Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Aug 2, 2007, 05:27 AM   #126
Joshua8o8
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2007
Location: Honolulu, Hawai'i
I guess you could call this a bug, I noticed that my spell correction feature does not work all the time. I started a post on this subject but no one really responded. Anyone else having this problem? Any solutions?
Joshua8o8 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 3, 2007, 10:47 AM   #127
rhomsy
macrumors member
 
Join Date: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by Joshua8o8 View Post
I guess you could call this a bug, I noticed that my spell correction feature does not work all the time. I started a post on this subject but no one really responded. Anyone else having this problem? Any solutions?
I've had this problem. A restart brought the spell corrections back. It's a bug that is hopefully addressed in 1.1.
rhomsy is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 3, 2007, 06:28 PM   #128
askripko
macrumors member
 
Join Date: May 2007
Send a message via Skype™ to askripko
Quote:
Originally Posted by Joshua8o8 View Post
I guess you could call this a bug, I noticed that my spell correction feature does not work all the time. I started a post on this subject but no one really responded. Anyone else having this problem? Any solutions?
I have had similar bug, but it's gone after Upgrade 1.0.1
askripko is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 5, 2007, 09:00 PM   #129
spydr
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2005
Location: MD
incompatibility with iTunes library on external hard drive?

I would like to know how many of you have your itunes library on external hard drives and are able to sync successfully with the iphone.

Mine is on a USB2 500gb hard disk, and connecting iPhone would cause my hard disk to be unusable, would beach ball itunes and make finder unresponsive. Forcibly removing my hard disk and replugging it would bring back normalcy for that session. The same problem faithfully repeats everytime.

No, my hard disk is OK - a few others have reported same exact problem on apple's iPhone discussion thread.

Yes, I have verified and repaired the disk; updated to iPhone 1.0.1; no resolution yet.

I guess it qualifies as a serious issue that could potentially ruin my disk permanently?

Not very happy.
spydr is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 12, 2007, 02:02 PM   #130
Chapps
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2007
8GB reports as a 4GB under certain circumstances

This one is odd. I've got an 8GB iPhone, but when I loaded it up with over a couple of gigs of music, it suddenly said that it had a total of 3.7xGB of RAM, and that I had about 170MB of space left. So it thought it had only around 4GB total.

I deleted a couple of playlists, and suddenly it reported that I had over 7GB free. I'd love to add those playlists back, but something in this seems to cause a misreport in the total RAM.

Aside from that, I get the same general problems with Safari freezing up the phone from time to time.

Chapps
Chapps is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 12, 2007, 05:05 PM   #131
msharp
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2004
Ringtone for timer won't save

If you set a timer (let's say 1 hour), and set a new ringtone (maybe "Harp"). After doing so if you leave this screen (click the "home" button to do something else), the ringtone for timer will be reset (to "Marimba") when you come back and see the timer again.
msharp is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 17, 2007, 03:29 PM   #132
askripko
macrumors member
 
Join Date: May 2007
Send a message via Skype™ to askripko
Quote:
Originally Posted by msharp View Post
If you set a timer (let's say 1 hour), and set a new ringtone (maybe "Harp"). After doing so if you leave this screen (click the "home" button to do something else), the ringtone for timer will be reset (to "Marimba") when you come back and see the timer again.

I have exactly the same problem, from the beginning i thought i am the one who has this bug, so it means i am not alone in this cruel world...
askripko is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 18, 2007, 08:14 AM   #133
applehero
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2007
Location: 29 25' 26"N, 95 29' 36"W
Send a message via AIM to applehero
Quote:
Originally Posted by whawhat View Post
i am on my 2nd iPhone (first one had battery issue/thats all). my new one has a good battery so far BUT NOW MY SOUND SETTINGS DON'T WORK? LOCK SOUNDS/KEYBOARD CLICKS NO LONGER WORK? Anyone know how to fix?
I had the exact same problem. Had to plug my headphones in and unplug them to fix.
__________________
iMac 2ghz C2D / 17" PB G4 16GB 3G White / 8GB iPhone 30GB iPod / 2GB Nano 4GB iPod Mini 512MB iPod Shuffle
applehero is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 20, 2007, 01:27 AM   #134
hienle
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2007
ACCENT GRAVE (`) key missing on Iphone

The (`) mark on the iphone is totally missing.
hienle is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 7, 2007, 12:20 AM   #135
tsufitz34
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2007
my whole bottom portion quit working on me....the phone,safari,mail and the ipod button just quit working....had to get a replacement phone they tried to charge me 35 bucks but i told them i was not going to pay that for their screw up....
tsufitz34 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 28, 2007, 07:41 PM   #136
murf'n'surf
macrumors member
 
Join Date: Jul 2007
earpiece overmodulation after 1.1.1

My earpiece volume was ok before the latest upgrade. Now the earpiece over modulates the callers voice. This is extremely annoying!!

Anybody else notice this after the long awaited upgrade??
murf'n'surf is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 29, 2007, 01:42 PM   #137
ogee
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2006
Location: Earth.
Random power off

I get random power downs a lot, perhaps twice a day. The phone is normally idle, but on one occasion it was in my hand. On repower up the silver apple shows as it reboots, so its not just going to sleep.

Low sound levels.
ogee is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 2, 2007, 04:23 AM   #138
Waiting4MacBook
macrumors member
 
Join Date: Apr 2006
Email Bug/WiFi Strangeness

I've noticed that since the upgrade to 1.1.1 my email is acting strange. Sometimes a new message will download and then disappear. The next time I connect to check email, the message is treated as a new mail and downloads all over again. I haven't checked the email via a computer when this happens.

I've also noticed the problem where my phone doesn't actually connect to WiFi even though it looks like it connects (check box next to network, Edge icon still displays, etc.)
__________________
Forget waiting. Buy refurb.
Waiting4MacBook is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 2, 2007, 11:07 AM   #139
digduggler
macrumors member
 
Join Date: Jul 2007
twice since 1.1.1 - phone is asleep, wakes up, unlock, loads to ipod screen (it was the last active screen), press play and the phone reboots. not consistent.

Anyone else see this behavior?
digduggler is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 5, 2007, 02:10 PM   #140
avah12
macrumors member
 
Join Date: Jul 2004
Email Sound Since the update I have had very very spotty performance from the email

Since the update I have had very very spotty performance from the email, most of the time I get no sound and no vibration letting me know that there is a message. It is set to check every 15 and all sounds are on. Messages come in, and I can see the red circle once I go to the main screen, but there is nothing telling me that they have been waiting there.
avah12 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 9, 2007, 09:25 PM   #141
SombreroMan
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2007
iPod play status icon appearing randomly

Since upgrading to 1.1.1 I have noticed the iPod play icon in the status bar appearing randomly while browsing the internet in Safari.
SombreroMan is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 21, 2007, 09:41 AM   #142
digduggler
macrumors member
 
Join Date: Jul 2007
Hmm. I have found that if I hang up a call 'End Call' and then immediately hit the home button the display goes blank. The phone is still on (I can hear calls, but obviously cannot answer them). If I reboot, the display comes back. I can reproduce this pretty consistently.

Anyone else?
digduggler is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 21, 2007, 10:49 PM   #143
UMHurricanes34
macrumors 65816
 
UMHurricanes34's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Atlanta, GA
I notice that sometimes the screen will just go blank when unlocking to a SMS or call. The home button sometimes doesnt wake the phone, and my main gripe is that the battery indicator is retarded. This is my third phone and this one has the best battery life of the three, but when the battery dies and I recharge it, not only does it take forever to recharge, but the indicator will show the plug meaning it's fully charged. The issue comes when it is unplugged. The battery icon is not filled and it doesnt reset the usage stats. I have to proceed to restart the phone and plug it in one more time because it will reset the stats. This happened on my last phone too, but this one does it every time. Very annoying.

Another thing: Voicemail volume is UNHEARABLE. I don't mean quiet, it's seriously probably less than a dB or two.
__________________

Think Different.
Mac Pro l MacBook Pro l Air
iPhone 5 l iPad 2
UMHurricanes34 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 22, 2007, 12:48 AM   #144
pedroistheman
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by cliffhopper View Post
when ipod is playing and you browse the web, ipod stops playing after about a minute. does not matter if you are using wifi or edge.

Safari crashes randomly, happened twice while trying to acces this forum actually.

longofest edit: confirmed bug
Same thing happens to me. It is very annoying and I hope it gets fixed in the nxt update.
pedroistheman is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 26, 2007, 11:57 AM   #145
reyk
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2007
stopwatch bug version 1.1.1 4gig phone

Running the stopwatch for long periods (several hours) produces the following bug -

1. Stopwatch shows 0 time, but red stop button on screen indicating stopwatch running - i.e. time not incrementing but stopwatch apparently running.

2. Hitting stop or lap produces time like 9400 hours,

3. Happens often after incoming call, but sometimes just when switching to other iPhone apps.

Seems like some other app is bombing the stopwatch data area.

Anyone else seen this?
reyk is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 26, 2007, 02:51 PM   #146
William Gates
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2007
I know before v1.1.1 safari was crashing when the ipod was being used simmutaneously(sp?). Now the opposite is happening to me with v1.1.1, the ipod is crashing while I'm viewing Safari. I didn't read the entire thread, so please don't flame if already posted. anyone else experiencing this?
William Gates is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 26, 2007, 02:52 PM   #147
William Gates
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2007
and about the stopwatch... I've let it run for several days and not noticed a bug. Another bug I noticed is that if you are listening to the ipod and have the iphone in landscape mode when the song/album/playlist ends, the ipod functions display where they normally would when the ipod is vertical. the buttons do not work though, it acts like it is only in coverflow.

Last edited by William Gates; Oct 26, 2007 at 02:57 PM.
William Gates is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 30, 2007, 10:31 PM   #148
speedtec11s
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2007
Location: 510
SMS text message bug

For one select contact, my phone started giving me an error message after I sent one text message saying "error sending message"...If I clear the conversation it will let me send one more message, then I have to keep clearing. I warrantied it at Apple today, and the problem is back, and now has spreaded to two other contacts.
speedtec11s is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2007, 08:13 PM   #149
QJS
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2006
cant scroll

ive noticed that i cant scroll the home menu on my unlocked iphone version 1.0.2
QJS is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 21, 2007, 03:43 PM   #150
walnuts
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2007
Location: Mineola, NY
Top 25 Most Played Bug

I've had this bug since 1.0 and it has continued through to 1.1.2. I have my "Top 25 most played" playlist set to sync to iphone. While actual songs make it to my phone, the "top 25 most played" playlist as shown on the phone shows a completely different and random grouping of 25 songs. Odd...
walnuts is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: Iphone 5 Evasi0n 7.0.4 Cydia Tweak issues/bugs briang1-2-3 Jailbreaks and iOS Hacks 1 Jan 5, 2014 07:34 PM
iPhone: Jailbreak Bugs for iPhone 5 NovemberWhiskey Jailbreaks and iOS Hacks 16 Mar 16, 2013 05:23 PM
iPhone 5 Group Text Won't Send or Receive (and various other bugs) Waflsk8s iPhone Tips, Help and Troubleshooting 2 Dec 22, 2012 12:07 PM
Possible iPhone 5 battery bugs? Ibtechsavvy iPhone 1 Dec 17, 2012 02:12 PM
10.8 Bugs Xcallibur OS X 10.8 Mountain Lion 5 Jul 28, 2012 09:55 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:41 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC