Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Mac Peripherals

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 6, 2007, 09:11 AM   #1
zzzuppp
macrumors member
 
Join Date: Sep 2004
HP printer wont network print after Leopard upgrade

I have an HP psc 1210 all-in-one printer USB connected to my G4 (OSX 10.3.9).The G4 has a wireless bridge adapter to connect to a Netgear router.In another room is my iMac G5,picking up the router thru Airport.Under Tiger I could print from my iMac without problem,but I can't now.
First problem was that I couldn't find the psc 1210 in the printer list.I finally got it to add using this workaround that I came across on an Apple discussion.
1 - open browser and type http://localhost:631/admin?op=config-server
2 - below the line "# Show shared printers on the local network" type "BrowseProtocols all"
3 - save changes enter your username + password and you should now see all the cups shared printers. (Click on 'Printers' tab-you should see yours,then try adding printer on your system).

This is for CUPS printers-I don't know if this is the right thing for mine,but I finally could see it,and when I open a 'Print' menu,there it is.Well I can now see my printer but every time I try to print,it stops-the dialogue in the HP print menu goes 'connecting-stopped'. Here's the error log:-

I 05/Nov/2007:13:46:09 +0000 Job 2 Restarted by "dave1".
E 05/Nov/2007:13:46:12 +0000 PID 321 (/usr/libexec/cups/backend/ipp) stopped with status 1!
I 05/Nov/2007:13:46:12 +0000 Hint: Try setting the LogLevel to "debug" to find out more.
I 05/Nov/2007:13:46:12 +0000 Job 2 Backend returned status 1 (failed)
I 05/Nov/2007:13:46:33 +0000 Job 2 Canceled by "dave1".

Does this mean anything to anyone? Any suggestions?
At different times I've tried resetting the print queue,reinstalling the latest drivers from HP,-problem persists
zzzuppp is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2007, 09:19 AM   #2
gsahli
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chicago
(FYI - when you show an error_log, you need to include 4-5 lines above the E line - up to the point where that error PID (process ID, in your case #321) is first started.)

In this case it looks like a failure in ipp, the protocol that OS X uses for print sharing.
I'd try Printer Setup Repair from www.fixamac.net, or Reset Printing System.
gsahli is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2007, 09:24 AM   #3
zzzuppp
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Sep 2004
Thanks gsahli
I have tried resetting the print system a couple of times.
Here's a fuller log:-
I [06/Nov/2007:12:15:14 +0000] Scheduler shutting down normally.
I [06/Nov/2007:12:15:15 +0000] Saving job cache file "/private/var/spool/cups/cache/job.cache"...
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Listening to ::1:631 (IPv6)
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Listening to ::1:631 (IPv6)
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Listening to 127.0.0.1:631 (IPv4)
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Listening to /private/var/run/cupsd (Domain)
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Loaded configuration file "/private/etc/cups/cupsd.conf"
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Using default TempDir of /private/var/spool/cups/tmp...
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Configured for up to 100 clients.
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Allowing up to 100 client connections per host.
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Using policy "default" as the default!
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Full reload is required.
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Loaded MIME database from '/private/etc/cups': 52 types, 48 filters...
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Loading job cache file "/private/var/spool/cups/cache/job.cache"...
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Full reload complete.
I [06/Nov/2007:12:15:49 +0000] Cleaning out old temporary files in "/private/var/spool/cups/tmp"...
I [06/Nov/2007:12:15:51 +0000] Listening to ::1:631 on fd 4...
E [06/Nov/2007:12:15:51 +0000] Unable to bind socket for address ::1:631 - Address already in use.
I [06/Nov/2007:12:15:51 +0000] Listening to 127.0.0.1:631 on fd 6...
I [06/Nov/2007:12:15:51 +0000] Listening to /private/var/run/cupsd on fd 7...
I [06/Nov/2007:12:15:51 +0000] Resuming new connection processing...
E [06/Nov/2007:12:15:51 +0000] Need to set BrowseLDAPDN to use LDAP browsing!
I [06/Nov/2007:13:21:27 +0000] Saving job cache file "/private/var/spool/cups/cache/job.cache"...
I [06/Nov/2007:14:04:03 +0000] Saving job cache file "/private/var/spool/cups/cache/job.cache"...
I [06/Nov/2007:15:21:54 +0000] [Job 4] Adding job file of type application/pdf.
I [06/Nov/2007:15:21:54 +0000] [Job 4] Queued on "psc_1200_series" by "dave1".
I [06/Nov/2007:15:21:54 +0000] [Job 4] Started backend /usr/libexec/cups/backend/ipp (PID 1006)
E [06/Nov/2007:15:21:58 +0000] PID 1006 (/usr/libexec/cups/backend/ipp) stopped with status 1!
I [06/Nov/2007:15:21:58 +0000] Hint: Try setting the LogLevel to "debug" to find out more.
I [06/Nov/2007:15:21:58 +0000] [Job 4] Backend returned status 1 (failed)
zzzuppp is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2007, 03:46 PM   #4
gsahli
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chicago
Well, I wish I could say that has helped - but it didn't.
I recommend the free trial of Printer Setup Repair - if that doesn't help, we may be talking reinstall.
gsahli is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2007, 06:21 AM   #5
zzzuppp
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Sep 2004
I did look up the free trial-but of course it doesn't yet cover Leopard,so it didn't work on the iMac where i have Leopard installed.Should I try it on the G4 which has the Printer USBed? but the problem seems to be with the network...

Yesterday a bizarre thing happened- I tried this again-

(1 - open browser and type http://localhost:631/admin?op=config-server
2 - below the line "# Show shared printers on the local network" type "BrowseProtocols all"
3 - save changes enter your username + password and you should now see all the cups shared printers. (Click on 'Printers' tab-you should see yours,then try adding printer on your system).

and I managed to print the Test print from that webpage!! using the networked iMac-but trying to print from the files on the iMac doesn't work still.I also tried changing the printer in 'Print & Fax' to an IP/LPD printer but it had the same problem.
I've tried downloading the latest print drivers from HP again.Next I'm going to try reinstalling them from the Leopard disc...
zzzuppp is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Mac Peripherals

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Photoshop wont print karneson05 Mac Applications and Mac App Store 0 Aug 14, 2013 11:40 AM
Can't Print from iMac to Epson Stylus TX121 Shared Network Printer rbhunia iMac 0 Dec 19, 2012 06:28 AM
Printer attached to a PC (Win 7), trying to print from my MBA, can't find the printer Matth3w Mac Basics and Help 1 Nov 13, 2012 02:01 PM
Macbook wont start. Booted Snow Leopard upgrade from USB megarot MacBook 1 Aug 3, 2012 10:55 PM
Resolved: Network printer slow to print Herdfan Mac Peripherals 4 Jun 18, 2012 07:56 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:36 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC