Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X Server, Xserve, and Networking

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 6, 2008, 06:22 PM   #1
dyerucf
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2008
Location: Alpharetta, GA
Send a message via AIM to dyerucf
Spotlight on OSX 10.5 Issue

Question, when I search using spotlight It does not show any applications. I am the administrator on the computer. I have all the box's checked in spotlight preferences.


Any help would be great. Thanx
dyerucf is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 6, 2008, 07:13 PM   #2
reh
macrumors 6502a
 
Join Date: Oct 2003
Location: Arkansas
Have a look at the privacy tab in the spotlight preferences and make sure /Applications isn't listed there.
reh is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 6, 2008, 09:59 PM   #3
dyerucf
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2008
Location: Alpharetta, GA
Send a message via AIM to dyerucf
Isnt

Is not checked
dyerucf is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 7, 2008, 01:44 AM   #4
skp574
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2005
Location: greenwich.london.uk
Quote:
Originally Posted by dyerucf View Post
Question, when I search using spotlight It does not show any applications. I am the administrator on the computer. I have all the box's checked in spotlight preferences.


Any help would be great. Thanx

I experience the same thing. No apps appear in Spotlight results even though Apps are enabled and at the top of the search order.
__________________
Regards, Scott.

11" MBA Mid 2011 Core i7/4GB/256GB CTO
Mac Mini Server running Plex, iPhone 4 32GB
skp574 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 7, 2008, 01:50 AM   #5
xUKHCx
Administrator emeritus
 
xUKHCx's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: The Kop
Have you tried rebuilding the spotlight index. To do this drag your hd to the privacy section of spotlight wait a little bit then remove it. You should see spotlight reindexing the hd.
xUKHCx is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 7, 2008, 06:45 AM   #6
reh
macrumors 6502a
 
Join Date: Oct 2003
Location: Arkansas
Quote:
Originally Posted by dyerucf View Post
Is not checked
There aren't any checkmarks in the privacy tab, so if anything is listed, then it's not being searched.
reh is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 7, 2008, 02:52 PM   #7
solvs
macrumors 601
 
solvs's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: LaLaLand, CA
Quote:
Originally Posted by xUKHCx View Post
Have you tried rebuilding the spotlight index. To do this drag your hd to the privacy section of spotlight wait a little bit then remove it. You should see spotlight reindexing the hd.
I use Onyx, cleans out the caches, repairs permissions, and rebuilds the Spotlight index if you configure it to.
__________________
True love never dies
The only thing more dangerous than a woman scorned, is a man with nothing left to lose...
solvs is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 7, 2008, 07:56 PM   #8
dyerucf
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2008
Location: Alpharetta, GA
Send a message via AIM to dyerucf
Rebuilt Index

I have rebuilt the index, two times. Still no luck. Any other ideas?
dyerucf is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 8, 2008, 03:41 PM   #9
x19
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2008
Location: Greater Chicago
Try deleting the Spotlight prefs file.

Your Username/Library/Preferences/

com.apple.spotlight.plist

You'd be amazed at what deleting a preference file can fix
__________________
Eric Danley
www.infinitysend.net
Notes on Macs, Mac OS X Server, and Educational Technology
x19 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 9, 2008, 11:41 AM   #10
dyerucf
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2008
Location: Alpharetta, GA
Send a message via AIM to dyerucf
directory

I cant seem to find the directory you are speaking of. Also the file isnt in /Library/Preferences/

any help would be appreciated


Thank you
dyerucf is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 10, 2008, 06:54 PM   #11
dyerucf
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2008
Location: Alpharetta, GA
Send a message via AIM to dyerucf
found it and deleted

Quote:
Originally Posted by x19 View Post
Try deleting the Spotlight prefs file.

Your Username/Library/Preferences/

com.apple.spotlight.plist

You'd be amazed at what deleting a preference file can fix
Found the file you mentioned, deleted it and no dice. Still no applications in the spotlite search.
dyerucf is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X Server, Xserve, and Networking

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help: Flash Player Issues on OSX 10.5 Lukebull Mac Applications and Mac App Store 0 May 24, 2011 10:20 AM
Vista Theme on OSX 10.5? Hysterio Windows, Linux & Others on the Mac 32 Nov 10, 2009 03:29 PM
Installing Win XP Printer on OSX 10.5.4 skitr31 Mac Basics and Help 3 Sep 21, 2008 09:57 PM
Missing sound effects on OSX 10.5 mtfield Mac Basics and Help 0 Jul 21, 2008 03:10 AM
WineHQ on OSX 10.5 ksamvel Mac Applications and Mac App Store 0 Oct 28, 2007 03:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC