Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 11, 2007, 06:49 AM   #1
wiredsc
macrumors member
 
Join Date: Jan 2004
Location: England
mac mail corrupt

I have a friend here at work who has started to get all her copy in her mail coming through as none descript jibberish consisting of numbers, and what appear to be math symbols. This is happening when she tries to type too, which as you can imagine is a complete nuisance.

I am wondering if anyone has had anything similar and if so how was it solved.

It appears to be some kind of minor bug.

We have repaired permissions and reinstalled macOSX.

The system we are running is:

OS 10.4.10
Intel Core 2 Duo

Any help will be greatly appreciated.
wiredsc is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 11, 2007, 09:04 AM   #2
Wolfpup
macrumors 68020
 
Join Date: Sep 2006
You'd probably want to post what type of mail server Mail is connecting to, and whether you've tried getting it in another program or through a web interface or that kind of thing. What you're describing almost sounds like attachments that aren't encoded right or are being corrupted or something.
Wolfpup is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 11, 2007, 09:29 AM   #3
wiredsc
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jan 2004
Location: England
Quote:
Originally Posted by Wolfpup View Post
You'd probably want to post what type of mail server Mail is connecting to, and whether you've tried getting it in another program or through a web interface or that kind of thing. What you're describing almost sounds like attachments that aren't encoded right or are being corrupted or something.
Sorry I shouldn't have said the 'copy' is corrupt. It's all the text, it starts in the email headers, then after time using mail eventually ends up in the main copy of the other emails. After a computer restart it's fine for an hour or two.

It's a POP3 mail server, the same server as the rest of us are connecting to. No web interface, just all through Mail.

I'm assuming it's something that may have come from a damaged attachment, or from some junk she may have opened or something. I have no idea.
wiredsc is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 11, 2007, 09:37 AM   #4
Wolfpup
macrumors 68020
 
Join Date: Sep 2006
So it's happening in all messages? Has she tried trashing the preferences and stuff like that for Mail? Was this reinstall a clean install, or just over the top of the existing OS X install?

Does it happen in a program like Thunderbird?
Wolfpup is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 11, 2007, 11:16 AM   #5
wiredsc
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jan 2004
Location: England
Have done that and the program still seems to be doing it. I'm thinking whether the problem is inside each email file as the problem is still there.

Have deleted the mail preferences and have reset the computer but the problem is still there. What does seem to keep it away for a while is repairing permissions, but it still insists on coming back.
wiredsc is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 11, 2007, 11:19 AM   #6
Wolfpup
macrumors 68020
 
Join Date: Sep 2006
So if you send a regular text email to this account and another account, it'll look normal on the other account, but not on this account?

Have you tried using Thunderbird or another client instead of Mail? Does it look normal using that other client?

Maybe even post a picture of what it looks like and someone might have a better idea what's going on.
Wolfpup is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Moving email in Mac Mail to another account in Mac Mail brainwave89 Mac Applications and Mac App Store 1 Oct 11, 2013 08:50 PM
Mac Mini thinks my iPods are corrupt Cave Man iPod 10 Oct 2, 2013 04:44 PM
Mac is slow, may be corrupt ? Runnerguy45 iMac 7 Apr 1, 2013 10:25 AM
Mac Mini: System Preferences won't open, Permissions corrupt on Admin account macpixy Mac OS X 10.7 Lion 0 Nov 27, 2012 10:09 AM
Problem sending mail via Mac Mail (Mac OS X, version 10.5.8) camera Mac Basics and Help 4 Jun 10, 2012 02:58 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:43 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC