Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Mac Community > Picture Gallery

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 25, 2014, 02:50 AM   #1
Macman45
macrumors G5
 
Macman45's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Somewhere Back In The Long Ago
Post Your Wifi Connection Speeds

As the title says...Only wifi...Mac's Phones iPads etc. Heres mine on my rMBP:

My IP5s and iPad
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	rMBP Wifi.jpg
Views:	33
Size:	588.1 KB
ID:	462490   Click image for larger version

Name:	IP5S.jpg
Views:	25
Size:	214.2 KB
ID:	462494   Click image for larger version

Name:	Ipad4.jpg
Views:	25
Size:	461.8 KB
ID:	462495  

__________________
..That's All Folks

Last edited by Macman45; Feb 25, 2014 at 03:09 AM. Reason: Edit
Macman45 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 25, 2014, 02:56 PM   #2
three
macrumors Demi-God
 
three's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Washington State
This is my PC over Wi-Fi. I'm paying for 7 mpbs (max in my area) and often get these awful speeds. CenturyLink is TERRIBLE.

__________________
T H R E E
Hackintosh - eMac - iMac G4 - iMac G3 [x2]
2013 Nexus 7 - Sprint HTC One (M7)
three is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 25, 2014, 11:31 PM   #3
Macman45
Thread Starter
macrumors G5
 
Macman45's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Somewhere Back In The Long Ago
Quote:
Originally Posted by three View Post
This is my PC over Wi-Fi. I'm paying for 7 mpbs (max in my area) and often get these awful speeds. CenturyLink is TERRIBLE.

Image
I really feel your pain...that's truly terrible, no other ISP in your area?
__________________
..That's All Folks
Macman45 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2014, 12:17 AM   #4
three
macrumors Demi-God
 
three's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Washington State
Quote:
Originally Posted by Macman45 View Post
I really feel your pain...that's truly terrible, no other ISP in your area?
It's awful, I think it should be against some law to have speeds this much under the price that we're paying for. There are other ISPs in my area but they're either just as awful, or their customer service and downtime makes it not worth it.
__________________
T H R E E
Hackintosh - eMac - iMac G4 - iMac G3 [x2]
2013 Nexus 7 - Sprint HTC One (M7)
three is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2014, 12:24 AM   #5
Macman45
Thread Starter
macrumors G5
 
Macman45's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Somewhere Back In The Long Ago
Quote:
Originally Posted by three View Post
It's awful, I think it should be against some law to have speeds this much under the price that we're paying for. There are other ISPs in my area but they're either just as awful, or their customer service and downtime makes it not worth it.
I guess we here in the UK are lucky...my package is broadband only, gives me 125 down and 11 up, and seldom misses a beat now that infrastructure upgrades have been completed.

They do a 60 a 30 down as well, but I've got do used to this that I couldn't go back. Before Virgin a Media cabled the lane...I had Talk Talk. 4 down if I was lucky, AND they wound up throttling me too...when Lion came out it took me two days to download it.

This us the fastest consumer broadband in the UK, but it isn't cheap 39 per month, but worth it In my opnion. I hope you get a decent provider soon.
__________________
..That's All Folks
Macman45 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2014, 03:46 AM   #6
Macman45
Thread Starter
macrumors G5
 
Macman45's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Somewhere Back In The Long Ago
Quote:
Originally Posted by three View Post
It's awful, I think it should be against some law to have speeds this much under the price that we're paying for. There are other ISPs in my area but they're either just as awful, or their customer service and downtime makes it not worth it.
Is there a satellite option in your neck of the woods? Just got to thinking as there are parts of the UK mostly in national parks etc. where cabling isn't allowed. Folks there use Sky which seems to work a lot better than your present speeds.
__________________
..That's All Folks
Macman45 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2014, 09:18 AM   #7
Zaap
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2009
Location: Los Angeles, CA
Quote:
Originally Posted by three View Post
It's awful, I think it should be against some law to have speeds this much under the price that we're paying for. There are other ISPs in my area but they're either just as awful, or their customer service and downtime makes it not worth it.
Yes, but over wifi? What's the speed directly from the modem? There could be all kinds of external reasons for sucky wifi speeds, including crap hardware at both ends.
Zaap is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2014, 11:33 AM   #8
carjakester
macrumors 68000
 
carjakester's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Lagrange Park, Illinois
speed at my college wifi
__________________
Late 2013 rMBP iPad 4 Retina Ipad Mini Iphone 5s Apple TV 3
carjakester is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2014, 02:22 PM   #9
three
macrumors Demi-God
 
three's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Washington State
Quote:
Originally Posted by Macman45 View Post
Is there a satellite option in your neck of the woods? Just got to thinking as there are parts of the UK mostly in national parks etc. where cabling isn't allowed. Folks there use Sky which seems to work a lot better than your present speeds.
There is, I haven't looked into it though. You are getting great speeds! 125 down and 11 up is fantastic.

Quote:
Originally Posted by Zaap View Post
Yes, but over wifi? What's the speed directly from the modem? There could be all kinds of external reasons for sucky wifi speeds, including crap hardware at both ends.
The speeds directly from the modem are around 3 to 4 mbps. I've been needing to upgrade the router for a while now, it's been around for a couple years now...
__________________
T H R E E
Hackintosh - eMac - iMac G4 - iMac G3 [x2]
2013 Nexus 7 - Sprint HTC One (M7)
three is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2014, 05:20 PM   #10
Kristjan1988
macrumors member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Maribor, Slovenia
Kristjan1988 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2014, 06:50 PM   #11
CalmEnvy
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2008


Just signed up for VMedia here in Ontario, Canada. Paying for 25MBPs max download and 2MBPs max upload. Pretty bang on there and for $39.95 with no download limit, can't complain
__________________
Macbook Pro (Late 2011) 2.4GHz i5, 500GB HDD, 8GB Ram; 16GB Nexus 5, 16GB iPad mini
CalmEnvy is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2014, 07:03 PM   #12
Zaap
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2009
Location: Los Angeles, CA

On my Note Pro 12.2 at work. Surprisingly fast upload speed but then wired which I use mostly is insanely fast here.
Zaap is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 26, 2014, 11:24 PM   #13
Macman45
Thread Starter
macrumors G5
 
Macman45's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Somewhere Back In The Long Ago
Quote:
Originally Posted by three View Post
There is, I haven't looked into it though. You are getting great speeds! 125 down and 11 up is fantastic.



The speeds directly from the modem are around 3 to 4 mbps. I've been needing to upgrade the router for a while now, it's been around for a couple years now...
I'm happy but they are increasing our speeds again, 152 DL don't know about the upload but it should be around 15. I don't get 152 though..why not 155 or 150?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	15
Size:	156.1 KB
ID:	462739  
__________________
..That's All Folks
Macman45 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 27, 2014, 12:50 AM   #14
three
macrumors Demi-God
 
three's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Washington State
Quote:
Originally Posted by Macman45 View Post
I'm happy but they are increasing our speeds again, 152 DL don't know about the upload but it should be around 15. I don't get 152 though..why not 155 or 150?
Jealous. I'd die if I got an email from CenturyLink saying the same thing!
__________________
T H R E E
Hackintosh - eMac - iMac G4 - iMac G3 [x2]
2013 Nexus 7 - Sprint HTC One (M7)
three is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 27, 2014, 12:57 AM   #15
Macman45
Thread Starter
macrumors G5
 
Macman45's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Somewhere Back In The Long Ago
Quote:
Originally Posted by three View Post
Jealous. I'd die if I got an email from CenturyLink saying the same thing!
The sattelite option may be your only other alternative unless ISP's have plans to cable your area? I'm guessing you're out in the sticks?

I'm ind of, and up to 2 years ago was stuck with copper wire only. I cobbled together a dish / sky system until Virgin cabled the lane....we didn't even have gas here until 4 years ago.....now it seems Virgin are just hammering home their advantage....BT can only provide 30 down ( I know, fine in your situation) so they keep ramping our speed up.

I can download, verify and install a copy of Mavericks in 12 mins.!

----------

BTW

The downside to all this is that friends know I have fast BB and frequently drop over to DL stuff...
__________________
..That's All Folks
Macman45 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 27, 2014, 01:10 AM   #16
gibbz
macrumors 68030
 
gibbz's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: National Weather Center
Send a message via AIM to gibbz
Cox.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot 2014-02-27 01.08.21.png
Views:	15
Size:	34.1 KB
ID:	462746  
__________________
64GB Space Gray WiFi iPad Air 2x Apple TV (1080p) 32GB Black iPhone 5
MP 8x2.8/16GB MP 8x2.93/32GB/2x24" apple: MBA 1.7/8GB/256GB
Jeremy Gibbs | Gibbz
gibbz is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 27, 2014, 01:20 AM   #17
three
macrumors Demi-God
 
three's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Washington State
Quote:
Originally Posted by Macman45 View Post
The sattelite option may be your only other alternative unless ISP's have plans to cable your area? I'm guessing you're out in the sticks?

I'm ind of, and up to 2 years ago was stuck with copper wire only. I cobbled together a dish / sky system until Virgin cabled the lane....we didn't even have gas here until 4 years ago.....now it seems Virgin are just hammering home their advantage....BT can only provide 30 down ( I know, fine in your situation) so they keep ramping our speed up.

I can download, verify and install a copy of Mavericks in 12 mins.!

----------

BTW

The downside to all this is that friends know I have fast BB and frequently drop over to DL stuff...
I'll call around and do some research and see if the other ISPs have improved. I'll also check out the satellite ISP in the process. Another major ISP in my area is Charter Communications (cable company) which I switched from years ago due to crappy service quality. They seem to offer a 30 down 4 up plan in my area which has improved since we last had them. I might have to give them a chance again. We'll see though.

Awesome that they're working and actively improving the lines and your speeds! Those speeds are pretty fast!
__________________
T H R E E
Hackintosh - eMac - iMac G4 - iMac G3 [x2]
2013 Nexus 7 - Sprint HTC One (M7)
three is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 27, 2014, 01:44 AM   #18
iopkiets
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2013
Location: new york
It is a shame to post my speed, god, I can't bear it anymore!!!!
iopkiets is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 27, 2014, 02:03 AM   #19
Macman45
Thread Starter
macrumors G5
 
Macman45's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Somewhere Back In The Long Ago
Quote:
Originally Posted by three View Post
I'll call around and do some research and see if the other ISPs have improved. I'll also check out the satellite ISP in the process. Another major ISP in my area is Charter Communications (cable company) which I switched from years ago due to crappy service quality. They seem to offer a 30 down 4 up plan in my area which has improved since we last had them. I might have to give them a chance again. We'll see though.

Awesome that they're working and actively improving the lines and your speeds! Those speeds are pretty fast!
Well, the guy a couple of posts above is with them, and seems to get way better speeds than yours. Virgin used to be called cbletel, and hey were the laughing stock of everybody, crap phone crap BB, crap TV...then Beardy Branson bought them and they are number 1 in the UK.

Guy must have spent a fortune on infrastructure , but it's sure paid off.
__________________
..That's All Folks
Macman45 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 27, 2014, 02:05 AM   #20
thatoneguy82
macrumors Demi-God
 
thatoneguy82's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Beach Cities, CA
Verizon FiOS - 75Mbps/35Mbps plan.

__________________
- Christian
"Pain demands to be felt."
17MBP(6,1), iP5S, iPad3, ATV, TC, APE AmazonFTV
thatoneguy82 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 3, 2014, 02:04 PM   #21
dannyyankou
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2012
Verizon LTE, White Plains, NY. I was on a moving bus and that may explain the low upload speeds, but you get the idea.

Edit: Whoops, didn't see the title said wifi. It's faster than my wifi network anyway, so I don't care, haha
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	11
Size:	166.1 KB
ID:	467328  
dannyyankou is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 5, 2014, 07:22 PM   #22
mobilemesam
macrumors member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Bratislava
MacBook Air 13" 2013 & the same as my iMac 27" 2013
__________________
iPod Nano 7th RED | iPhone 5 White | iPhone 5S Gold | iPad Air 4G Space Gray
MacBook Pro 15" '08 | MacBook Air 11" '12 | MacBook Air 13" '13 | iMac 27" '13 | Cintiq 13" HD
mobilemesam is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 8, 2014, 10:00 AM   #23
Macman45
Thread Starter
macrumors G5
 
Macman45's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Somewhere Back In The Long Ago
After the recent increase ( free ) to 160 DL, I wasn't happy with the wifi speeds...I really shouldn't complain as I was getting 60+ DL on my phone, but I switched the 5GHZ channel to 40 and now get the speeds in the image. That's in bed, under the duvet too! The image is from my IP5S....My rMBP is pulling in 150+!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Wifi BB IP5S.jpg
Views:	14
Size:	195.5 KB
ID:	467782  
__________________
..That's All Folks
Macman45 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 8, 2014, 10:21 AM   #24
Menel
macrumors 68040
 
Menel's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Atlanta
Post Your Wifi Connection Speeds

IPad Air
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1396970468.106416.jpg
Views:	21
Size:	170.2 KB
ID:	467789
__________________
iPhone 5, iPad Air TMo, Mac mini i5
Menel is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 12, 2014, 01:11 PM   #25
Mr Pink57
macrumors member
 
Join Date: Dec 2011
Mr Pink57 is offline   0 Reply With Quote


Reply
MacRumors Forums > Mac Community > Picture Gallery

Tags
wifi connection speed

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wifi Speeds Maclver MacBook Air 9 Nov 26, 2013 05:40 PM
Timemachine, moving from direct connection to WiFi connection jensvium Mac Peripherals 2 Oct 7, 2013 09:05 PM
iPad: No Tetherme USB connection, Wifi connection is fine labear Jailbreaks and iOS Hacks 0 Jun 16, 2013 04:12 PM
ATT and VZW 4G connection speeds in LA area? kat.hayes iPhone Tips, Help and Troubleshooting 0 Sep 18, 2012 12:34 PM
Time Capsule connection speeds - question Allenbf Mac Peripherals 2 Aug 22, 2012 12:06 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:41 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC