Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 29, 2008, 02:11 AM   #1
SKANLEZ
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
Oh no, I phone locked. What do I do?

Hello everyone, I purchased an iphone for my girlfriend. It was unlocked and jailbroken already and had the Installer 3.0. She didn't want to re-type all her contacts so she tried snycing it through iTunes on her lap top (Window's XP).

I really don't know what happened but now the iPhone says "NO SIM card installed, Insert an unlocked and valid SIM to activate iPhone"

Can someone guide me to the correct information to get this iPhone up and running again. I greatly appreciate it. Thank's guys!
SKANLEZ is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 02:35 AM   #2
macbookhamburg
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2007
youŽll probably have tp waita week or so then just restore it from itunes to 1.1.4 and unlock, activate and jailbreak it with ziphone.
if you can somehow restore to 1.1.3 do that and use the current ziphone or ijailbreak for mac
macbookhamburg is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 02:43 AM   #3
spinstorm
macrumors 65816
 
Join Date: Sep 2007
obviously she updated it as you didn't tell her not to!
spinstorm is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 03:08 AM   #4
SKANLEZ
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by spinstorm View Post
obviously she updated it as you didn't tell her not to!

Dammit, I should have been smarter then this. I feel so stupid, just spent another $350 to buy the iPhone and now it can't be used because we have Tmobile.

I tried running AppTappInstaller and read through the directions. Started up iTunes and now it gives me an option to upgrade or to restore to factory settings. Now this phone is about 6 months old. Should I click on the "restore to factory settings?

The phone now is stuck with an icon of a plug and an arrow pointing towards a CD icon. I'm sure you guys know what I'm talking about.

Anything I can do at this point guys? I've been trying to figure this out for the past 2 hours and I think I'm going to try tomorrow when I get off work.
SKANLEZ is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 03:30 AM   #5
munroe
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2007
Location: Ireland
You can try to downgrade by restorning the iPhone with an earlier version of the firmware. You're phone may be old enough that you can also downgrade the baseband - which you may need to do to unlock it.

Problem is, there aren't any examples of doing this from 1.1.4 yet. You may just have to wait as the previous poster suggests. Keep an eye on ZiPhone. Once it works on 1.1.4 for unlocking it will probably be the easiest option.
__________________
OOTB 1.1.2, Jailbroken, Unlocked, Running 2.0.2
munroe is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 10:29 AM   #6
SKANLEZ
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by munroe View Post
You can try to downgrade by restorning the iPhone with an earlier version of the firmware. You're phone may be old enough that you can also downgrade the baseband - which you may need to do to unlock it.

Problem is, there aren't any examples of doing this from 1.1.4 yet. You may just have to wait as the previous poster suggests. Keep an eye on ZiPhone. Once it works on 1.1.4 for unlocking it will probably be the easiest option.
Thank you, so your saying what she did was update the version to 1.1.4? There is no way I can see that because its stuck on that screen that i mentioned above. Do you think at this point it will be okay to do the "restore to factory settings"? Because I cannot even use it as an iPod, basically can't use the phone at all? Thanks again for your help.
SKANLEZ is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 10:54 AM   #7
SKANLEZ
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
I took a picture of where the iPhone is stuck on

SKANLEZ is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 11:10 AM   #8
macbookhamburg
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2007
ziphoneblog says heŽs testing it and it worked on 1.1.4 and it will be realesed realy soon.... (read something about a few hours)
so you might not even have to wait that long ... !
macbookhamburg is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 11:14 AM   #9
SKANLEZ
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by macbookhamburg View Post
ziphoneblog says heŽs testing it and it worked on 1.1.4 and it will be realesed realy soon.... (read something about a few hours)
so you might not even have to wait that long ... !

Okay thank you, so for now I should not CLICK on the RESTORE on iTunes just yet?
SKANLEZ is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 01:05 PM   #10
SKANLEZ
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
So it looks like Ziphone 2.5 has just been released. Is this the solution to my problem?
SKANLEZ is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 01:36 PM   #11
McGiord
macrumors 68040
 
McGiord's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Dark Castle
Check here for instructions:
www.hackthatphone.com

Also google around there is a way to add/extract the contacts from the SIM if that's your case.

I don't have T-Mobile so those are my 2 cents to help.
________
De Luxe Ford picture

Last edited by McGiord; Jan 30, 2011 at 04:29 AM.
McGiord is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 02:11 PM   #12
SKANLEZ
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by McGiord View Post
Check here for instructions:
www.hackthatphone.com

Also google around there is a way to add/extract the contacts from the SIM if that's your case.

I don't have T-Mobile so those are my 2 cents to help.
Thank you sir.
SKANLEZ is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 29, 2008, 10:02 PM   #13
SKANLEZ
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by McGiord View Post
Check here for instructions:
www.hackthatphone.com

Also google around there is a way to add/extract the contacts from the SIM if that's your case.

I don't have T-Mobile so those are my 2 cents to help.
So I found out that my phone is still in version 1.1.3 because I typed in that code in the emergency call and saw that it was still 1.1.3.

Now what do I do? Just a quick note, I do not have an att sim card only my tmobile sim card. Just wanted to add that in. Thanks!
SKANLEZ is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 1, 2008, 05:44 AM   #14
SKANLEZ
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
ZiPhone the iPhone with the 2.5 version and it works now. Yay, thanks guys!
SKANLEZ is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can someone please tell me if my phone is still locked? Zinrique iPhone Tips, Help and Troubleshooting 1 Apr 13, 2013 08:13 PM
How to snooze Alarm. Phone on locked mode, do not want to open phone Subu iPhone Tips, Help and Troubleshooting 3 Jan 21, 2013 01:35 PM
updates while phone is locked burritolove iOS 6 1 Oct 15, 2012 07:33 AM
buying locked phone and paying ETF cheaper than buying unlocked phone? Derek87 iPhone 6 Oct 9, 2012 02:33 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 02:10 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC