art is in the wrong order. It's somehow now in the same location as the Boston Greatest Hits album! If I scroll through cover flow to the next album and come back, it now changes the album art to that of Boston Greatest Hits. Returning the iPhone to the portrait mode restores Album Art to the correct image.

Also occasionally when experiencing this bug the iPhone will not be able to decide which album art is correct, and will display the generic music symbol for the album art.

It seems that this is a bug in the iPod logic, because everything works fine through Cover Flow on iTunes on my MacBook Pro. Has anyone experienced this problem with their iPhone? I'm curious if anyone else has a library similar to mine and can reproduce the problem on their iPhone.
I have seen similar problems with "greatest hits" CDs, but it seems to be more of an iTunes issue than just on the iPhone. Important to note, this problem seems to only occur with tracks imported from CDs not on iTunes purchased music. Specifically if I sort by album name, rather than by artist.
__________________
iLike chocolate milk
iPhone, G5 Pmac, 17 & 12" PBook, eMac, G3 Lombard, iBook Cshell, G3 iMac, 2400c PBook, Quadra 840av, Mac Classic II
MacJediDude is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2007, 03:57 PM   #103
mcoyne
macrumors member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Durham, NC
 
Safari rendering

Safari does not render the same on iPhone as latest 2.x version on the desktop. For example see:
http://www.seaturtle.org/

In desktop Safari "What's New" box has some text in it that fits fine. On iPhone the text in the "What's New" box is larger (relatively speaking) and flows out of the box.
mcoyne is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2007, 04:59 PM   #104
ryano144
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pittsburgh, PA
Confirmed

Quote:
Originally Posted by Lionheart View Post
I noticed on two HTML mailing list emails that I received (Constant Contact) would not display properly. Only the left half of the email in the body displayed, and the right was blank, cutting off all graphics and text. The footer, however was displayed properly across the entire screen.

Strange.
I had the exact same problem with a distribution list email. The left half displayed, the right half didn't, and the footer was full length. On my powerbook, it displayed the entire email with no problems. There is an image on the left with a link attached, but other than that, there was nothing too special about the email.
ryano144 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2007, 08:46 PM   #105
soxfantownie
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
Problems Sending Email with Yahoo Mail

I have been having problems sending emails from the iPhone via my @yahoo.com email account.

I spent 45 minutes with Apple support via telephone yesterday. They said it is a problem with Yahoo after we went through power cycling, resetting (home+sleep/wake), and re-configuring Yahoo email support (which did solve the problem for about 12 hours).

See below for a snip from the message I sent to Yahoo support. I'll post the response I get from them, if I get one.

---

I am using an iPhone and am having problems sending email. I have tried sending messages from my iPhone using my Yahoo mail account configured through the shortcut on the iPhone.

Yesterday I lost about 10 sent messages - I typed them and hit send (while I had EDGE service) and the iPhone indicated they had been sent, but the items did not show up in my sent items folder (on neither iPhone sent folder nor Yahoo Mail online sent folder).

I contacted Apple support and they walked me through power cycling iPhone, resetting iPhone, and finally re-configuring iPhone for Yahoo Mail via the iPhone Yahoo Add Account shortcut (i.e. setting up Yahoo on the iPhone email client again). This resolved the problem until it began to recur today.

I have sent several emails from my iPhone, all of which have appeared to send without incident but show up in neither iPhone sent mail folder nor online Yahoo sent mail folder. I have used my Gmail account via iPhone without incident or interruption during these same periods of time, so I know it is a problem between the iPhone and Yahoo mail.
soxfantownie is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2007, 10:23 PM   #106
maxrobertson
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jakarta
Quote:
Originally Posted by Novataglio View Post
I'm not sure if this is an iPhone mail bug or an issue with gmail but when I setup my gmail account and told it to download a preview of the latest 25 emails, two of them were ones I had sent and were not in my Inbox. I looked around for an option or something that would explain that behavior but couldn't find one. I thought maybe it has to do with how Gmail does emails "conversation" wise but am not sure.

Other than that my signal to the network seems to fluctuate quite a bit even while in the same room which never happened with my Razr. It might just be more sensitive and accurate or I might be in for more dropped calls than before!
I get that all the time in Mail. I thought it was annoying at first, but it actually can be useful, because I can then drag them into my sent items. On the iPhone, though, it's probably useless and annoying.
maxrobertson is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 13, 2007, 12:18 AM   #107
iMagination
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
Photo Bug

Photo:
A couple of times I've had the iPhone lock when adding a photo to a previously saved contact. This happens when you resize the photo before saving it to contact

Maps:
I've had the application just quit in the middle of using it. I wish there was a way to find directions from one "recent" search point to another "recent" search point

Phone
Like many other users i'm having BAD problems with service level. Bars drop form full to nothing and back to full again. Sometimes a phone call will come in, obviously with enough signal strength to make the phone ring, but when i move the slider to answer the call gets dropped. This really sucks and I'm taking the unit back tomorrow beacuse I just can't stand it anymore

WiFi
Have probles with getting weak signal at home when my Macbook has full signal

EDGE
Also get random messga ethat EDGE Network is not available.

iPod
Same problems with music cutting out, though have not noted what other apps i'm running when this happens

Does anyone expect Apple to respond to all these issues, or do we just have to wait in the dark for a fix?
iMagination is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 13, 2007, 11:08 AM   #108
r6girl
Administrator/Editor
 
r6girl's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Massachusetts
Send a message via AIM to r6girl
Quote:
Originally Posted by desimus View Post
2. The Jawbone Bluetooth device will work once paired, but once I turn off the device I have to go through the entire passcode pairing thing again. Even though it says that the phone is paired with the device it will not work until I walk through the initial steps of pairing it with the code and starting from scratch each time. This could be a Jawbone thing but either way it's not a seamless interaction between the devices. Anyone else had this problem?
i also have a jawbone paired with my iphone. i paired it once and have not had to enter the passcode any more beyond that. it connects quickly to the iphone once i turn it on with no problems. not sure why you're experiencing that...
__________________
Editor at AppShopper.com and MacRumors.com
Personal site: marianneschultz.com
r6girl is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 13, 2007, 12:52 PM   #109
iMagination
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
Calling Card

I use a calling card to call England from USA. I have typed in the commands necessary to make the call without additional entry. This worked well on verizon. But on iphone after dialing the calling card number, all the automatic inut after the first pause is so slow, the numbers also do not go through crisply, that the calling card auto system does not recognize the input.
So it now becomes an arduous task to call. ie i have to call the calling card number, then "1" for English, then enter my pin, then the number in England.

Any suggestions relating to this?
iMagination is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 18, 2007, 11:17 AM   #110
hanisch
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
head phone sound volume bug

sound volume becomes much lower through the headphones. to get the bug, do the following:

1. put the headpones in the headphone jack.

2. turn the iphone off: hold down the sleep button for several seconds and then, when the red bar appears that says "slide to power off," slide it.

3. turn the iphone back on: firmly press the sleep button.

4. when the home screen appears, press the ipod icon.

5. play a song (preferably one that you can notice when the sound drops).

6. set the volume to be reasonbly loud (say 75%).

7. listen for a little bit to get a feel for how loud it is.

8. pull the headphones out of the headphone jack: you should notice that the volume setting will shift to whatever it is set for incoming call rings.

9. put the headphones back in the headphone jack: you should notice that the volume setting should revert to what it was set during step 6.

10. press play.

if the sound volume coming out of the headphones drops significantly (even though the volume setting has not changed), you have the same bug that i have. when this happens, setting the volume to 100% is not very loud. to get the volume back up, you have to turn the phone back off and on.

this problem also happens after you receive a call while listening to music. after using the mic button to end the call, the sound volume goes down even though the volume setting is the same.

after i noticed this problem, i exchanged my phone. the new one i got has the same problem. also, i tested three display phones at the apple store (5th avenue store in new york), and all three had the same problem.

i bought my initial phone at the soho store in new york on july 5th. i exchanged it for a new one at the 5th avenue store late last night.

please post a reply if you have the same problem. i hope this can be fixed via a software update.

william
hanisch is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 18, 2007, 08:49 PM   #111
xfusejc
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2006
I have one that has been talked about before in this thread already. My iPod stops playing music after a minute or two while browsing with Safari. It just stops automatically.
__________________
27'' iMac i7 3.5Ghz 1TB 24GB RAM // 13'' MacBook Air i5 1.3Ghz
128GB iPhone 6+ // 64GB iPad Mini Retina
xfusejc is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 19, 2007, 08:48 PM   #112
chuckd62687
macrumors member
 
Join Date: Mar 2007
"Just Sixteen"

I noticed today that my iPhone said "Just Sixteen" under the time when locked instead of the date. Has anyone seen this? A reset fixed it, but I found it to be very strange behavior.
chuckd62687 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 19, 2007, 08:52 PM   #113
chuckd62687
macrumors member
 
Join Date: Mar 2007
Quote:
Originally Posted by chuckd62687 View Post
I noticed today that my iPhone said "Just Sixteen" under the time when locked instead of the date. Has anyone seen this? A reset fixed it, but I found it to be very strange behavior.
Could it be a reference to the iPhone having 16 applications? I am still puzzled how I got into that state.
chuckd62687 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 19, 2007, 08:54 PM   #114
unity
macrumors 6502a
 
Join Date: Sep 2005
Location: Green Bay, WI
Quote:
Originally Posted by chuckd62687 View Post
Could it be a reference to the iPhone having 16 applications? I am still puzzled how I got into that state.
It displays the last song played.....
unity is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 19, 2007, 09:00 PM   #115
chuckd62687
macrumors member
 
Join Date: Mar 2007
That's it!!! The last song I listened to was "Just Sixteen" by Velvet Revolver. Is that a feature or a bug? Is there a way to get the date to display without resetting?
chuckd62687 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 19, 2007, 09:05 PM   #116
unity
macrumors 6502a
 
Join Date: Sep 2005
Location: Green Bay, WI
Quote:
Originally Posted by chuckd62687 View Post
That's it!!! The last song I listened to was "Just Sixteen" by Velvet Revolver. Is that a feature or a bug? Is there a way to get the date to display without resetting?
Not sure, I never had the problem or need to but then again my interfaces into my car anyway. I would think if you just exit the iPhone app on the phone and lock the screen it will not display. I think it displays it when you pull the ear buds out and it pauses. In essence, the displayed song is the currently paused song.
unity is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 22, 2007, 06:35 PM   #117
jazzbb
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
Thumbs up Iphone Top 25 problem Fixed

Quote:
Originally Posted by abi View Post
It could just be me (cause I haven't seen anything yet), but it seems that smart playlists are all messed up and simply don't work. The only smart playlist that I have is 'top 25', so last night while I was listening to some music, I went to that playlist on my iphone but the songs are not the same at all. I thought maybe I changed something, but sure enough on my itunes 'top 25' is still the same. I couldn't figure out why it was showing up with random songs on my phone. So I created a new one with different settings, and again the songs on my laptop were not the same at all on my phone. Anyone else have the same issues??

Abe
This problem is odd indeed but the best solution is to uncheck "live updating" in the properties of the smart playlist and all your top 25 songs will appear on your iphone as shown in itunes. If you want to update the list in itunes check "live updating" and then uncheck it and sync. These steps will allow you to accomplish your initial problem.
jazzbb is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 23, 2007, 03:02 PM   #118
askripko
macrumors member
 
Join Date: May 2007
Send a message via Skype™ to askripko
iPhone Reboot

Today we will examine a problem which has arisen with iPhone after listening music for a very long time when the battery charge has gone to zero. Having connected it to charge device, i have decided to check up it after few hours. I astonished, I have found out its not responding to any pressing. Pressing of the “On/Off” button and “Home” button did not result anything though during that time iTunes respond to phone.

To begin with I have decided to try reboot as follows: Press and hold button “Home” six seconds. This command forces to clos all applications which can block iPhone’s work. But it has not worked.
Further - i have tried simultaneous holding of buttons “Home” and “On/Off”. Then after holding throughout 10 seconds on the screen has been appeared an Apple. I was surprised that iPhone has rebooted for only 4 seconds.

Now you know. If your iPhone has ceased to respond to commands, try Home+On/Off and show some patience.
askripko is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 23, 2007, 05:58 PM   #119
elguercoterco
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by eab6287 View Post
I love the iPhone overall, but have noticed the following problems:

1. As people have mentioned, the iPod will crash when browsing with Safari. I've found additionally, however, that mine at least seems to crash only immediately after I try and zoom (by pinching in). I can browse for quite a while with steady music as long as I don't zoom.
Ditto.

I think what's happening is when you leave ipod and use safari, the ipod controls are still there, but invisible to you. My music will stop while browsing safari ONLY when I try to scroll up or down by touching the area where the ipod controls would normally be in vertical mode. (I'm not sure if that's exactly what's happening but it's the best I've been able to come up with...)

For example, when in landscape mode in safari, my ipod will continue to work while browsing if I touch-scroll in the middle of my iphone and not towards the side (bottom) where the ipod controls would normally be.
elguercoterco is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 23, 2007, 11:50 PM   #120
iphonebuglist
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
We have just started a database for iPhone bugs.

This website allows you to enter iPhone bugs and feature requests to have them all in one trackable location. Features are being added still but the database is fully functional. Check it out:
http://www.iphonebuglist.com

iphonebuglist is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 24, 2007, 09:56 AM   #121
fireant01
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
My playlists don't seem to work. if I click a song it repeats it constantly.
If I click shuffle within the list it sticks on the same song and must be manually clicked/forwared in order to go to the next song in the queue.

As far as setting the defaults for weather you can do that from the weather screen.
fireant01 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 24, 2007, 12:19 PM   #122
fireant01
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by brwnbooger View Post
Did anyone else notice that the headphone jack is irregular. The hole is very deep and standard headphones did not fit into the hole (I tried 5 kinds). For all the headphones the insulation around the pin prevented it from fitting in the headphone jack. Did apple put out any special converters for this? I remember steve saying that the headphone jack is a standard 3.5mm at macworld..... it is 3.5mm but sure isn't standard if it can't fit any headphones other than the ones that come with the iphone.
You can buy an adapter for that. That was mentioned at a number of sites before the iPhone went on sale.
fireant01 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 28, 2007, 11:36 AM   #123
dannybishop
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
DNS was my only problem

FIXED: I could connect to my router (Actiontec gt701-wg) or any address if I knew the IP, but any named web addresses would result in "Safari cannot connect..." So I figured I had a DNS issue. I erased the 192.168.0.1 from iPhone's DNS list (it was first) and left my ISP's DNS. Works great. Safari, GMail, maps, stocks, weather, etc. now all better!

Why wouldn't iPhone skip the DNS that was failing and move onto the 2nd DNS? Why wouldn't the router's DNS function on iPhone? Seems like an issue worthy of Apple's attention.

Quote:
Originally Posted by jbellanca View Post
Didn't think I'd find a bug, but I did. Here it is:

Apparently the first DNS server for my ISP went down. My laptop's smart enough to fall back to the secondary DNS server. Although a second one is listed on the iPhone, it apparently won't use it, and Safari times out because the first DNS server was down. I switched the 2nd one with the 1st one in the wireless setup on the iPhone and it's working. It shouldn't obviously happen very often, but Apple needs to fix this in the future.
dannybishop is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 29, 2007, 09:52 AM   #124
Character Zero
macrumors member
 
Join Date: Apr 2005
Sound bug with headphones watching movie

I haven't tested this listening to music but I have been able to reproduce it with movies. Ok so I am watching a movie and using the headphones that were included with the phone (with the clickable mic). So I want to test out the click on the mic, so I press the mic and the movie pauses. I then click again and the movie resumes. But now I want to adjust the volume. The slider under the Play FF REW does not work any more (what comes up when you tap the screen). Ok so I exit out of the iPod and go back in. I start the movie, and the slider works. I adjust the volume. I then pause and resume using the click mic and the slider no longer works.

The steps:
1) Plug in the included headphones.
2) Play a video through the iPod
3) Use the slider controls (not the side controls) to adjust volume
4) Pause the movie with the click mic
5) Resume the movie with the click mic
6) Try and adjust the volume with the slider control.
Character Zero is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2007, 05:42 PM   #125
riotti
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
This did the trick

Thanks for the advise!!!! This worked
riotti is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: Iphone 5 Evasi0n 7.0.4 Cydia Tweak issues/bugs briang1-2-3 Jailbreaks and iOS Hacks 1 Jan 5, 2014 07:34 PM
iPhone: Jailbreak Bugs for iPhone 5 NovemberWhiskey Jailbreaks and iOS Hacks 16 Mar 16, 2013 05:23 PM
iPhone 5 Group Text Won't Send or Receive (and various other bugs) Waflsk8s iPhone Tips, Help and Troubleshooting 2 Dec 22, 2012 12:07 PM
Possible iPhone 5 battery bugs? Ibtechsavvy iPhone 1 Dec 17, 2012 02:12 PM
10.8 Bugs Xcallibur OS X 10.8 Mountain Lion 5 Jul 28, 2012 09:55 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:21 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC