Do iMac G4 PSUs have replaceable fuses in them? - MacRumors Forums
Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 14, 2008, 11:52 AM   #1
AVR2
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2006
Do iMac G4 PSUs have replaceable fuses in them?

Further to my thread asking for disassembly information for a 2002 iMac G4, I thought I'd ask - does the PSU have a replaceable fuse in it?

The reason is that the machine I'm taking apart died after a power outage (despite being plugged into a surge protector) and while all I'm doing is removing the HD to try and recover the data for a friend, I figured that if there's anything obvious I can check while I've got it open, I might as well try and get it going again for them.
AVR2 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 16, 2009, 07:46 AM   #2
warren705
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2009
iMAC PSU INTERNAL FUSE.

Hi,

I cant speak for the G4, but the G5 Imac has a 4amp surge protection 250v fuse soldered to the PCB.
The G5 im working on is in a great condition, but that 4amp fuse got blown to bits in a power spike. I have a replacement on order, i will let you know the result, once i've soldered the new fuse in. Im almost certain this will solve my problem.

I imagine that your G4 has the same 4amp fuse if its a UK model.

Thanks
warren705 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 16, 2009, 07:57 AM   #3
velocityg4
macrumors 68040
 
velocityg4's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Georgia
I've taken my iMac G4 2002 model apart a few times. Including removal of the PSU. I do not recall ever seeing a Fuse anyware on it.
__________________
Quadra 650 040 33MHz 72MB RAM, 2GB HD, 2x CD
Macbook C2D 2.0Ghz; 3GB RAM, 500GB HD
Home Made i5 4.0Ghz, GeForce 560 Ti, 16GB RAM, 256GB SSD RAID 0, 3TB HD RAID 0 in a G5 Case.
velocityg4 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 16, 2009, 12:46 PM   #4
CubeHacker
macrumors 65816
 
CubeHacker's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Search google for 'iMac G4 service manual'. That should show you if there is a fuse or not. There is also some troubleshooting tips inside.
CubeHacker is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Several dead Xserve G5 PSUs- What's going on? Projekt PowerPC Macs 16 Mar 27, 2013 03:06 AM
What parts are replaceable in MacBook Retina 15? anonymous4a MacBook Pro 7 Dec 14, 2012 07:35 PM
Anyone know what's user-replaceable on new iMac's? YsoSerious iMac 1 Nov 30, 2012 09:29 AM
21" iMac RAM is user replaceable djrod iMac 0 Oct 24, 2012 04:19 AM
Is the iPhone 5 back plate going to be replaceable? unagimiyagi iPhone 7 Oct 1, 2012 08:21 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 07:15 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC