Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Aug 6, 2007, 03:45 PM   #1
TEG
macrumors 604
 
TEG's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Langley, Washington
Send a message via ICQ to TEG Send a message via AIM to TEG Send a message via MSN to TEG Send a message via Yahoo to TEG Send a message via Skype™ to TEG
TiBook Airport Problems

Yesterday, I set up my TiBook to do some transfers to my TiVo. The system was sitting on a book on my bed. I came back several hours later to find that the TiBook had disconnected from the AirPort network. I tried to reconnect but it found no networks. I reset all 4 of my routers, and still nothing. I opened the case and removed the AirPort card, reconnected it in the bay and closed everything up. Started up the computer... Nothing. I then moved one of my routers (AirPort Express) into my room to use it as a source for an ethernet cable. When I plugged it in, and after connecting to it's parent router, the TiBook saw the network for about 5 minutes. I was very upset by now, so I turned off my AirPort card and connected the network cable.

Does anyone have any ideas on how to fix this? I had a similar problem last summer, but I assumed it had something to do with the public Wi-Fi I was using at the time, and went away when I went home. Any assistance you can offer would be greatly appreciated.

Just so I don't get these posts...

1) Already reset the PMU.
2) Already repaired permissions.
3) Can't seem to get OS 9 to boot to test the card there due to some bus error. Working on fixing that.

TEG
__________________
Apple and Dell are the only ones in this industry making money. They make it by being Wal-Mart. We make it by innovation, - Steve Jobs
The Tegian Zone-Glass Onion Radio
TEG is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2007, 01:31 AM   #2
TEG
Thread Starter
macrumors 604
 
TEG's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Langley, Washington
Send a message via ICQ to TEG Send a message via AIM to TEG Send a message via MSN to TEG Send a message via Yahoo to TEG Send a message via Skype™ to TEG
Update!!!

I've run Tech Tool Pro, and it found several files with errors. I fixed them. Then if found corrupt data. One involved Sim Tower, so I trashed the folder. The other was System. I assumed the System folder (for OSX) and did an archive and install of OSX. Still no dice.

I also created another user account, nada. I'm about running out of ideas. I have an external HD I'll try bootin' from tomorrow and see if it will work then. If not, I guess I'll be SOL.

Please, anyone, share your ideas on ways to fix this.

TEG
__________________
Apple and Dell are the only ones in this industry making money. They make it by being Wal-Mart. We make it by innovation, - Steve Jobs
The Tegian Zone-Glass Onion Radio
TEG is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 7, 2007, 01:46 AM   #3
j/k/Andy
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2007
I use a TiBook everyday, maybe once a month I loose the signal after my wireless phone breaks the connection and then it won't reconnect. I have to turn Airport off, wait 30 seconds then it comes back.

Use it with a airport express in the same room.
j/k/Andy is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 8, 2007, 05:15 PM   #4
TEG
Thread Starter
macrumors 604
 
TEG's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Langley, Washington
Send a message via ICQ to TEG Send a message via AIM to TEG Send a message via MSN to TEG Send a message via Yahoo to TEG Send a message via Skype™ to TEG
I don't know why, but after some minor tweaks to my system and loading the latest security update (after the reinstall) it is working again.

TEG
__________________
Apple and Dell are the only ones in this industry making money. They make it by being Wal-Mart. We make it by innovation, - Steve Jobs
The Tegian Zone-Glass Onion Radio
TEG is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with Airport FW 7.6.4 ? drsox Mac Peripherals 3 Aug 15, 2013 08:00 AM
Airport Express problems Tknull Mac Peripherals 4 Feb 28, 2013 10:05 PM
Resolved: Problems with AirPort Extreme DP812 Mac Peripherals 0 Jan 29, 2013 06:12 PM
Airport Extending Problems Heston Mac Peripherals 1 Aug 28, 2012 06:52 AM
airport problems threetimesdaily Mac Basics and Help 0 Jul 7, 2012 11:16 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 10:26 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC