Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 22, 2008, 02:42 AM   #1
Phil A.
macrumors 68040
 
Phil A.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Telford, UK
Wirelessly posted (iPhone 16GB: Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU like Mac OS X; en) AppleWebKit/420.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.0 Mobile/4A93 Safari/419.3)

Last night my Apple TV went completely mad - here's what happened:
I tried to watch a movie from my iTunes library on it and it blanked out for about 10 seconds and came back with an error that the movie couldn't be played. It then went back to the list of movies and every one said 'unknown' as the title with no artwork or anything. I then restarted iTunes and the Apple Tv.
Once they'd restarted, the Apple TV showed no content at all anywhere. On my computer I could see the Apple TV and it showed no content on the HD at all. Even though it was setup to show all content, it clearly wasn't working. The only way I could sort this out was to delete the pairing to my computer and re-add it. Everything now seems to be working again, but my question is whether anyone else has had a similar problem and if anyone has any idea what caused it?
what made it worse was all this happened while I was demonstrating how cool the Apple TV is to a sceptical friend!
__________________
Tell a man there are 300 billion stars in the universe and he'll believe you. Tell him a bench has wet paint on it and he'll have to touch it to be sure. ~Murphy's Law
Phil A. is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 22, 2008, 08:11 AM   #2
MikieMikie
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Location: Newton, MA
Quote:
Originally Posted by Phil A. View Post
Wirelessly posted (iPhone 16GB: Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU like Mac OS X; en) AppleWebKit/420.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.0 Mobile/4A93 Safari/419.3)
(snip)my question is whether anyone else has had a similar problem and if anyone has any idea what caused it?
what made it worse was all this happened while I was demonstrating how cool the Apple TV is to a sceptical friend!
First of all, you should know the rule: never demonstrate anything to anyone. Just use it in front of them.

To answer your question seriously for a moment, it has happened to me. Part of my problem, I believe, is having part of my iTunes library on an AirDisk.

Does this happen with the new version on iTunes, too? I just downloaded and installed it, but have not had a chance to check it as I had to leave for work. It was busy resyncing all of my music to the Apple TV.

Sigh. It used to just work. Now it's a mess.
MikieMikie is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 22, 2008, 11:57 AM   #3
IdiddidI
macrumors member
 
Join Date: Jan 2008
I had a similarly weird issue a few days back. ATV showed my whole streaming music library, including artwork, but when I tried to play a song, it would say "Apple TV cannot play the currently selected song." I restarted ATV and iTunes, but the problem persisted. I had to disconnect from iTunes and then repair. It fixed the problem, but I really hope it doesn't happen again.
IdiddidI is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 22, 2008, 11:41 PM   #4
macbookProSF
macrumors member
 
Join Date: Oct 2007
same issue

all of the movies I purchased from iTunes appear in my movies. The ones I ripped are gone. They are selected on my Mac to load these movies but it will not work. Also the alban artwork is missing I now show a gray film strip.

I have done nothing to change this. Just returned from a trip and I have a ghost in my apple tv

Help anyone
macbookProSF is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 23, 2008, 07:25 AM   #5
Phil A.
Thread Starter
macrumors 68040
 
Phil A.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Telford, UK
Quote:
Originally Posted by MikieMikie View Post
First of all, you should know the rule: never demonstrate anything to anyone. Just use it in front of them.
You're not wrong there!

Quote:
Originally Posted by MikieMikie View Post
To answer your question seriously for a moment, it has happened to me. Part of my problem, I believe, is having part of my iTunes library on an AirDisk.

Does this happen with the new version on iTunes, too? I just downloaded and installed it, but have not had a chance to check it as I had to leave for work. It was busy resyncing all of my music to the Apple TV.

Sigh. It used to just work. Now it's a mess.
My iTunes library is all stored on the local HD of my Mac Pro. I've upgraded to 7.6.1 and it seems OK at the moment, but it was fine before it went screwy before...
It definitely sounds like a bug in the Take 2 software - I never had a single problem before I upgraded. Guess I'll just have to keep an eye on it (and not demonstrate it to anyone again )
__________________
Tell a man there are 300 billion stars in the universe and he'll believe you. Tell him a bench has wet paint on it and he'll have to touch it to be sure. ~Murphy's Law
Phil A. is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 23, 2008, 09:48 AM   #6
MikieMikie
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2007
Location: Newton, MA
Quote:
Originally Posted by IdiddidI View Post
I had a similarly weird issue a few days back. ATV showed my whole streaming music library, including artwork, but when I tried to play a song, it would say "Apple TV cannot play the currently selected song." I restarted ATV and iTunes, but the problem persisted. I had to disconnect from iTunes and then repair. It fixed the problem, but I really hope it doesn't happen again.
Yep. Me, too. This has happened a few times.
MikieMikie is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 24, 2008, 12:00 AM   #7
mwp98223
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2007
Location: Arlington Washington
Quote:
Originally Posted by MikieMikie View Post
Yep. Me, too. This has happened a few times.
Something very similar is happening to me. I attribute this to the new iTunes because that is the only thing that has changed and it was all working fine before.

I posted elsewhere before I saw this thread.

For me, two major things happened.

I was listening to music streaming from iTunes, controlling from the AppleTV. It stopped all of a sudden, and TV went black. I tried to change screens, etc. After a few minutes it just started back up.

More problematic. The TV shows I have in iTunes keep "disappearing" from the AppleTV. It says no content is synced to AppleTV and it is not associated with iTunes. This is a mess, as everything else (movies, music) is showing up to stream. Just not the TV shows. What is odd, they were there, then they weren't. All of a sudden.

I am connected via Ethernet, so it shouldn't be a connection issue.
mwp98223 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
weird issue, looking for help kalex MacBook Pro 2 Feb 24, 2014 03:30 PM
Weird WiFi issue (connect to Apple Store WiFi, but can't connect to home router) nicz888 iPad Tips, Help and Troubleshooting 0 Jul 29, 2013 08:47 AM
1,1 weird issue teameurox Mac Pro 0 Jan 28, 2013 10:08 AM
Weird Apple IIe (non-platinum) keyboard issue dyelton Apple Collectors 6 Jul 8, 2012 02:20 AM
Weird issue? Southernboyj MacBook Air 0 Jun 16, 2012 03:16 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 07:11 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC