Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 24, 2007, 02:20 PM   #1
spiderartist
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2007
Weird RAM problem with 1.6 mhz G5

I inherited a 1.6 mhz G5 which showed to have 256 mb of RAM, so I ordered two more 256 mb modules. When I went to install them, I saw that all 4 slots were full of memory; two 512 mb modules and two 128 mb modules. I thought, therefore, that the 512's were bad & replaced them with the new 256's. Reboot, the new ram didn't show up, only the two 128's. So, I swapped them around and now the 256's show up as 512 mb total, but no 128's. The 512's never showed up, even with swapping. So is this a motherboard problem? What gives? I read something about Serial Presence Detect (SPD) with the EEPROM, but it was beyond my understanding.

Anybody know what's up with this?

thanksk
spiderartist is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1600 MHz RAM running at 1333 MHz mapleleafer Mac mini 2 Dec 17, 2012 12:56 PM
Weird RAM problem... aoitsukinosuke OS X 10.8 Mountain Lion 31 Dec 16, 2012 11:28 PM
48 GB RAM 1333 MHz in flashed Mac Pro 5,1 working as 1066 MHz Spacedust Mac Pro 27 Oct 14, 2012 02:30 PM
Can't match 1067 MHz RAM? ramquestion2352 MacBook Pro 5 Sep 11, 2012 12:56 PM
Upgrading ram weird problem whyapplewhy MacBook Pro 5 Aug 7, 2012 12:11 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:01 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC