Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 12, 2007, 04:07 PM   #1
maokh
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2007
Location: Seattle, WA
Occasional "invalid sim" and "no service" error messages

At least once a day, for the past 3 days, my iPhone has been suddently displaying "no service" within a pretty well covered area. It does not find signal again. In order to aide it in a search, i flip on and off airplane mode. This triggers a sim error popup message and "invalid sim" shows up at the top left of the screen.

I need to reboot the phone in order to gain cellular service again.

Has anyone had this problem before?
maokh is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2007, 04:21 PM   #2
MattyMac
macrumors 68000
 
MattyMac's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: NJ/NYC
Quote:
Originally Posted by maokh View Post
At least once a day, for the past 3 days, my iPhone has been suddently displaying "no service" within a pretty well covered area. It does not find signal again. In order to aide it in a search, i flip on and off airplane mode. This triggers a sim error popup message and "invalid sim" shows up at the top left of the screen.

I need to reboot the phone in order to gain cellular service again.

Has anyone had this problem before?
Unfortunately for your sake (not mine) I have to say this hasn't happened to me. If it continues to happen up to your 14 day return period...I would take it back and see if they can give you another one since it doesn't seem normal and this is the first I've heard of this problem.
__________________
MattyMac is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2007, 04:59 PM   #3
sdm1130
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by maokh View Post
At least once a day, for the past 3 days, my iPhone has been suddently displaying "no service" within a pretty well covered area. It does not find signal again. In order to aide it in a search, i flip on and off airplane mode. This triggers a sim error popup message and "invalid sim" shows up at the top left of the screen.

I need to reboot the phone in order to gain cellular service again.

Has anyone had this problem before?

I had this same issue for the first few days after I got my iPhone. Turns out, my data plan was all messed up (I had gone from a Blackberry with AT&T to an iPhone). A few calls to AT&T and a day later things were up and running. I have not had any problems for the week+ since then.
sdm1130 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2007, 05:15 PM   #4
cah87
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2007
dude i had they same problem just go to att have them replace the sim card and it fixes it. They do this for free also!
__________________
8gb iPhone; 80gb iPod (Black); 20" *New* iMac Core 2 Duo 2.4ghz; 15" Macbook Pro; 8gb iPod Nano (Black)
cah87 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 9, 2008, 08:25 PM   #5
jojojoven
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by cah87 View Post
dude i had they same problem just go to att have them replace the sim card and it fixes it. They do this for free also!
Hi, I had they same problem and also I replace the sim card, but now is the 3rd time and still happen, if some one know a solution please let me know, thanks.
jojojoven is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 9, 2008, 08:52 PM   #6
EdLee
macrumors member
 
Join Date: Apr 2008
Quote:
Originally Posted by jojojoven View Post
Hi, I had they same problem and also I replace the sim card, but now is the 3rd time and still happen, if some one know a solution please let me know, thanks.
Do you use a case with magnets in it? This happened to me and I had to have my iPhone replaced a few times before I stopped using the case.

Just a thought.

Ed
EdLee is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Very occasional "click" sound - rMBP 13" 2013 severage MacBook Pro 9 May 7, 2014 01:26 PM
How to solve error "Invalid Code Signing Entitlements"? mikezang iPhone/iPad Programming 2 Dec 7, 2013 03:02 AM
Why "no Service" then "Searching" for factory unlocked, jailbrok iPhone 3GS iOS 4.3.5 heathvc iPhone Tips, Help and Troubleshooting 29 Jun 10, 2013 04:25 AM
Is there a skin/theme that reverses the "messages" and "edit" buttons in Messages? TH55 iPhone 6 Oct 5, 2012 05:30 PM
How i can fix "Wiki setting error" and "Running time error" ? Amethyst Mac OS X Server, Xserve, and Networking 0 Sep 2, 2012 01:34 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 10:17 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC