Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 15, 2008, 09:46 AM   #1
pjh
macrumors member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stavanger - Norway
Does a "Restore" wipe everything

Hi All,

I have a US iphone (1.1.1)that I have successfully unlocked to work on O2 in the UK. To get my data working I had to SSH into my phone and overwrite a few files(proxy.pac, preferences.plist, unknowcarrier.plist), this worked and I got data working fine. But, it now seems that when I'm abroad the iphone still pulls data, even though "Data Roaming" is turned off. I used to get a little pop-up when abroad telling me that I had to switch data roaming on, I no longer get this. I assume that this is a result of the changes I made.

My question is, if I restore my phone, will this wipe eveything? Will my phone be in a 100% virgin state? I hope that this is the case, as I can no longer find the backups I made of the files I altered It's a long story but it involves the loss of a laptop.

If anyone has any other suggestions as to what I could try, they will be much appreciated.

Thanks in advance.

Last edited by pjh; Jan 15, 2008 at 09:56 AM.
pjh is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2008, 10:09 AM   #2
pacohaas
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2006
yes, a restore is like reformatting your computer. You will have to load all your songs, contact info, etc back onto the iPhone after restoring.
pacohaas is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2008, 10:16 AM   #3
pjh
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stavanger - Norway
Thanks for the reply, I'll try a restore then. Hopefully this will fix my problem. I guess when I plug it back into itunes I should also set it up again as a new iphone, just incase it syncs the "problem" settings back?

Thanks
pjh is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2008, 10:44 AM   #4
jav6454
macrumors G5
 
jav6454's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: 1 Geostationary Tower Plaza
Quote:
Originally Posted by pjh View Post
Thanks for the reply, I'll try a restore then. Hopefully this will fix my problem. I guess when I plug it back into itunes I should also set it up again as a new iphone, just incase it syncs the "problem" settings back?

Thanks
The phone won't sync the "problem" back as it was a setting changeg by an unathorized third party app.
jav6454 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2008, 11:24 AM   #5
Corvillus
macrumors member
 
Join Date: Jan 2008
Quote:
Originally Posted by pjh View Post
I have a US iphone (1.1.1)that I have successfully unlocked to work on O2 in the UK.
Just remember, make sure you restore to 1.1.1 and ONLY 1.1.1 (the default restore option is the latest firmware, which ISN'T 1.1.1), otherwise you'll have a locked phone or brick afterwards.
Corvillus is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2008, 01:05 PM   #6
darngooddesign
macrumors G3
 
Join Date: Jul 2007
Location: Atlanta, GA
Restore does not remove everything; for example, info in the media partition is untouched. Your problem will probably be solved but there are no guarantees. Best thing you can do is manually remove all your extra stuff from the other partitions and then restore.
__________________
64 giggity... giggity... gigg-i-ty
Lego Apple Store
darngooddesign is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2008, 01:41 PM   #7
pjh
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stavanger - Norway
Thanks for all the replies, especially about making sure I did not accidently restore to 1.1.2, almost forgot about that

I restored my phone to 1.1.1, then plugged into itunes and synced with the stored profile. The problem did not got away. So I restored again, deleted the old profile and set the phone us as if it were new. Everything now works fine. The popup about switching on roaming has returned and I have checked my credit to ensure that it is functioning correctly. I don't understand why method two worked, but I thought I'd post it up incase anyone else has the same issue.

Anyway, thanks again for your help
pjh is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2008, 03:13 PM   #8
DannyBres
macrumors 65816
 
Join Date: Oct 2007
Location: UK
i have a legit i phone with a o2 iphone contract

and im running 1.1.2 with the installer.app

i downgraded to 1.1.1 then upgraded

what will happen if i just update to 1.1.3 in itunes?

and can i virginise my phone back soi get rid of installer i dont really use it i just want a normal iphone again?
__________________
2011 MacBook Air i5 1.7 w/ 27" TB Display
32GB iPhone 5 & 32GB iPad Mini with Retina Display
DannyBres is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2008, 04:31 PM   #9
pacohaas
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2006
Doing a restore will take you back to factory settings(deleting your media and settings), as opposed to an upgrade which will just upgrade leaving your settings in tact. If you then restore from a backup of your phone through iTunes, then you could have some problems because you've got some hacked settings coming into your re-virginized unhacked iPhone.

DannyBres: the best thing you can do is to do a restore, make sure everything looks good, set your phone up as a new phone like pjh did, then do the upgrade to 1.1.3.
pacohaas is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lion Upgrade to wipe everything? JUiCEJamie MacBook Pro 5 Aug 22, 2011 06:15 PM
How do you wipe everything off a Mac except the OS 9662danny OS X 5 Mar 30, 2010 01:37 PM
Does "Time Machine" wipe orginal drive? eclipse OS X 2 Oct 12, 2008 10:34 PM
Does photoshop CS3 do everything that aperture 2 can? NRose8989 Digital Photography 5 Jun 20, 2008 01:10 AM
Wiped everything, any way to get it back? WeirdPixel Mac Help/Tips 20 Jun 14, 2003 01:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:24 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC