Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 5, 2007, 02:20 PM   #1
milo
macrumors 603
 
Join Date: Sep 2003
Which if any of the new iPods output video over the cable?

Looking at the specs, none of the three new models mention it. Anyone know for sure which do? Classic? Nano? Touch? None?

Considering the iPhone doesn't do it, and these new ones are on a new OS, I have a bad feeling about this.

I hope apple just made an oversight in their specs, if these don't do it anymore it's pretty much a deal breaker for me on what's otherwise an incredible line of iPods.
milo is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 5, 2007, 02:26 PM   #2
robPOD
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2006
Location: Auckland, New Zealand
Interseting point, I hope the iPod touch does have video output. Can somebody answer this?
__________________
1.83ghz CD 60gb 1.25gb Macbook
24" iMac 2.8ghz C2D 2gb 500gb
8gb iPod touch
robPOD is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 5, 2007, 02:29 PM   #3
milo
Thread Starter
macrumors 603
 
Join Date: Sep 2003
It's not listed on any of the tech specs page, but I found the info on the store's page for the AV cable.

"Note: Component video output to television is supported by iPod nano (third generation) and iPod classic at 480p or 576p resolution, and by iPod touch at 480i or 576i resolution."

Good news, and it even looks like they've upped to a higher resolution. Odd that one is p and the other i though, does that mean they're incompatible? Time for a new handbrake preset.

Also a little odd that these all support this while the pricier iPhone doesn't. I wonder if it will be added in the future.
milo is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 5, 2007, 02:38 PM   #4
confirmed
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2001
Location: New York, NY
it looks like they just released a new adapter for the new ipods, including the iPhone. it connects through the dock connector and even includes a power adapter.

the apple store has a composite and a component version available.

kinda sucks that i can't use my old cable with my iphone, but at least this function is now available. and the composite cable always looked awful on flat screens. hopefully the component will do a better job.
confirmed is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: Suddenly can't output video using AV cable (Lightning to HDMI) wildonrio Jailbreaks and iOS Hacks 8 Apr 20, 2013 07:10 PM
Output Video to TV and Projector capaneus iMac 0 Dec 5, 2012 05:48 PM
No video output with IOS6 (VGA cable) nlrela iPhone 0 Sep 25, 2012 03:37 PM
which cable to output to a monitor eeetee MacBook Pro 2 Aug 18, 2012 01:32 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:30 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC